A chyba wg regulaminu powinien być?2. W systemie LTE nie ma darmowych nocy ... ( nawt gdy włączony ipluspobieracz 00.00-09.00 itp )
iPLUS LTE Szczegóły bieżącego użycia
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: iPLUS LTE Szczegóły bieżącego użycia
-
- Mistrz bezprzewodowy
To ja Wam powróżę z mojej magicznej kuli.
Jeśli tylko w Plusie uznają, że to jest błąd, to go naprawią albo powiedzą, że tak jest specjalnie.
Powiadam Wam, długo czekać nie będziecie, albowiem operatorzy forum czytają. 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Potwierdzam. Dlatego ja bym się z takimi rewelacjami nie dzielił za szeroko...ryba825 pisze:Powiadam Wam, długo czekać nie będziecie, albowiem operatorzy forum czytają.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Plus się po prostu zachował jak jakiś buracki właściciel hotelu który otworzył za wcześnie hotel w rozsypce żeby trzepać kasę kosztem niezadowolenia ludzi. Tylko że do burackiego właściciela potem by już nikt drugi raz nie przyszedł. A że Polkomtel jest wielkim molochem który jednostkę ma w czterech literach to może sobie robić co chce. Buractwo, amatorszczyzna i tyle.YaHooo pisze:k najbardziej to jest problem przejściowy. Tylko dla mnie taka sytuacja jest po prostu nie do pomyślenia
-
- Stały użytkownik forum
Moim zdaniem nie mają narzędzi by sumować dane klienta z kilku systemów , więc musi być na każdy z nich nałożony limit , operator o tym wie i nic na razie nie może zrobic , a i BOK o tym nie informuje .ryba825 pisze:To ja Wam powróżę z mojej magicznej kuli.Jeśli tylko w Plusie uznają, że to jest błąd, to go naprawią albo powiedzą, że tak jest specjalnie.
Powiadam Wam, długo czekać nie będziecie, albowiem operatorzy forum czytają.
Musimy się z tym liczyć , że operator wprowadzając taka ofertę dopracuje ją , a jak na razie jest jak jest ...
Jedno jeszcze mnie zastanawia jak to możliwe , że w systemie naliczania w 3G mam klika pozycji zużycia 976,xx Mb w tym samym czasie ...
Dokładnie ta sama wartość znalazła się kilka dni wczesniej ... i też zdublowana .
Dziwne to trochę , sytuacja jak sprzed lat gdy klient dostawał szczegółowy wydruk z połączeniami nakładającymi się ...
U nas wszystko tak funkcjonuje - Stadion narodowy nie odebrany , podpisów nie ma , a w Zetce już lecą reklamy i bilety sprzedane

Czy autostrada będzie otwarta , ale nie gotowa

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Coraz bardziej zmieniam na jego temat zdanie. Ale zobaczymy jak to się dalej potoczy.Maciek764 pisze:A że Polkomtel jest wielkim molochem który jednostkę ma w czterech literach to może sobie robić co chce. Buractwo, amatorszczyzna i tyle.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Plus i obsługa klienta na 5+??? Hahaha, a to dobre... Taka ocena to należy im się, ale za... grzeczność
Już kilkukrotnie spotkałem się z niekompetencją pracowników obsługi klienta i pracowników salonu. Przykład: podpisałem umowę na taryfę iPlus 7GB i jako abonent usług telekomunikacyjnych dostałem 15GB limitu. Chciałem zwiększyć limit zmieniając taryfę o jedną wyżej. Wcześniej kilku pracowników Plusa pytałem się jaki limit dostanę czy mniejszy (20GB) jak dla nowych klientów czy większy (25GB) jak dla stałych klientów. Słyszałem różne wersje od różnych osób, ale w konsekwencji dostałem 25GB co i tak jest fikcją, ale to inna bajka
Dodam, że w tej sprawie była jeszcze przed zmianą taryfy złożona reklamacja, aby upewnić się jednoznacznie w tej sprawie i dział reklamacji zapewniał mnie o kompetencji pracowników BOK (hehehe). Przykładów podałbym więcej, niestety nie pamiętam już ich, bo staram się "nie żyć" Plusem na codzień. Wszystko to kwestia na kogo się trafi, ale też człowiek przekonuje się po czasie.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No niestety taka prawda. W każdej sieci może trafić się jakiś niedoinformowany konsultant który wprowadzi nas w błąd. Kwestia tylko jak często się oni zdarzają.cichosan pisze:Wszystko to kwestia na kogo się trafi, ale też człowiek przekonuje się po czasie.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Ostatnio kooperacja Polkotel-Aero2 się trochę poprawiła i o ile handover głosowy z UMTS900 jest możliwy tylko do GSM to transmisja danych się płynnie przełącza UMTS2100-UMTS900.
