Czy da się wzmocnić internet z playa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy da się wzmocnić internet z playa
Mam problem z netem w play ponieważ czasami chodzi tak beznadziejnie że oferta 1Mb to jakby 256Kb. W routerze edimax mam wyświetlone siła modemu 3G 29%~38%. Czy to nie za mało bo na telefonie mam zasięg 3G+ maksymalny. Da się coś z tym zrobić kupując jakąś antene na balkon między blokami?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Czy da się wzmocnić internet z playa
Czasami to znaczy kiedy? Bo jeżeli wieczorami to antena nie pomoże na obciążenie stacji bazowej.maciacho pisze: netem w play ponieważ czasami chodzi tak beznadziejnie że oferta 1Mb to jakby 256Kb
Jaki masz modem? Ma gniazdo antenowe?maciacho pisze:Da się coś z tym zrobić kupując jakąś antene na balkon między blokami?
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Takich wskazań nie ma co porównywać. Bo te kreski oraz procenty każdy producent sobie ustala jak mu wygodniej. Porównywać można moc w dBm, ewentualnie wynik komendy AT wysłanej do modemu/telefonu AT+CSQ.maciacho pisze:W routerze edimax mam wyświetlone siła modemu 3G 29%~38%. Czy to nie za mało bo na telefonie mam zasięg 3G+ maksymalny.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Telefon też masz w play ?
-
- Początkujący użytkownik forum
mam edimax 3g6200n+modem huawei 173-u2 tel e52 w play. Oczywiście wieczorem internet chodzi wolniej. Czy może jakaś antena która mogłaby złapać sygnał z dalszego nadajnika?
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A dalszy nadajnik ile km znajduję się od ciebie i czy są po drodze lasy lub inne przeszkody?