Problem ze zdjęciem simlocka z E180

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Krzysiek89
Początkujący użytkownik forum

Problem ze zdjęciem simlocka z E180

Post autor: Krzysiek89 »

WItam.
Jestem nowy i chciałem zdjąć simlocka z modemu E180. Przejrzałem posty w temacie, wygenerowałem sobie Unlock Code i Flash Code i ściągnąłem Mobile Partnera ale nie wiem co dalej. Ktoś napisał, że po otwarciu MP pojawia się prośba o nowy kod a u mnie czegoś takiego nie ma, tylko pojawia się ikonka Profile Name (gdzie nic nie możńa zrobić) i obok connect, po kliknięciu którego pojawia się informacja o złym skonfigurowaniu ustawień. Byłbym wdzięczny za pomoc, ponieważ jestem całkiem zielony w tych sprawach:D
Pozdrawiam

[ Dodano: 2012-03-20, 17:33 ]
Już sobie z tym poradziłem. Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Czy Mobile Partner będzie jeszcze potrzebny po założeniu sieci Aero2 czy można go odinstalować? Trzeba się łączyć za pomocą Mobile'a czy wystarczy Centrum sieci i udostępniania?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problem ze zdjęciem simlocka z E180

Post autor: YaHooo »

Krzysiek89 pisze:Trzeba się łączyć za pomocą Mobile'a czy wystarczy Centrum sieci i udostępniania?
Jeśli modem pracuje w trybie NDIS, czyli jest widoczny jako karta sieciowa to nie potrzeba nic więcej oprócz sterowników do modemu. A je deinstalator Mobile Partnera usuwa również. Ale generalnie można potem ręcznie je zainstalować.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Krzysiek89
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Krzysiek89 »

Dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Krzysiek89 nie ma za co :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