- KuKiKaZMaN
- Użytkownik forum
Witam, posiadam iPlus'a od dwóch miesięcy. Aktywowałem iPlusopobieracza 12h. W ciągu 3 dni od dnia wyzerowania transferu (nowy okres rozliczeniowy) pobrałem w godzinach nocnych tj między 00:00 a 12:00 (w czasie trwania iPlusopobieracza 12h) około 20GB. W pozostałych godzinach korzystam z internetu kablowego. Wysyłając SMS z modemu iPlusa w celu sprawdzenia wykorzystanego transferu, wyświetliło mi użyty transfer ~20GB. I tu mam pytanie do Was (Znawców), czy tak powinno być? czy może nie powinno w ogóle liczyć użytego transferu między tymi godzinami? Jeśli powinno tak być, to jak sprawdzę potem, ile zostało mi transferu podstawowego?
Posiadam abonament 110zł (czyli 25GB - dla stałych klientów). Wolałbym nie przekroczyć transferu (bo zwalniają transfer do 2KB/s).
Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź.
Posiadam abonament 110zł (czyli 25GB - dla stałych klientów). Wolałbym nie przekroczyć transferu (bo zwalniają transfer do 2KB/s).
Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź.
TamGdzieBukmacherMówiDobranoc
-
- Stały użytkownik forum
Ale korzystałeś z LTE czy z 3G?
- KuKiKaZMaN
- Użytkownik forum
Zasięg w jakim się łączę to HSDPA, czasem HSPA+rombad pisze:Ale korzystałeś z LTE czy z 3G?
-
- Stały użytkownik forum
Nie bardzo rozumiem , moim zdaniem powinieneś mieć na liczniku bardzo niewiele , bo ściągałeś w godzinach free ...
Chyba , że plus jeszcze bardziej hamsko robi , że pobrane dane sumuje a po cichu nalicza limit w celu wyłączenia szybkiego transferu , to już byłoby przegięcie na max ...
Sprawdzaj na stronie plus online , tam masz więcej mozliwości , masz pewność , że masz aktywnego ipluspobieracza 12h ?
Jak na razie iplus w LTE/3G ma tak skopany sytem , że właściwie nie ma konkretnych informacji i każdy mówi co innego .
Chyba , że plus jeszcze bardziej hamsko robi , że pobrane dane sumuje a po cichu nalicza limit w celu wyłączenia szybkiego transferu , to już byłoby przegięcie na max ...
Sprawdzaj na stronie plus online , tam masz więcej mozliwości , masz pewność , że masz aktywnego ipluspobieracza 12h ?
Jak na razie iplus w LTE/3G ma tak skopany sytem , że właściwie nie ma konkretnych informacji i każdy mówi co innego .
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przecież najprostsza logika tego wszechświata nakazuje, że dane powinny być w dzień zliczane niezależnie od tego czy jesteś w LTE czy w 2G/3G a w nocy powinny nie być zliczane również niezależnie od technologii. Widzę że jacyś geniusze to rozliczanie wdrażali.
-
- Stały użytkownik forum
Mają po prostu dwa oddzielne systemy dla LTE i 3G i fajnie by było gdyby tego szybko nie poprawili ... , bo jeżeli dobrze myślę jest fajnie
Ja na razie jadę tylko na LTE i nie oszczędzam ( limit 12Gb ) , zobaczymy jak będzie w tym miesiącu .
Jakiekolwiek zliczanie nie ma sensu , wiadomo , kilka kompów , konsola , TV , router nie przeliczy zwłacza przy free noc .

Ja na razie jadę tylko na LTE i nie oszczędzam ( limit 12Gb ) , zobaczymy jak będzie w tym miesiącu .
Jakiekolwiek zliczanie nie ma sensu , wiadomo , kilka kompów , konsola , TV , router nie przeliczy zwłacza przy free noc .
- KuKiKaZMaN
- Użytkownik forum
Pisze jak jest, i sam tego nie rozumiem czym kieruje się Polkomtel podczas naliczania transferu. Jutro (poniedziałek) idę do salonu Plusa, ale wątpię że będę mi w stanie pomóc, bo ich wiedza ogranicza się do aktualnych promocji, nic poza tym (przynajmniej w Bochni). Prawdopodobnie to jest rozbój w biały dzień!
