Witam,
posiadam modem Huawei E353u-2 oraz pakiet internetowy w iplusie i mimo , że jestem w zasięgu hspa+ na zewnątrz według http://was.plusgsm.pl/GSIMZ/ImzControl?lang=0 http://mapa.btsearch.pl/ pokazuje ,ze jestem w odległości ok 2.5 km od 2 bts lecz nie jestem wstanie złapać hspa+. Próbowałem również wyjsc z laptopem na zewnątrz lecz zmienia sie tylko siła sygnału hsdpa.
Co mam zrobić w takiej sytuacji??
Brak zasiegu hspa+ w iplusie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Brak zasiegu hspa+ w iplusie
W zależności od siły sygnału (a ta zależy m. in. od aktualnego obciążenia stacji, przeszkód na drodze Ty-antena nadawcza), przydzielone Ci zostaje połączenie w różnej technologii. Jeżeli dla HSPA+ sygnał jest zbyt słaby (a bynajmniej słabszy od tego w technologii HSDPA) lub stacja jest zbyt obciążona, to Twój modem zrzucony zostaje do niższej technologii. Zasięg na zewnątrz jest (tak myślę) równoznaczny z tym, że przydałaby się do odbioru jakakolwiek antena zewnętrzna, druty i samą antenkę w modemie pomijając.
--- Sprawdź ktoś mądry, czy to dobrze napisałem, bo coś mi się tu mogło pomieszać.
---
--- Sprawdź ktoś mądry, czy to dobrze napisałem, bo coś mi się tu mogło pomieszać.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Brak zasiegu hspa+ w iplusie
Tak, jeśli nie jest sieć mocno obciążona to by pomogło. Jednak nie wiem czy by wtedy złapał HSPA+. Ale zawsze można spróbować.Markadiusz pisze:Zasięg na zewnątrz jest (tak myślę) równoznaczny z tym, że przydałaby się do odbioru jakakolwiek antena zewnętrzna, druty i samą antenkę w modemie pomijając.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)