problem z netem w iplusie

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jacek3302
Użytkownik forum

problem z netem w iplusie

Post autor: Jacek3302 »

Witam serdecznie i proszę o wyrozumiałość gdyż to mój pierwszy post na tym forum. Przejdę więc do mojego problemu posiadam kompa celeron 2.66 1.5 gb ram system windows xp korzystam z modemu huawei e 398 w iplusie. Problem powstał około 2 tygodnie temu i już brak mi pomysłów na rozwiązanie a mianowicie zasięg 2 hspa+ ściąganie danych ok ale wysyłanie zero nawet w testach na wysyłaniu nic nie wykazuje problem z logowaniem ale gdy przełączę na 2g wszystko działa problem powstał ok 2 tygodnie temu a wcześniej wszystko śmigało obłędnie,a jak robiłem test na laptopie w tym samym miejscu i z moim modemem wszystko działa,bardzo proszę o pomoc bo pomysłów już brak a kasy brak na nowego kompa gdyż ze strony sieci zapewniają że jest ok.Mam tylko już 3 pomysły problem w biosie,problem z zasilaniem ewentualnie nowy komp. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: problem z netem w iplusie

Post autor: lesiolo »

Jacek3302 pisze:problem w biosie,problem z zasilaniem ewentualnie nowy komp
Zablokowała ci go zapora systemowa lub coś innego gdyby nic nie wysyłał to byś nie miał neta.
Aby coś zobaczyć modem musi wysłać zapytanie do sieci, ty widzisz efekt czyli odpowiedź.
Jak nie znajdziesz rozwiązania to przeinstaluj system.
Jacek3302
Użytkownik forum

problem w biosie,problem z zasilaniem ewentualnie nowy komp

system jest nowy sterowniki zaktualizowane a problem nadal istnieje może coś w biosie albo z płytą główną bo reinstalacja nie ma jakiego kolwiek efektu problem pozostaje
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: lesiolo »

Jacek3302 pisze:reinstalacja nie ma ...
Sprawdź czy na płycie w kompie nie spuchły kondensatory(są płaskie od góry)
Jacek3302
Użytkownik forum

na wstępie chciałbym podziękować za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu a na pierwszy rzut oka nie widać nic niepokojącego jeżeli to coś pomoże to płytę mam fujitsu siemens bodajrze D 1961 jest to stary komputer tylko zastanawia mnie to że w 2g działa a wszystko co powyżej download sięga 11 megabitów a uplod zero w testach ale do końca chyba tak nie jest bo strony wczytuje ale gdzie potrzebne logowanie to tragedia nawet na poczcie nie mogę wiadomości usunąć bo nie reaguje
ODPOWIEDZ