przerwy w pingowaniu
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
przerwy w pingowaniu
Witam
Mam male pytanko ,akie moga byc dopuszczalne straty w pingowaniu do routera providera w radiowym necie ?
mam taki internet i straty rzedu 10-15 a nawet 20 % ,ciagle rozlancza sie tlen a admin mowi ze to jest w normie
Mam male pytanko ,akie moga byc dopuszczalne straty w pingowaniu do routera providera w radiowym necie ?
mam taki internet i straty rzedu 10-15 a nawet 20 % ,ciagle rozlancza sie tlen a admin mowi ze to jest w normie
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: przerwy w pingowaniu
najlepiej jak nie ma strat. Jak sie zdarzy 1 na 10 to jeszcze nie tragedia. Wazny jest tez czas odpowiedzi i najlepiej jak nie przekracza 50ms
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
U mnie na większości sieci na których pracowałem strat nie było wcale. Czasy pingów do bramy max to było 30-50ms.robi_es pisze:...mam taki internet i straty rzedu 10-15 a nawet 20 % [...] admin mowi ze to jest w normie
Dlatego uważam, ze coś u Ciebie robi_es jest nie tak. To tak jakby Ci powiedzieli w serwisie samochodowym, że silnik w samochodzie raz na minutę może sobie zgasnąć

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- MaxFM
U mnie do bramy nie przekracza 6ms
A do rzeczy, moze to byc wina rozwizowanej anteny lub ap dostawcy po prostu sie zapycha.

-
- Użytkownik forum
admin tlumaczy iz nadanik ma 5Ghz i nie moze to byc ego wina ale moja siec domowa chodzi elegancko 1-2 ms bez strat a jego router oddalony o 200-300 m ma takie straty zazwycza wieczorami i w weekendy sam juz nie wiem,mialem wczesniej internet z kablowki i nie mialem takiego problemu nie wiem co mnie podkusilo ech 

- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Wszystko na temat sprzęt providera dostaje wycisk pod obciążeniem jak wszyscy siądą do netu, ja bym był bardzo upierdliwy i zgłaszał to.robi_es pisze:jego router oddalony o 200-300 m ma takie straty zazwycza wieczorami i w weekendy sam juz nie wiem,mialem wczesniej internet z kablowki i nie mialem takiego problemu nie wiem co mnie podkusilo ech
ps. pingujesz się na AP czy na router ?
-
Tym bardziej źle to świadczy o ISPBorg pisze:Wszystko na temat sprzęt providera dostaje wycisk pod obciążeniem jak wszyscy siądą do netu

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a widziałeś to 1024 łącze adsl pewnego ISP u którego jestemBliSki pisze: Tym bardziej źle to świadczy o ISP

-
Tam są kilobity?Borg pisze:a widziałeś to 1024 łącze adsl pewnego ISP

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- MaxFM
Chyba by mnie trafil $#$%^& jakbym mial na tym cos robic, btw jesli placisz za 1mb to zadaj a jesli nie to out