Witam tak jak w temacie mam problem z polączeniem modemu HUAWEI E173 do komputera ponieważ wykrywa mi go tylko jako pendrive. Modem był w sieci T-Mobile ale ma zdjętego simlocka i mam w nim karte z Play. Mój system peracyjny to Windows 7 starter a komp to HP Mini. Pobierałem różnego rodzaju sterowniki ale nic nie działa albo nie chcą się instalować;/ Mam też zainstalowany program Mobile Partner ale i tak nie łączy. Prsze o pomoc i z góry dziękuję
Adri38, zacznij od odinstalowania wszystkich mobile partnerów i ich brandów od operatorów. Potem odepnij modem i podłącz od nowa. Zainstaluj soft z wirtualnej płyty od modemu i powino być OK.
Adri38, jak nie pomoże to podaj screen z menedżera urządzeń z podłączonym modemem i rozwiniętymi zakładkami porty COM i modemy
wyśle wam 4 screeny które mogą się przydać. Na jednym widać jak chciałem się połączyć przez oryginalny manager z modemu a reszta to screeny z managera urządzeń i informacja która wyskakuje mi przy łączeniu sie bez managera
[ Dodano: 2012-04-04, 01:03 ]
jeszcze jedno ale nie wiem czy sie przyda
Odinstaluj wszystko co związane z modemem, zainstaluj sterowniki Huawei 4.23.03.00 (do znalezienia w sieci), w ściągniętych sterownikach użyj DriverUninstall, potem DriverSetup i dopiero możesz włożyć modem do USB, pozwól mu się zainstalować i nie pozwól mu niczego instalować z wbudowanego CD. Osobno zainstaluj niebrandowany Mobile Partner czy użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>.
tutaj daje screeny te o które prosiliście wcześniej i ten z pliczkami które pobrałem jest tam DriverSetup i DriverUnistall ale jak próbuje je uruchomić to nc sie nie dzieje ;/
[ Dodano: 2012-04-04, 09:38 ]
a i daje jeszcze instalowanie modemu
[ Dodano: 2012-04-04, 09:53 ]
teraz widnieje jako zainstalowany ale nadal nie moge go połączyć przez Mobile Partnera ani normalnie przez kliknięcie connect na widocznym po prawej pasku
Dodałeś Profil połączenia dla play
Wchodzisz w Profile Management
>New>dajesz nazwę>APN - static wpisujesz "internet"
> Authentication , Acces number "*99#" , user/password puste >Save
ustawiasz go jako Default
Jak nie dasz rady to zainstaluj inny dashboard i sprawdź simloka (na 1 obrazku widać napis limited service) lub czy jesteś w zasięgu sieci.
Komunikat wyraźnie mówi, że nie możesz się połączyć dopóki modem nie zarejestruje się w sieci. A nie rejestruje się, ponieważ masz prawdopodobnie problem z zasięgiem. Jeżeli używasz Play Online to musisz być w zasięgu macierzystym Play 3G (modem wówczas miga pojedynczo na niebiesko) inaczej się nie połączy. Ja bym spróbował połączyć się w innym miejscu (o lepszym zasięgu) lub sprawdził kartę innego operatora.