Huawei E180 problem po probie wgrania dashboardu

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
emilemil
Użytkownik forum

Huawei E180 problem po probie wgrania dashboardu

Post autor: emilemil »

Otoz w czasie proby wgrywania dashboardu do E180 zdechl mi laptop. Teraz po wpieciu modemu pod USB, zostaje wykryty, ale jego zawartosc jest pusta. Przy prbie wgrania dashboardu niestety "failde to open port" a wejscie na modem poprzez CDROM konczy sie komunikatem o uszkodzonym dysku.

Czy jest dla niego jakas nadzieja ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei E180 problem po probie wgrania dashboardu

Post autor: YaHooo »

emilemil wgranie moim zdaniem nie masz uwalonego modemu. Po prostu ja bym spróbował na innym komputerze, ewentualnie na tym co masz wywalił wszystko i zainstalował nowe sterowniki. Wtedy powinieneś móc wgrać od nowa dashboard.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: lesiolo »

Na xp wgraj firmware modemu, do skutku aż sie wgra potem wgrywaj dashboard. powinien wejść w trybie Forced Download(ja dwa razy podniosłem tak modem)
lub komendami at zresetuj go przełącz pare razy aż pojawi się PC UI Interface
komendy wysyłaj za pomocą huawei terminal wybierasz com klikasz połącz i na dole wpisujesz komendy
emilemil
Użytkownik forum

Post autor: emilemil »

Poradziłem sobie, zrobiłem po częsci tak jak Mi podpowiedzial na Chomiku @lesiolo. Wina tkwiła w złym dashboardzie, co skutkowało zawieszaniem sie instalatora, no i bateria, która padła w czasie pracy ;/ . Wykrywany był uszkodzony napęd CDROM i pusty dysk pamięci. Brak modemu i portów z nim zwiazanych.

No ale działa.

Wywaliłem wszystkie stery przy pomocy USBDeview poczym restart lapa. Po restarcie wgrannie najnowszych sterów 23.xxxxx i podpinam modem. Odpalam aktualizacje firmware, a po zainstalowaniu juz instalacja dashboardu (tym razem prawidłowego) i poszło bezproblemowo.

Dzieki za pomoc panowie i za zainteresowanie tematem.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

emilemil pisze: Dzieki za pomoc panowie i za zainteresowanie tematem.
Nie ma za co, dobrze, że się udało :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