internet przez siemensa ax72?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
yoyo
Stały użytkownik forum

internet przez siemensa ax72?

Post autor: yoyo »

Witam,
chciałbym skompletować wszystko co jest mi potrzebne do korzystania z internetu przez siemensa ax72

Na początek spytam dlaczego ceny kabli wahają się od 5 do 50 zł ? miałem kiedyś taki kabelak usb do s55/c55 i łączył mojego ax72 z programem simoco. Czy do gprsu potrzebuje jakiegoś droższego kabla czy taki wystarczy??

Jakie oprogramowanie będzie mi potrzebne?
Będę pracował na laptopie PII 366mhz z 98mb ram, nie wiem jeszcze czy zdecyduje się na win xp, 98, czy knoppixa (przenośny debian) więc proszę znawców tematu o podanie rozwiązania dla obu wersji.

Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Re: internet przez siemensa ax72?

Post autor: Fanta »

yoyo pisze:Witam
Witaj 8)
yoyo pisze:chciałbym skompletować wszystko co jest mi potrzebne do korzystania z internetu przez siemensa ax72
Sterowniki, kabel, karta SIM, telefon Siemens AX72 :wink:
yoyo pisze:dlaczego ceny kabli wahają się od 5 do 50 zł
Są podróbki i oryginalne kable, proponuję skorzystać z oryginalnego żeby nie było niespodzianek, szkoda że ten Siemens nie ma BT.
yoyo pisze:Jakie oprogramowanie będzie mi potrzebne?
Jeśli zrobisz sobie Dial-Up to żadne, wystarczą sterowniki, a to jest najlepsze rozwiązanie.
yoyo pisze:Będę pracował na laptopie PII 366mhz z 98mb ram, nie wiem jeszcze czy zdecyduje się na win xp, 98
Nie żartuj XP z takim sprzętem, strasznie będzie zamulać :wink: Zainstaluj sobie 98 i zrób Dial-Up, będzie na pewno śmigać, możesz też skorzystać z programu @pogara.

Przeczytaj: Jak to wszystko przeczytasz nie powinno być żadnego problemu, w razie jakby były pisz, będziemy pomagać :wink:
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Fanta, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
yoyo
Stały użytkownik forum

Re: internet przez siemensa ax72?

Post autor: yoyo »

moze jakos pociągnie ten xp- tym bardziej ze ramu bede mial jednak 224 a nie 96 :)

mówisz o sterownikach do kabla czy telefonu ? jak szukalem jakiś rok temu oprogramowania na stronie siemensa to okazało się że nie ma nic do ax72 i jedyny programik który go obsłużył to czeski simoco

Czy jest jakieś sensowny powód żeby wybrać kabel com lub usb ? zamówiłem właśnie kabelek dcz-510 (podróbę) na usb, czekam na przesyłkę i bede testował co z tego wyjdzie

EDIT:

pogrzebałem troszke w necie i znalazłem opis podpięcia siemensa pod linuxa, żeby pracował na gprs - może się przyda na forum jeśli tego jeszcze nie było
>KLIK<

--
Skleiłem i poprawiłem link,
Moderator ->Fanta
ODPOWIEDZ