Witam mam modem Sierra Wireless Compass™ 885 i chciłem zdjąć z niego simlocka jakimś darmowym sposobem czytałem troche o tym to znalazłem tylko program dc unloader który jest płatny a ja chciałem się dowiedzieć czy w_ogóle jest możliwość zdięcia simlocka jakimś kodem wygenerowanym. Modem jest przywieziony z irlandii i ma simlocka na o2
Dziękuje wielkie za pomoc.
Zdiejmowanie simlocka z modemu o2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zdiejmowanie simlocka z modemu o2
Ostatnio zmieniony 2012-02-26, 12:41 przez adach44, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Zdiejmowanie simlocka z modemu o2
Ogólnie to simlocki zdejmuje się za pomoca takiego kodu. Problem jest w znalezieniu darmowego generatora takich kodów. O ile dla Huawei'ów są takie generatory dostępne, o tyle dla modemów Sierra nie widziałem nigdzie takiego.adach44 pisze:ja chciałem się dowiedzieć czy w_ogóle jest możliwość zdięcia simlocka jakimś kodem wygenerowanym
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)