iPlus - problem z zakupem transferu

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Arth
Początkujący użytkownik forum

iPlus - problem z zakupem transferu

Post autor: Arth »

Witam,

Mam problem, posiadam modem HUAWEI E353u-2, internet po zakupie modemu działał "jak szatan" :D , lecz po pewnym okresie czasu wiadomo, transfer wykorzystany, i gdy próbowałem doładować transfer (iplusxxxx na 2601) niestety nie przychodzi SMS od biura obsługi klienta o doładowaniu transferu, choć sms został wysłany prawidłowo, czekam do 21 marca na nowy okres rozliczeniowy wraz z aktywacją pakietu za 70zł/mc, co może powodować brak doładowania transferu ?

Próbowałem wysłać SMS z iPlus Manager'a oraz z Top NetInfo, ale na każdym z tych programów niestety to samo, a nie chcę surfować jak ślimak po internecie z prędkością 3kb/s (down) :/
Pozdrawiam, Arth.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: iPlus - problem z zakupem transferu

Post autor: YaHooo »

Arth najprościej by było abyś włożył kartę SIM do telefonu i z niego wysłał SMS'a. A SMS wysłany na normalny nr komórkowy dochodzi?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Arth

YaHooo Tak, dochodzi bez problemu.
Niestety, obecnie nie mam telefonu, spróbuję wysłać SMS'a z modemu ZTE MF100, przy okazji od nowa zainstaluję iPlus Manager, bo aplikacja z HUAWEI gryzie się z modemem ZTE :(

Ok, obecnie jestem na modemie ZTE, wysłałem sms'a i czekam na odpowiedź...

@Edit

Niestety, tak jak wcześniej, nie przychodzi sms "Zwiększono prędkość transmisji" choć na modemie ZTE z tą samą kartą co teraz SMS'y do BOK normalnie dochodziły, i normalnie otrzymywałem transfer, dziwne...
Pozdrawiam, Arth.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Arth smsy w Plusie czasem nie dochodzą. Poza tym na uruchomienie pakietu mają 24h, więc ja bym poczekał i w razie braku zwiększenia prędkości interweniowałbym na infolinii, bo tak możesz nabić sobie kilka razu pakiet...
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Arth

Wysłałem już wcześniej kilka smsów, wcześniej... dokładnie 2 dni temu i nadal nie przychodzą, prób podejmowałem chyba z 8...

W takim razie pozostało mi iść do salonu, nie daleko mam, a sprawa się wyjaśni.

Dziękuję, pozdrawiam Arth.
Pozdrawiam, Arth.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Arth pisze: W takim razie pozostało mi iść do salonu, nie daleko mam, a sprawa się wyjaśni.
Tak będzie najlepiej. W salonie mają wgląd w system oraz mogą aktywować ręcznie pakiety.
ODPOWIEDZ