Modem do Tabletu GOCLEVER TAB A73
Moderator: Moderatorzy
Modem do Tabletu GOCLEVER TAB A73
Witajcie
Kupiłem owy tablet i chciałbym aby w nim można było używać internet za pomocą modemu GSM. Na stronie http://www.goclever.pl/pl/pl/goclever_tab_a73#support co prawda jest jak to uruchomić lecz ja szukam odpowiedniego modemu.
W instrukcji obsługi piszą że tablet obsługuje modemy Huawei i są to modele:
E230 , E176G , E160E , E128G , E1782 , E1750 i ZTE MF633BP-1 , MF633 , MF637U.
Czy ktoś może dopowiedzieć który najlepiej kupić. Może ktoś z forum już używa czegoś podobnego.
Internet ma służyć do sprawdzania poczty, przeglądania stron internetowych.
Z wifi w domu sprawuje się idealnie.
Czekam na wasze propozycje.
Kupiłem owy tablet i chciałbym aby w nim można było używać internet za pomocą modemu GSM. Na stronie http://www.goclever.pl/pl/pl/goclever_tab_a73#support co prawda jest jak to uruchomić lecz ja szukam odpowiedniego modemu.
W instrukcji obsługi piszą że tablet obsługuje modemy Huawei i są to modele:
E230 , E176G , E160E , E128G , E1782 , E1750 i ZTE MF633BP-1 , MF633 , MF637U.
Czy ktoś może dopowiedzieć który najlepiej kupić. Może ktoś z forum już używa czegoś podobnego.
Internet ma służyć do sprawdzania poczty, przeglądania stron internetowych.
Z wifi w domu sprawuje się idealnie.
Czekam na wasze propozycje.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Modem do Tabletu GOCLEVER TAB A73
Z jakich sieci chcesz korzystac?RUMCAJS pisze:Czy ktoś może dopowiedzieć który najlepiej kupić.
Nie pomagam na PW.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Huawei E173u-2 z Play działa bez najmniejszych problemów z tym tabletem. Warunkiem jest jedynie wyłączenie wifi. Sprawdziłem z kartą Aero2 i Orange free na kartę. W przypadku tej pierwszej trzeba jeszcze dodać ręcznie APN darmowy. Orange miał już zdefiniowaje APNy, ale trzeba było wybrać odpowiedni.
Sam się tam instaluje czy trzeba coś ściągać?ezaq pisze:Huawei E173u-2
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Drivery sa w OS. To nie jest windoof, zeby trzeba bylo cos instalowac.
Nie pomagam na PW.
Napisałem do T-Mobile aby dobrali mi modem do tabletu. Odpowiedź jaką dostałem bije wszelkie rekordy niekompetentnej wiedzy.
Oto ona:
Normalna odpowiedź jak na 1 kwietnia.
Oto ona:
Jeśli posiadam laptopa firmy ,,Krzak,, i nie ma go w sprzedaży sieci to nie mogę sobie dobrać do niego modemu.Witam
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
Tablet, który Pan posiada nie jest dostępny w naszej sieci. W celu informacji o instalacji dodatkowego sprzętu i jego kompatybilności, proszę o kontakt z producentem sprzętu, firmą GOCLEVER pod numerem +48 618 488 767.
Mam nadzieję, że powyższe informacje będą pomocne.
Z pozdrowieniami
Dawid B
Biuro Obsługi Abonenta
Normalna odpowiedź jak na 1 kwietnia.
Czyli warto spróbować.key pisze:Drivery sa w OS.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dostales jedyna poprawna odpowiedz.RUMCAJS pisze:Odpowiedź jaką dostałem bije wszelkie rekordy niekompetentnej wiedzy.
Czy chcac zmienic olej w twojej BMW, piszesz do Mercedesa o dobranie filtra?
Systemy Embedet troche sie roznia od systemow na windzie. Chociazby tym, ze w tych pierwszych sterowniki sa integralna czescia systemu-RUMCAJS pisze:go w sprzedaży sieci to nie mogę sobie dobrać do niego modemu
Nie pomagam na PW.
