Problem z routerem Linksys WAG120N

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Aikon82
Początkujący użytkownik forum

Problem z routerem Linksys WAG120N

Post autor: Aikon82 »

Witam
Mam problem z wyżej wymienionym routerem. Do wczoraj wszystko chodziło jak złoto, jednak potrzebowałem dodać nowe urządzenie (konkretnie drukarkę) do sieci po WiFi. Zgodnie z instrukcą wcisnłąłęm przycisk strzałeczek na routerze żeby wykonać łączenie z automatu. Jednak bez rezulatatu (tzn. dioda nie zaczęła migać i nic się nie działo). Z racji tego, że sieć miałem ukrytą chciałem zmienić jest ustawienie na widoczną. Jednak nie udało mi się wejść do panelu administracyjnego bo gdzieś sobie posiałem hasło (tak sie zabezpieczyłem :D ). Więc pozostał mi tylko reset. Teraz najlepsze, po resecie roter powinien wrócić do ustawień fabrycznych w teorii. W praktyce wyszło tak, że w domu mam podłączonego laptopa po wifi i kompa po lanie. Sieć wstała, internet jest kompie lub też nie no bo port nie jest przestawiony na WAN. Na laptopie w liście sieci WiFi jest linksys ale nie mogłem się z nią połączyć bo jak się okazuje jest szyfrowana i woła klucza. W końcu jakoś udało mi się go połąłczyć z pomocą przycisku strzałek. Myślę no to jest git teraz Panel Administracyjny i jestem w domu, i tu znów rozczarowanie. Nie wyświetla mi strony logowania (192.168.1.1), ani z komputera po lanie ani po Wifi. Zgłupiałem w tym momencie próbuje pingować i nic. Najlepsze jest to, że oprogramowanie Magic Network nie widzi tego routera na mapie, pokazuje tylko urządzenie mojego dostawcy do którego ping leci bez problemów. W mapie urządzeń w ustawieniach widowsowych jest normalnie wykrywany i pokazuje go. Ehh macie jakieś pomysły jak przywrócić go od prawidłowego działania ??
ODPOWIEDZ