przerwy w pingowaniu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
robi_es
Użytkownik forum

przerwy w pingowaniu

Post autor: robi_es »

Witam
Mam male pytanko ,akie moga byc dopuszczalne straty w pingowaniu do routera providera w radiowym necie ?
mam taki internet i straty rzedu 10-15 a nawet 20 % ,ciagle rozlancza sie tlen a admin mowi ze to jest w normie
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: przerwy w pingowaniu

Post autor: MaxFM »

najlepiej jak nie ma strat. Jak sie zdarzy 1 na 10 to jeszcze nie tragedia. Wazny jest tez czas odpowiedzi i najlepiej jak nie przekracza 50ms
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

robi_es pisze:...mam taki internet i straty rzedu 10-15 a nawet 20 % [...] admin mowi ze to jest w normie
U mnie na większości sieci na których pracowałem strat nie było wcale. Czasy pingów do bramy max to było 30-50ms.

Dlatego uważam, ze coś u Ciebie robi_es jest nie tak. To tak jakby Ci powiedzieli w serwisie samochodowym, że silnik w samochodzie raz na minutę może sobie zgasnąć ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

U mnie do bramy nie przekracza 6ms :D A do rzeczy, moze to byc wina rozwizowanej anteny lub ap dostawcy po prostu sie zapycha.
robi_es
Użytkownik forum

Post autor: robi_es »

admin tlumaczy iz nadanik ma 5Ghz i nie moze to byc ego wina ale moja siec domowa chodzi elegancko 1-2 ms bez strat a jego router oddalony o 200-300 m ma takie straty zazwycza wieczorami i w weekendy sam juz nie wiem,mialem wczesniej internet z kablowki i nie mialem takiego problemu nie wiem co mnie podkusilo ech :(
Awatar użytkownika
Borg
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Borg »

robi_es pisze:jego router oddalony o 200-300 m ma takie straty zazwycza wieczorami i w weekendy sam juz nie wiem,mialem wczesniej internet z kablowki i nie mialem takiego problemu nie wiem co mnie podkusilo ech :(
Wszystko na temat sprzęt providera dostaje wycisk pod obciążeniem jak wszyscy siądą do netu, ja bym był bardzo upierdliwy i zgłaszał to.

ps. pingujesz się na AP czy na router ?
zDaleKi

Borg pisze:Wszystko na temat sprzęt providera dostaje wycisk pod obciążeniem jak wszyscy siądą do netu
Tym bardziej źle to świadczy o ISP ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Borg
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Borg »

BliSki pisze: Tym bardziej źle to świadczy o ISP ;)
a widziałeś to 1024 łącze adsl pewnego ISP u którego jestem ;)

Obrazek
zDaleKi

Borg pisze:a widziałeś to 1024 łącze adsl pewnego ISP
Tam są kilobity? :shock: :lol:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Chyba by mnie trafil $#$%^& jakbym mial na tym cos robic, btw jesli placisz za 1mb to zadaj a jesli nie to out :?
ODPOWIEDZ