firefox pisze:Witam,
zaryzykowałem i kupiłem te ustrojstwo SAPIDO GR-1733 ze względu na to że ma 1gbitowy switch który jest mi potrzebny do przesyłania szybko dużej ilości danych(np filmy), atrakcyjna cena około 180 pln, dobre parametry WIFI(zasięg), oraz teoretyczne wsparcie LTE.
Też kupiłem to cudo. Ale chyba trafiłem na trefny egzemplarz

Po pierwsze korzystanie z WiFi to ruletka - najczęściej nie da się podłączyć do sieci (chociaż jest wykrywana), jak już się uda to transfery po sieci lokalnej są niestabilne i najczęściej mierzone w kilobajtach / s

Ale po kablu jest spoko, więc coś tam mogę testować...
Po drugie - pomimo wgrania najnowszego FW (1.1.51) połączenie z internetem realizowane za pomocą E398 jest mocno przycinane - DL 11,6Mbit/s, UL 1,9Mbit/s. Zawsze tyle samo, z dokładnością do 0,01 Mbit/s, wykres płaski jak stół.
Napisałem do ich supportu - twierdzą, że przycinanie pasma rozwiązuje FW 1.1.51

Chcieliby podłączyć się do mnie zdalna sesją, ale akurat zaczęli jakieś święta i do środy nie pracują
Plus jest taki, że samo połączenie z internetem jest stabilne, wydaję mi się, że raz, może 2 razy zostało zerwane, ale router nawiązuje je ponownie dość szybko, no i przede wszystkim samodzielnie, bez zawieszania się, czy całkowitego restartu.
Cała nadzieja w tym, że mój egzemplarz jest trefny i sprzedawca w miarę szybko odpowie na moją reklamację.