Witam,
chciałbym skompletować wszystko co jest mi potrzebne do korzystania z internetu przez siemensa ax72
Na początek spytam dlaczego ceny kabli wahają się od 5 do 50 zł ? miałem kiedyś taki kabelak usb do s55/c55 i łączył mojego ax72 z programem simoco. Czy do gprsu potrzebuje jakiegoś droższego kabla czy taki wystarczy??
Jakie oprogramowanie będzie mi potrzebne?
Będę pracował na laptopie PII 366mhz z 98mb ram, nie wiem jeszcze czy zdecyduje się na win xp, 98, czy knoppixa (przenośny debian) więc proszę znawców tematu o podanie rozwiązania dla obu wersji.
Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki
internet przez siemensa ax72?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: internet przez siemensa ax72?
Witajyoyo pisze:Witam

Sterowniki, kabel, karta SIM, telefon Siemens AX72yoyo pisze:chciałbym skompletować wszystko co jest mi potrzebne do korzystania z internetu przez siemensa ax72

Są podróbki i oryginalne kable, proponuję skorzystać z oryginalnego żeby nie było niespodzianek, szkoda że ten Siemens nie ma BT.yoyo pisze:dlaczego ceny kabli wahają się od 5 do 50 zł
Jeśli zrobisz sobie Dial-Up to żadne, wystarczą sterowniki, a to jest najlepsze rozwiązanie.yoyo pisze:Jakie oprogramowanie będzie mi potrzebne?
Nie żartuj XP z takim sprzętem, strasznie będzie zamulaćyoyo pisze:Będę pracował na laptopie PII 366mhz z 98mb ram, nie wiem jeszcze czy zdecyduje się na win xp, 98

Przeczytaj:
Jak zrobić Dial-Up by BliSki
Konfiguracja programu MójMM @pogara
Jak instalować sterowniki
Konfiguracja i testowanie telefonów
FAQ- w razie innych problemów

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Fanta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Re: internet przez siemensa ax72?
moze jakos pociągnie ten xp- tym bardziej ze ramu bede mial jednak 224 a nie 96 
mówisz o sterownikach do kabla czy telefonu ? jak szukalem jakiś rok temu oprogramowania na stronie siemensa to okazało się że nie ma nic do ax72 i jedyny programik który go obsłużył to czeski simoco
Czy jest jakieś sensowny powód żeby wybrać kabel com lub usb ? zamówiłem właśnie kabelek dcz-510 (podróbę) na usb, czekam na przesyłkę i bede testował co z tego wyjdzie
EDIT:
pogrzebałem troszke w necie i znalazłem opis podpięcia siemensa pod linuxa, żeby pracował na gprs - może się przyda na forum jeśli tego jeszcze nie było
>KLIK<
--
Skleiłem i poprawiłem link, Moderator ->Fanta

mówisz o sterownikach do kabla czy telefonu ? jak szukalem jakiś rok temu oprogramowania na stronie siemensa to okazało się że nie ma nic do ax72 i jedyny programik który go obsłużył to czeski simoco
Czy jest jakieś sensowny powód żeby wybrać kabel com lub usb ? zamówiłem właśnie kabelek dcz-510 (podróbę) na usb, czekam na przesyłkę i bede testował co z tego wyjdzie
EDIT:
pogrzebałem troszke w necie i znalazłem opis podpięcia siemensa pod linuxa, żeby pracował na gprs - może się przyda na forum jeśli tego jeszcze nie było
>KLIK<
--
Skleiłem i poprawiłem link, Moderator ->Fanta