HSDPA PLUS w Gliwicach i Zabrzu
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
HSDPA PLUS w Gliwicach i Zabrzu
Czytam na stronie iPlusa, że w Gliwicach i Zabrzu uruchomiono HSDPA. Mam pewne problemy ze złapaniem tej technologii. Czy może komuś z Was się to udało? I jak to działa?
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: HSDPA PLUS w Gliwicach i Zabrzu
A na jakim sprzęcie jedziesz? Jaki masz modem itd 

Dawno mnie tutaj nie było 

-
- Użytkownik forum
mój modem to Huawei E220. Z wszelkich opisów wynika, że obsługuje HSDPA. Być może jestem w jakiejś dziurze... 

- Maciek
Być może akurat masz takiego niefarta że trafiłeś na jakąś dziurę albo masz niepoprawną konfigurację w iPlus Managerze (jeżeli z niego korzystasz) Proponuję wejść w opcję ustawienia połączenia w iPlus Managerze i przy domyślnym połączeniu ustawić żeby modem preferował UMTS
Jeżeli to nie pomoże to będziesz musiał zainwestować w antenę 

-
- Użytkownik forum
Wszystko to mam zrobione dobrze. sprawdziłem. Anteny niestety dołączyć nie mogę, bo modem nie ma wyjścia antenowego. A czy można łączyć się bez udziału iplus managera? Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi 

- Maciek
No pewnie ze takrobinio pisze:A czy można łączyć się bez udziału iplus managera?

Temat niejednokrotnie poruszany na forum

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Proszę bardzo, jeden z przykładów: >KLIK do dial-up<robinio pisze: A czy można łączyć się bez udziału iplus managera?
Możesz też spróbować aplikacji pogara, więcej w FAQ.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Wybaczcie moją kiepską orientację na forum. Dopiero tu raczkuję. W każdym razie wielkie dzięki za pomoc. A dziś w centrum Gliwic złapałem HSDPA. Jeszcze na plus managerze miałem dość stabilny zasięg (4 na 7 kresek), ale transfer niestety był bardzo różny. Bywało, że 100 kb a potem nawet 1Mb. Miałem nadzieję, że HSDPA będzie stabilne. Okazuje się, że nie. Czy w innych miastach wygląda to podobnie?