Tak jak w temacie. Jestem ciekaw jaka jest prędkość internetu lte po wyczerpaniu limitu.
Może ktoś z was posiada, ktoś z was wie.
Dlatego proszę o odpowiedź. Szybkość chyba ok. 100mb/s z limitem.
Czy jest zmniejszenie do np. 10 mb/s?

Moderator: Moderatorzy
Satelitarny czy LTE w końcu? Prędkość po limicie jest taka, jaką ją sobie ustawi operator.Damian05077 pisze:prędkość internetu satelitarnego
W Polsce tylko 2 operatorów (a właściwe 1) ma LTE: Plus i Cyfrowy Polsat. Sprawdź w regulaminach, jaką mają polimitową prędkość, bo ja jej nie pamiętam.Damian05077 pisze:No a tak średnio?
A nawet mniej bo w zależności od abonamentu może być 16kbps albo 32kbps, to normalne zachowanie wszystkich operatorów w PL (poza CP który nalicza kasę po limicie).picador pisze:po wykorzystaniu limitu to wchodzimy na szybkość modemu czyli 56kb/s , jaja co
Internet backupujesz?picador pisze:że jest free , ale gdzieś mi się obiło o oczy że 100Gb
To akurat jedna z lepszych praktyk naszych rodzimych operatorów, w wielu państwach, np. w Niemczech powszechną praktyką jest brak takiego ograniczenia i dojenie kasy za każdy przekroczony MB, także w taryfach internetowych. U nas też np. T-mobile chciał to wprowadzić, ale póki co na szczęście się nie przyjęło.picador pisze: jaja co ?
Witam , u mnie było to samo , LTE nie działało jezeli dobrze pamiętam 23 i 24 stycznia , może był jakis problem ...zedi5 pisze:Po dwóch telefonach do obsługi technicznej prędkość LTE wróciła do normy czyli około 40Mb/s,
ale przez 5 dni musiałem korzystać z 3G.Nie dostałem wiadomości jaka była przyczyna.Czy był założony lejek czy jakiś inny problem.
Mam tylko nadzieje że w następnym okresie rozliczeniowym prędkość nie spadnie znowu po śiągnięciu 4GB
Kod: Zaznacz cały
1. Promocja „iPlusopobieracz” („Promocja”), jest organizowana przez Polkomtel S.A.
1
(„Polkomtel”) i skierowana jest do Abonentów
2
sieci Plus, którzy zawarli z Polkomtel na piśmie
Umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych („Abonent”), oraz którzy:
a) w okresie trwania Promocji będą stroną zawartej w ramach oferty na dostęp do internetu,
przynajmniej jednej umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych w sieci Plus („Umowa
na dostęp do internetu”) lub przynajmniej jednego Aneksu do Umowy o świadczenie usług
telekomunikacyjnych w sieci Plus dotyczącego udziału w Promocji ANZ lub Aneksu do Umowy
o świadczenie usług telekomunikacyjnych w sieci Plus dotyczącego Sprzedaży Modemów w
ramach Programu Wymiany Aparatów („Aneks do umowy na dostęp do internetu”). Umowa
na dostęp do internetu oraz Aneks do umowy na dostęp do internetu zwane są dalej łącznie
„Umowami Plus Internet”,
b) posiadają jeden z promocyjnych planów cenowych iPlus,
c) nie zalegają z jakimikolwiek płatnościami wobec Polkomtel,
d) wywiązują się z obowiązków wynikających ze wszystkich umów o świadczenie usług
telekomunikacyjnych zawartych z Polkomtel.
2. Promocja trwa od dnia 27.05.2011 r. do odwołania
Przed takimi efektami działalności wiodącego operatora kablowego TP ostrzegałem miesiące wcześniej-dziś przyjdzie zapłata. Nie jest to też dobra informacja dla użytkowników którzy mają wyłącznie dostęp mobilny-sieć ma określoną pojemność ale rynek nie znosi próżni i jak operator CP wyciągnie wnioski z tego, inwestując dynamicznie w sieć to będą efekty.jutro pewnie zloze zamowienie przez internet na umowe 2 letnia 60zl/mc...
bo 30 stycznia mam koniec umowy z neostrada 1mb za 110 zl razem z telefonem
niet, zapomnialem ;/picador pisze:A pytałeś o zliczanie danych dla LTE ? , byli wstanie określić kiedy opcja zliczania będzie dopracowana ?
Wydaje mi się że to nie tak, bo wynikałoby z tego że ta karta będzie tylko działać z tym modemem od Plusa (na każdym innym już nie).Aha i jeszcze sie dowiedzialem ze jednak tej karty sim z LTE nie da sie wyjac z modemu i wsadzic do telefonu i korzystac tak jak to bylo przy starych modemach hspa. To jest specjalna inna karta sim i nigdzie indziej nie pasuje.