Problemy z Internetem Play

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
agnieszkaa
Początkujący użytkownik forum

Problemy z Internetem Play

Post autor: agnieszkaa »

Witam, nigdy nie miałam żadnych problemów z Internetem Play, korzystam z niego od roku. Od kilku dni strasznie wolny ładują mi się strony, czasem muszę kilka razy odświeżać stronę, żeby się załadowała. Początkowo myślałam, że skończył mi się limit danych ale nie bo miałam jeszcze do wykorzystania prawie 2 GB a dzisiaj "przyszedł" nowy pakiet. Zauważyłam, że poziom sygnału wynosi 0%, na jakim poziomie mam zwykle nie wiem, bo nigdy nie zwracałam na to uwagi - bo wszystko fajnie chodziło. Mam pytanie - czy może nie wiecie czy są jakieś problemy z tym sygnałem na śląsku? Albo nie wiem co, jakie mogą być inne przyczyny tego, kompletnie się na tym nie znam.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problemy z Internetem Play

Post autor: YaHooo »

agnieszkaa pisze:Albo nie wiem co, jakie mogą być inne przyczyny tego,
To jest najprawdopodobniej jakaś awaria w sieci. Można to zgłosić dla operatora. I to trzeba po prostu przeczekać. No chyba, że masz uszkodzony modem.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