-
Założyłem internet w plusie 11 stycznia LTE pakiet 12 giga 75zł Okres rozliczeniowy mam od 17 do 16 każego miesiąca. 19 stycznia dostałem lejek na lte dzwonie na infolinie konsultantka mówi mi że nie przekroczyłem limitu danych przełącza mnie do obsługi technicznej tam mi mówią że przekroczyłem limit i muszę czekać do nowgo okresu rozliczeniowego.Dzwonie po raz drugi konsultantka ponownie przełącza mnie do obsługi technicznej trafiam na rozsądnego człowieka mówi mi że też mam przekroczony limit ale to jeszcze dokładnie sprawdzi okazuje się że tego samego dnia pod wieczór LTE zostaje odblokowane do normalnej prędkośći około 35 mega 1 lutego dostaję ponownie lejek na LtE na infolini konsultantka mówi mi że nie przekroczyłam limitu,a obsługa techniczna mówi mi że przekroczyłam.Z moich wyliczeń wynika że do 19 wykorzystałem 1 giga z 12 Przy drugim lejku 7 giga z 12 giga Iplusopobieracz aktywowany ma od początku 0d 24:00 do 00:09 rano W tym czasie rzeczywiście mogłem pobrać około 20 giga ale to nie powinno być wliczane do transferu.
Najgorsze jest to żę nie można tego udowodnic,ponieważ wykaz bieżącego użycia nie obsługuje LTE. Do monitorowania transferu używam NetWorx. Moglibyśćie mi wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi LTE nie działa 3G działa Predkość jaką uzykuję to 3 mega.
Czyli z tego co rozumiem to tak jak by były 2 limity.Czy nie macie wrażenia że dane pobrane w godzinach darmowych częsciowo są wliczane w limit danych Trochę się rozpisałem ale umowa na 2 lata tak więc trochę się denerwuję czy sytuacja nie będzie się powtarzać co miesiąć Moim zdanie powinien być licznik dajmy na to pakiet 12giga i powinno byc napisane tyle i tyle zużyte z 12 gigabajtów tak by miał człowiek jasną sytuację
Nikt o tym nie pisze no chyba że ja rzeczywiśćie żle zliczam transfer a chyba 2 lejki wciągu jednego okresu rozliczeniowego to nie przypadek.
Najgorsze jest to żę nie można tego udowodnic,ponieważ wykaz bieżącego użycia nie obsługuje LTE. Do monitorowania transferu używam NetWorx. Moglibyśćie mi wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi LTE nie działa 3G działa Predkość jaką uzykuję to 3 mega.
Czyli z tego co rozumiem to tak jak by były 2 limity.Czy nie macie wrażenia że dane pobrane w godzinach darmowych częsciowo są wliczane w limit danych Trochę się rozpisałem ale umowa na 2 lata tak więc trochę się denerwuję czy sytuacja nie będzie się powtarzać co miesiąć Moim zdanie powinien być licznik dajmy na to pakiet 12giga i powinno byc napisane tyle i tyle zużyte z 12 gigabajtów tak by miał człowiek jasną sytuację
Nikt o tym nie pisze no chyba że ja rzeczywiśćie żle zliczam transfer a chyba 2 lejki wciągu jednego okresu rozliczeniowego to nie przypadek.
-
- Mistrz bezprzewodowy
a jesteś pewien?himilsbach pisze:Iplusopobieracz aktywowany ma od początku
ja podpisywałem umowę na iplusa także z iplusopobieraczem, za 2 dni dzwonię do BOK i się pytam, czy mam właczony, miła pani powiedziała, że nie, to się automatem nie włącza po podpisaniu umowy, zatem poprosiłem, aby aktywowała. Pani powiedziała, że jest już aktywny od 24:00 do 09:00 rano.
