[NEWS] Orange: Przelew SMS z dziennym limitem 10 zł

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

[NEWS] Orange: Przelew SMS z dziennym limitem 10 zł

Post autor: ja.michal »

Zapowiedziane w marcu zmiany w usłudze Przelew SMS wywołały ostrą dyskusję. Sieć Orange wzięła to pod uwagę i zamieniła miesięczny limit 10 zł na limit dzienny.

O planowanej na koniec marca redukcji maksymalnej dziennej kwoty Przelewu SMS z 200 zł (do 10 transakcji) do 10 zł i to nie dziennie, lecz na miesiąc. Zmiana oferty miała pomóc sieci w walce z nadużyciami.

Sieć Orange pod wpływem fali krytyki ze strony klientów postanowiła jednak przetestować najpierw inny model usługi, w którym przelew może mieć wartość maksymalnie 10 zł na dobę. Testy usługi potrwają trzy miesiące.
Źródło

Czyli dla osób faktycznie korzystających na własne potrzeby z internetu na kartę w Orange i mających np. Orange Go jako podstawowy numer nadal może być ok.
W końcu za doładowanie 100zł OFnK w ciągu 10dni można złotówki mieć np. na Orange Go.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] Orange: Przelew SMS z dziennym limitem 10 zł

Post autor: YaHooo »

To faktycznie duża zmiana. Chociaż w takim SimPlusie limit miesięczny jest 20zł. Być może i Plus się ruszy ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Warto dodać, że Orange Free na kartę została z przelewów wykluczona.
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 624280.pdf
ejanek
Użytkownik forum

Post autor: ejanek »

coś nie tak
do orange free wrzuciłem 50zł nabiło bonus i przelałem środki w 5 ratach po 10 zł na inny numer
janek
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

Patryk pisze:Warto dodać, że Orange Free na kartę została z przelewów wykluczona.
Na szczęście Orange zmieniło zdanie. Rzecznik TP/Orange na swoim blogu oficjalnie zapowiedział, że Przelewy SMS jak na razie pozostają w OFnK.
Krzysztof
ODPOWIEDZ