PLAY, rozłączanie internetu po 100MB
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
PLAY, rozłączanie internetu po 100MB
Witam,
Posiadam kilka kart (dwie od ponad roku, i dwie kupione kilka dni temu).
Modemy E398, E173-u2, samsung RV511.
Na każdej karcie i modemie, występuje ten sam problem, po wysłaniu 100MB następuje rozłączenie modemu.
Infolinia zwala winę na 'karta panu się aktywuje', tylko co z tymi starymi kartami?
Mam do przesłania około 10GB i to trochę upierdliwe aby co 15-20 min ponownie wznawiać połączenie.
Moc sygnału -61dBm, praktycznie siedzę pod nadajnikiem (400m), wokół nadajnika same pola i ja w pierwszym budynku.
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym?
Posiadam kilka kart (dwie od ponad roku, i dwie kupione kilka dni temu).
Modemy E398, E173-u2, samsung RV511.
Na każdej karcie i modemie, występuje ten sam problem, po wysłaniu 100MB następuje rozłączenie modemu.
Infolinia zwala winę na 'karta panu się aktywuje', tylko co z tymi starymi kartami?
Mam do przesłania około 10GB i to trochę upierdliwe aby co 15-20 min ponownie wznawiać połączenie.
Moc sygnału -61dBm, praktycznie siedzę pod nadajnikiem (400m), wokół nadajnika same pola i ja w pierwszym budynku.
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: PLAY, rozłączanie internetu po 100MB
zawsze rowno po 100 MB?
Pusci jakis lekki download w tle, IMHO siec rozlacza cie ze wzgledu na brak downloadu.
Pusci jakis lekki download w tle, IMHO siec rozlacza cie ze wzgledu na brak downloadu.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Prawie non stop wysyłam 1mbits, odbieram w potwierdzeniach około 30kbits czy to za mało ?
Spróbuje z ściągnąć z prędkością 15kB/s zobaczymy czy pomoże.
----------------------------------
Tak przerywa w momencie osiągnięcia maksymalnie 106MB, a najmniej 97MB.
Niestety pomysł z ściąganiem upadł - przerwało.
Spróbuje z ściągnąć z prędkością 15kB/s zobaczymy czy pomoże.
----------------------------------
Tak przerywa w momencie osiągnięcia maksymalnie 106MB, a najmniej 97MB.
Niestety pomysł z ściąganiem upadł - przerwało.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale to połączenie się rozłącza, czy ściąganie pliku? Bo jeśli to rozłącza sieć, to być może modem się przegrzewa, ewentualnie to wina sieci. Ja bym sprawdził w innej lokalizacji jak to wygląda.joker77 pisze: Tak przerywa w momencie osiągnięcia maksymalnie 106MB, a najmniej 97MB.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jakis blad w systemie. Podziel na plik na paczki 80 MB, wrzuc na jakis serwer i polacz po sciagnieciu.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Po pierwsze to nie plik
to strumień wideo nie da się go dzielić bo leci na żywo.
TNI pokazuje rozłączenie po osiągnięciu tych wartości.
Przypominam, że sprawdzałem na 3 różnych modemach oraz 2 laptopach.
Problem wyłącznie z PLAY, nie występuje ani z iplusem ani z orange, z tym że ani plus, ani orange nie ma w pobliżu 3G stąd też wybór padł na play.
W sumie jest nadajnik Aero2 ale nie mogę się do niego zalogować z plusa, ciekawe jak długo będę czekał na aktualizację kart sim i czy w ogóle.

TNI pokazuje rozłączenie po osiągnięciu tych wartości.
Przypominam, że sprawdzałem na 3 różnych modemach oraz 2 laptopach.
Problem wyłącznie z PLAY, nie występuje ani z iplusem ani z orange, z tym że ani plus, ani orange nie ma w pobliżu 3G stąd też wybór padł na play.
W sumie jest nadajnik Aero2 ale nie mogę się do niego zalogować z plusa, ciekawe jak długo będę czekał na aktualizację kart sim i czy w ogóle.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W takim razie to być może jest wina sieci. Ja bym jeszcze sprawdził jak się zachowuje modem w innej lokalizacji.joker77 pisze: TNI pokazuje rozłączenie po osiągnięciu tych wartości.
Pozdrawiam YaHooo