-
Zanim pobrałem jakikolwiek większy plik w darmowych godzinach sprawdziłem na plus online czy mam aktywny iplusopobieracz.Internet wziąlem w salonie tak więc mogłem zrezygnować w ciagu siedmi dni ogólnie jestem zadowolony z internertu ale sprawdzanie limitu danych powinno być jak najszybciej wprowadzone.Miałem brać w polsacie LTE ale wystraszyłem się kosztów w przypadku przekroczenia limitu jak się jednak okazuje można sobie samemu ustawiać kiedy ma być internet zablokowany tam jakoś nie maja problemu ze sprawdzaniem wykorzystanego transferu.Czas minął i tyle Jak usprawnią sprawdzanie limitu danych będzie wszystko ok.kmy pisze:a jesteś pewien?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-02-04, 09:48 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-02-04, 09:48 przez himilsbach, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
UWAGA , najprawdopodobniej od 1 kwietnia są juz naliczane dane dla LTE i połączone z 3G , więc teraz mamy już łącznie do pobrania limit dzienny dla obu systemów , nie jak wcześniej ...
Zliczane dane widoczne są już na PLUS online , najprawdopodobniej tez podawane są po wysłaniu SMS po przełączeniu na 3G ...
Ktoś też to zauważył i potwierdza ?
Zliczane dane widoczne są już na PLUS online , najprawdopodobniej tez podawane są po wysłaniu SMS po przełączeniu na 3G ...
Ktoś też to zauważył i potwierdza ?
-
- Stały użytkownik forum
A możesz mi powiedzieć, gdzie w plusonline jest widoczny jakikolwiek transfer? Zupełnie serio pytam, u siebie nie widzę takich danych.picador pisze:Zliczane dane widoczne są już na PLUS online
-
- Stały użytkownik forum
Po zalogowaniu masz prawy górny róg ... szczegóły
lub
: Plus online > Faktury > Bieżące wydatki/Pakiety
Sprawdź ile wydałeś »
ale musisz mieć wcześniej włączoną funkcję w zakładce
Faktury > Narzędzi i usługi dla płatności włączoną e-fakturę i aktywna funkcję "Wykaz bieżącego użycia" w tej samej zakładce .
lub
: Plus online > Faktury > Bieżące wydatki/Pakiety
Sprawdź ile wydałeś »
ale musisz mieć wcześniej włączoną funkcję w zakładce
Faktury > Narzędzi i usługi dla płatności włączoną e-fakturę i aktywna funkcję "Wykaz bieżącego użycia" w tej samej zakładce .
-
- Stały użytkownik forum
picador, Aaa, teraz jest! Dzięki!
-
- Stały użytkownik forum
Sprawdziłem dokładnie informacje o pobranych danych , okazuje się , że system naprawiono 29.03.2012 więc należy uważać , bo może się okazać , że po przekroczeniu limitu juz samego LTE nałożony będzie lejek
, i po tym nie będziemy mogli pojechać na 3G do kolejnego okresu rozliczeniowego .

-
Wreszcie transfer z lte został poprawnie rozliczany jak wcześniej pisałem pakiet 12 giga
po 7,5 giga 2 miesiące z rzędu został nakładany lejek Teraz nabite mam już ponad 9 giga i lejku jakoś nie dostaję z tego co widzę pojawiła sie możliwość sprawdzania na plus online ilość zużytego transferu w lte oby tak dalej
po 7,5 giga 2 miesiące z rzędu został nakładany lejek Teraz nabite mam już ponad 9 giga i lejku jakoś nie dostaję z tego co widzę pojawiła sie możliwość sprawdzania na plus online ilość zużytego transferu w lte oby tak dalej
-
- Stały użytkownik forum
Gdzie jest ta opcja?himilsbach pisze:z tego co widzę pojawiła sie możliwość sprawdzania na plus online ilość zużytego transferu w lte
-
- Stały użytkownik forum
Witam , zmienił sie panel użytkownika ,
teraz masz to :
Plus online | Płatności | Zestawienie finansowe konta | Bieżące koszty bez opłat stałych | Spis połączeń i wiadomości
Ale tak jak pisałem wczesniej , musisz mieć aktywną e-fakturkę ...
teraz masz to :
Plus online | Płatności | Zestawienie finansowe konta | Bieżące koszty bez opłat stałych | Spis połączeń i wiadomości
Ale tak jak pisałem wczesniej , musisz mieć aktywną e-fakturkę ...
-
12.04.2012 00:00 GPRS internet 556,52 MB 0,00 zł
Czy to już jest wliczane do iplusopobieracza, plik był pobierany około 00:25
w wykazie bieżącego użycia pokazuje mi czas 00:00
Po prostu chciałbym mieć pewność że nie będzie to wliczane do limitu
Czy to już jest wliczane do iplusopobieracza, plik był pobierany około 00:25
w wykazie bieżącego użycia pokazuje mi czas 00:00
Po prostu chciałbym mieć pewność że nie będzie to wliczane do limitu
-
- Stały użytkownik forum
Witam , tez iweli rzczy nie rozumiem z tym podliczaniem ,
Mam wiele wozycji o godzinie 6.30 , 8.00 i tp ...
