Firmware do Huawei E 180 z dzialajacym AERO 2 rozwiazanie .

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kris68
Stały użytkownik forum

Firmware do Huawei E 180 z dzialajacym AERO 2 rozwiazanie .

Post autor: kris68 »

Jak w temacie - poszukuje firmware do Huawei E 180 z dzialajacym AERO 2 i sposobu jak jak je wgrac zeby nie uwalic modemu. Jak sie okazuje kupowany przez Allegro od firmy MBBM model z china telecom ma dziwne oprogramowanie które blokuje AERO 2 - taka informacje dostalem od kolegi jakubd z informacja zeby sie do nich zglosić po nowy soft - niestety nikt nie odpowiada. Moze ktos juz mial podobny problem z modelami Huawei E 180 tej firmy i ma jakies namiary - bede wdzieczny za pomoc. Mysle ze nie tylko ja jeden sie nacialem wiec moze przy okazji i inni by skorzystali. Z góry dziekuje za pomoc.

Oczywiscie firma MBBM nie raczyła odpowiedziec wiec musiałem poradzic sobie sam.
Oto rozwiązanie :

- wchodzimy na stronę : Firmware i Mobile Partner do HUAWEI E 180
- pobieramy Firmware Update i ewentualnie
- Dashboard
- lub Update Dashboard

Jezeli by strona nie działala tu na dropboxie :

- E180Update_11.126.10.01.68.B418.zip

- Dashboard

- Update Dashboard

Przy instalacji update firmware E180Update_11.126.10.01.68.B418 a wlasciwie w jej trakcie wyskoczy wam monit o Flash Code wiec wchodzimy na stronę :
- Flash Code

- u góry zamiast tego imei ktore tam jest wpisujemy swoje i Enter = na dole mamy swoj kod ktory wklejamy do instalatora i next . Dalej juz tylko czekamy az skonczy sie aktualizacja.

I potem jak podlaczymy modem do kompa - E 180 zaczyna zauważać nowa sieć czyli AERO 2.

Obrazek

Poradnik powstał dzieki lesiolo któremu serdecznie dziękuje.
Mam nadzieje ze choć jednej osobie przyda sie to co napisalem :) .
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Firmware do Huawei E 180 z dzialajacym AERO 2 rozwiazanie .

Post autor: YaHooo »

kris68 dziękujemy za opracowanie :ok: Na pewno się przyda.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
umtskarten
Początkujący użytkownik forum

Post autor: umtskarten »

Drogi Użytkowniku,

Szkoda, że na prawdę się z nami nie skontaktowałeś, bo zyskałbyś na pewno na czasie, a nam zaoszczędziłbyś przykrości. :(

Wszelkie materiały, w tym instrukcje, oprogramowanie oraz najnowszy firmware do wszystkich urządzeń, znajdziesz na naszej stronie wsparcie techniczne:
http://mbbm.com.pl/wsparcie-techniczne-c_38.html.

Ten dział powstał specjalne z myślą o naszych klientach i wygodzie w dostępie do wszystkiego, co potrzebne jest użytkownikom zakupionego u nas sprzętu.

Pozdrawiamy!
Awatar użytkownika
kris68
Stały użytkownik forum

Post autor: kris68 »

No niestety wysłałem do was maila z zapytaniem że kupiłem modem Huawei E 180 i na tym sofcie co jest nie działa AERO 2 choc w ofercie Allegro było napisane co innego. To było ponad 2 tygodnie temu wiec dziwi mnie taka postawa ze nie probowałem sie skontaktowac - po prostu nikt mi nie odpowiedział. A jak sam znalazłem sposób zeby działało AERO 2 to naprawde zadna pomoc techniczna nie jest mi potrzebna.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