Huawei E220 i Router PENTAGRAM Cerberus P 6367 3G - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E220 i Router PENTAGRAM Cerberus P 6367 3G - problem
Witam. Sytuacja przedstawia się następująco...
Mam internet z "PLAY ONLINE" (cholerne badziewie), śmiga na modemie Huawei E220 (3G).
Potrzebny mi sygnał "wi-fi" w domu, aby podpiąć się do neta większą ilością sprzętu.. Zakupiłem więc router "PENTAGRAM Cerberus P 6367 3G". Skonfigurowałem, ładnie pięknie, status na routerze jest "connected", ip przydzielone, router pięknie sygnał rozsyła, wszystko cacy...
Jednak, odpalam przeglądarkę, a tu "zong", nie można wyświetlić strony... a "SKYPE" działa !
Podłączyłem się iPod`em - to samo ! skype działa, www nie ! (to samo w komórce)...
I ja się grzecznie pytam: O co w tym wszystkim chodzi ? Bardzo proszę o pomoc !
PS: czytałem już sporo na necie, szukałem w google, jedyne co się dowiedziałem to tyle, że podobno chodzi o jakieś "DNS" - próbowałem wpisywać w ruter, kilka kombinacji, ale ni chu... chu..
PS2: Kiedy podłącze sam modem Huawei E220 do kompa, net śmiga, www działa, skype też.
PS3: Kompem się łącze po LAN`nie, iPod`em, komórką: wiadomo..
Pozdrawiam. Proszę o pomoc ;-)
[ Dodano: 2012-02-10, 17:29 ]
Nikt nie wie co jest grane ?! ;-( ?
Mam internet z "PLAY ONLINE" (cholerne badziewie), śmiga na modemie Huawei E220 (3G).
Potrzebny mi sygnał "wi-fi" w domu, aby podpiąć się do neta większą ilością sprzętu.. Zakupiłem więc router "PENTAGRAM Cerberus P 6367 3G". Skonfigurowałem, ładnie pięknie, status na routerze jest "connected", ip przydzielone, router pięknie sygnał rozsyła, wszystko cacy...
Jednak, odpalam przeglądarkę, a tu "zong", nie można wyświetlić strony... a "SKYPE" działa !
Podłączyłem się iPod`em - to samo ! skype działa, www nie ! (to samo w komórce)...
I ja się grzecznie pytam: O co w tym wszystkim chodzi ? Bardzo proszę o pomoc !
PS: czytałem już sporo na necie, szukałem w google, jedyne co się dowiedziałem to tyle, że podobno chodzi o jakieś "DNS" - próbowałem wpisywać w ruter, kilka kombinacji, ale ni chu... chu..
PS2: Kiedy podłącze sam modem Huawei E220 do kompa, net śmiga, www działa, skype też.
PS3: Kompem się łącze po LAN`nie, iPod`em, komórką: wiadomo..
Pozdrawiam. Proszę o pomoc ;-)
[ Dodano: 2012-02-10, 17:29 ]
Nikt nie wie co jest grane ?! ;-( ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E220 i Router PENTAGRAM Cerberus P 6367 3G - problem
Lepiej je ustawić nie na routerze, a we właściwościach połączenia sieciowego. Niech nie pobiera DNSów tylko ustaw je statycznie np OpenDNS, czy nawet te od Googla.gexiorek pisze: PS: czytałem już sporo na necie, szukałem w google, jedyne co się dowiedziałem to tyle, że podobno chodzi o jakieś "DNS" - próbowałem wpisywać w ruter, kilka kombinacji, ale ni chu... chu..
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Aktualnie nie mam u siebie tego całego sprzętu, gdyż robię to dla/u dziadków.
Ale tak zapytam... Co mi da skonfigurowanie komputera, skoro komórek, anie iPod`ów tak konfigurować nie będę mógł ?
....................................................
tak na zaś: jeszcze jakieś pomysły ? ? ?
Ale tak zapytam... Co mi da skonfigurowanie komputera, skoro komórek, anie iPod`ów tak konfigurować nie będę mógł ?
....................................................
tak na zaś: jeszcze jakieś pomysły ? ? ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W komórce nie można wklepać z palca DNS'ów? Coś mi się nie chce wierzyć. Ale sprawdź czy po połączeniu komputer dostaje poprawne adresy DNS. Wpisywałeś w router je, ale czy w dobre miejsce? Raczej powinieneś je wpisać gdzieś w opcjach DHCP.gexiorek pisze: Ale tak zapytam... Co mi da skonfigurowanie komputera, skoro komórek, anie iPod`ów tak konfigurować nie będę mógł ?
Pozdrawiam YaHooo 

-
Dzięki ! Dałeś mi troche do myślenia tym postem, za co Ci wielie dziękiYaHooo pisze:W komórce nie można wklepać z palca DNS'ów? Coś mi się nie chce wierzyć. Ale sprawdź czy po połączeniu komputer dostaje poprawne adresy DNS. Wpisywałeś w router je, ale czy w dobre miejsce? Raczej powinieneś je wpisać gdzieś w opcjach DHCP.

Udało się po wklepaniu DNS`ów w kompa, i tak jak mówiłeś w komórkach/ iPod`ach tez jest taka opcja

Pozdrawiam. . . ;-)
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-02-12, 19:46 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-02-12, 19:46 przez gexiorek, łącznie zmieniany 2 razy.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W takim razie bardzo się cieszęgexiorek pisze: Wszystko śmiga jak tralala

Pozdrawiam YaHooo