Nigdy w godzinach 00.00-06.00 ...
No i teraz pytanie , czy im się cos nie porombało ... , teroetycznie nie powinno być naliczane i odnotowane to co w godzinach i-plus pobieracza , a mam go aktywnego w godzinach 00.00-09.00 .
Macie w ten sam spsób podliczany transfer ?
04.04.2012 09:00 GPRS internet 29,72 MB 0,00 zł
04.04.2012 09:00 GPRS internet 3,70 MB 0,00 zł
04.04.2012 08:00 GPRS internet 287,00 kB 0,00 zł
04.04.2012 08:00 GPRS internet 409,00 kB 0,00 zł
04.04.2012 07:30 GPRS internet 2,36 MB 0,00 zł
04.04.2012 07:30 GPRS internet 502,00 kB 0,00 zł
04.04.2012 07:00 GPRS internet 4,33 MB 0,00 zł
04.04.2012 07:00 GPRS internet 439,00 kB 0,00 zł
03.04.2012 23:09 GPRS internet 84,00 kB 0,00 zł
Moim zdaniem , to co jest naliczone i widoczne jest wliczone w transfer miesięczny .
Spróbuję w dzień mało aktywny ściągnąć coś w nocy i wtedy będzie 100% pewności , bo pracując wieczorem nie dojdziemy kiedy dane podane około 23.59 zostały pobrane , a i nie wiadomo czy nie przejdą na kolejny dzień na godziny poranne ...
Nadal jest bardzo duży bałagan z podliczaniem , ale to chyba specjalnie by klient nie czuł się komfortowo i miał czytelnie wszystko przedstawione , jest jeden z największych minusów mobilnego internetu w Iplusie
Każdy nowy klient zanim zakupi niech się poważnie zastanowi , jezeli ma inne możliwości korzystania z internetu , niech bierze bez limitów , wolniejszy ale bez główkowania ...
Mam nadzieję , że to będzie kolejny krok , by klient miał lepiej
Mam wiele wozycji o godzinie 6.30 , 8.00 i tp ...
Nigdy w godzinach 00.00-06.00 ...
No i teraz pytanie , czy im się cos nie porombało ... , teroetycznie nie powinno być naliczane i odnotowane to co w godzinach i-plus pobieracza , a mam go aktywnego w godzinach 00.00-09.00 .
Macie w ten sam spsób podliczany transfer ?
04.04.2012 09:00 GPRS internet 29,72 MB 0,00 zł
04.04.2012 09:00 GPRS internet 3,70 MB 0,00 zł
04.04.2012 08:00 GPRS internet 287,00 kB 0,00 zł
04.04.2012 08:00 GPRS internet 409,00 kB 0,00 zł
04.04.2012 07:30 GPRS internet 2,36 MB 0,00 zł
04.04.2012 07:30 GPRS internet 502,00 kB 0,00 zł
04.04.2012 07:00 GPRS internet 4,33 MB 0,00 zł
04.04.2012 07:00 GPRS internet 439,00 kB 0,00 zł
03.04.2012 23:09 GPRS internet 84,00 kB 0,00 zł
Moim zdaniem , to co jest naliczone i widoczne jest wliczone w transfer miesięczny .
Spróbuję w dzień mało aktywny ściągnąć coś w nocy i wtedy będzie 100% pewności , bo pracując wieczorem nie dojdziemy kiedy dane podane około 23.59 zostały pobrane , a i nie wiadomo czy nie przejdą na kolejny dzień na godziny poranne ...
Nadal jest bardzo duży bałagan z podliczaniem , ale to chyba specjalnie by klient nie czuł się komfortowo i miał czytelnie wszystko przedstawione , jest jeden z największych minusów mobilnego internetu w Iplusie
Każdy nowy klient zanim zakupi niech się poważnie zastanowi , jezeli ma inne możliwości korzystania z internetu , niech bierze bez limitów , wolniejszy ale bez główkowania ...
Mam nadzieję , że to będzie kolejny krok , by klient miał lepiej

-
Od około 15 maja w Plusie bedzie mozna sprawdzi biezące zuzycie LTE , wiadomośc z działu technicznego Plus.