Ale po tych 3 latach co będzie?jarek999 pisze:jakiś kompakt z powiązaniem z Aero2-przez 3lata mam nowe możliwości.

Moderator: Moderatorzy
Ale po tych 3 latach co będzie?jarek999 pisze:jakiś kompakt z powiązaniem z Aero2-przez 3lata mam nowe możliwości.
Jak znacząco zacznie ubywać klientów, zmniejszą się wpływy na koncie Polkomtela to stosowne "głowy polecą" i zmieni się nastawienie do wiarygodnego klienta. Daleko nie trzeba szukać na przykłady takich zachowań konkurencji- Orange, jak w sposób masowy zaczął tracić abonentów to plany taryfowe i propozycje dla stałych klientów stały się o wiele korzystniejsze. Osobiście mogę płacić standardową opłatę przy taryfie którą posiadam ale nie z takim limitem dziennym (baza-16GB x2). Apetyt na kasę Polkomtela CP może zostać jeszcze dodatkowo poskromiony przez fiskusa który się przymierza do likwidacji ulgi internetowej. Działanie takie jeszcze zaostrzy konkurencję na rynku (część abonentów kupujących zwłaszcza zestawy z komputerem, netbook-iem zrezygnuje z tej usługi i będzie trudniej pozyskać nowego abonenta).3 latach co będzie?
Być może. Kiedyś pamiętam, że już raz Plus miał taką akcję. A było to gdy można było zerwać umowę bez ponoszenia kosztów po zmianie jakichś tam przepisówjarek999 pisze:ak znacząco zacznie ubywać klientów, zmniejszą się wpływy na koncie Polkomtela to stosowne "głowy polecą" i zmieni się nastawienie do wiarygodnego klienta
Przedłużyłbym od ręki, oferta jak na dzisiejsze czasy jest świetna.gerwazy72 pisze:Iplus prywatnie 4GB za 49pln (limit 7GB)
Iplusopobieracz 12-9 za darmo
Modem Huawei e173s-2
Umowa na 12 m-c
Mi chodziło o ogólnie jakiegoś innego operatora, nawet jakiś wi-fi.gerwazy72 pisze:YaHooo, w sensie wi-fi i lan, czy inni operatorzy? Jeżeli to pierwsze to po wi-fi problemu nie ma. Jeżeli to drugie to play po 50MB rozłączało.
W takim razie to może być coś nie tak z modemem.gerwazy72 pisze: Jeżeli to pierwsze to po wi-fi problemu nie ma. Jeżeli to drugie to play po 50MB rozłączało.
A może modem się przegrzewa i się rozłącza?gerwazy72 pisze:jedynie gdy działa plusopobieracz.
Ja już miałem to wydzielić, ale widzę, że napisałeś.gerwazy72 pisze: Stworze nowy wątek w modemach GSM żeby nie zaśmiecać tutaj tematu i przeniose posty.
W takim razie od czego to zależy jaką dostaje się ofertę...?chemik89 pisze:z resztą sama tą oferte przedstawiała mi z niedowierzaniem.
Ale ktoś tym musi sterować, czy cośchemik89 pisze:od tego co podetkną naszemu konsultantowi![]()
No ja mam dalej 1000złchemik89 pisze:ale kwota zerwania mi już ładnie spadła - 100pln![]()
Raczej nie znajdziesz ich już.chemik89 pisze: są gdzieś umowy iplusa firmowo z roku ubiegłego ?![]()
Tak będzie najlepiej. Tam powinni być najlepiej poinformowani konsultanci. Bo ja nie orientuję się za bardzo w tym temacie.chemik89 pisze: Przejde sie chyba do jakiegoś głównego punktu Plusa - może tam coś mi pokażą na papierku ...
Mi się wydaje (celowo podkreślam, abyś wiedział, że nie jestem do końca pewny), że umowę zawartą "zdalnie" można w przeciągu jakiegoś tam czasu zerwać. Ale najlepiej będzie jak się dowiesz w salonie.chemik89 pisze:Istnieje możliwość zerwania takiej umowy bez ponoszenia kosztów w jakimś terminie 10dni czy coś ?
Mi się wydaje, że to można jednorazowo zawiesić.chemik89 pisze:ożna zawiesić na kolejne 6mc od nowa uiszczając opłatę ?
Ja zawsze szukałem w google wyszukując bezpośrednio na stronie (dodając przełącznik site:plus.pl) na przykład http://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy ... 80&bih=585chemik89 pisze: w ogóle gdzie są te wszystkie regulaminy .... bo to co dostajemy to tylko krótkie wzmianki z których niewiele wynika ...
Tak, musisz napisać wypowiedzenie i wysłać, najlepiej to załatwić w salonie firmowym żeby od razu w systemie zostało zarejestrowane i oni wyślą własną pocztą. Inna sprawa że już nie zdążysz wypowiedzenia na koniec marca złożyć i jeszcze za kwiecień zdaje się zapłacisz (to zależy od okresów rozliczeniowych).Damian Góral pisze: Czy muszę wykonać jakieś kroki aby rozwiązać umowę, gdybym nie wziął nowej oferty?
Powiem jak to wygląda w praktyce. Po tym okresie masz dalej aktywną usługę, jednak abonament pozostaje ten sam. Z tym, że wszelkie rabaty na abonament jakie dostałeś przepadają i płacisz cały abonament. A potem możesz już wypowiedzieć umowę w każdej chwili z miesięcznym wypowiedzeniem bez płacenia kary.Damian Góral pisze: Kompletnie nie czaję tego zapisu.
A to dziwne, ja bym poszedł do salonu z żądaniem wyjaśnień za co ta faktura.Maciek764 pisze:Dostałem dzisiaj od Plusa fakturę na ~10zł za ich "darmowy" test internetu.