Ty też byś tak napisał?key pisze:Dostales jedyna poprawna odpowiedz.
Pisząc maila dodałem z instrukcji obsługi jakie modele obsługuje i oni nawet sprzedawali jeden z nich http://allegro.pl/modem-huawei-e1750-ok ... 60774.html linka też podawałem.
Siedzą tam i nie wiedzą o co kaman .
To chyba nie forum o samochodachkey pisze:Czy chcac zmienic olej w twojej BMW, piszesz do Mercedesa o dobranie filtra?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. Nikt powazny nie bedzie bral odpowiedzialnosci za porade na temat sprzetu ktorego jego firma nie ma w ofercie.RUMCAJS pisze:Ty też byś tak napisał?
Tobie sie tylko tak wydaje. Dostales bardzo dobra odpowiedz - namiar na osobe ktora jest w stanie ci pomoc.RUMCAJS pisze:Siedzą tam i nie wiedzą o co kaman.
Ale problem dokladnie ten sam: pytanie skierowane do niewlasciwej osoby.RUMCAJS pisze:To chyba nie forum o samochodach
Nie pomagam na PW.
Widzę że nie dogadamy się bo inaczej na to masz pogląd. To już twoja sprawa.key pisze:Tak. Nikt powazny nie bedzie bral odpowiedzialnosci za porade na temat sprzetu ktorego jego firma nie ma w ofercie.
Poradzę sobie sam .
Tu jedyną dobrą podpowiedzią był ten wpis:
.ezaq pisze:Huawei E173u-2 z Play działa bez najmniejszych problemów z tym tabletem.
ezaq, masz za to duży plus.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jedyny normalny - pytania stawia sie osoba ktore moga znac na nie odpowiedzi. Jak zwichniesz noge to idziesz do ginekologa czy ortopedy?Widzę że nie dogadamy się bo inaczej na to masz pogląd.
Wszystkie inne z listy powyzej tez - leca na tych samych sterownikach.RUMCAJS pisze:Huawei E173u-2 z Play działa bez najmniejszych problemów z tym tabletem.
Nie pomagam na PW.
Ale T-Mobile o tym nie wie a mają jeden z nich w swoich szeregach. Nawet nie pokusili się tego sprawdzić.key pisze:Wszystkie inne z listy powyzej tez - leca na tych samych sterownikach.
Do grabarzakey pisze:Jak zwichniesz noge to idziesz do ginekologa czy ortopedy?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie rozumiem. T-Mobile sprzedaje modem. A ty pytasz o tablet i dostajesz odpowiedz na temat tabletu:RUMCAJS pisze:Ale T-Mobile o tym nie wie a mają jeden z nich w swoich szeregach.
Odwroc sytuacje: ktos na ulicy pyta cie jak przeprowadzic operacje slepej kiszki. Co odpowiadasz?RUMCAJS pisze:Tablet, który Pan posiada nie jest dostępny w naszej sieci.
Nie pomagam na PW.
-
RUMCAJS, możesz się dowiedzieć czy masz 10 dni do zwrotu bez podania przyczyny przy zakupie przez internet w sklepie internetowym Play. Mógłbyś zamówić E3131 i sprawdzić czy działa.
Dowiedz się też czy zwracają koszty przesyłki bo chyba powinni.
Info o E3131: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=33928
PS T-Mobile z tą sprawa nie ma nic wspólnego, dlatego nie wiem czemu ich w to mieszasz. Powinieneś męczyć GOCLEVER.
Dowiedz się też czy zwracają koszty przesyłki bo chyba powinni.
Info o E3131: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=33928
PS T-Mobile z tą sprawa nie ma nic wspólnego, dlatego nie wiem czemu ich w to mieszasz. Powinieneś męczyć GOCLEVER.
Ostatnio zmieniony 2012-04-13, 14:31 przez tosiek, łącznie zmieniany 1 raz.
brak podpisu, tak jakby
Bo nie czytasz ze zrozumieniem. Przeczytaj sobie pierwszy mój post powoli.key pisze:Nie rozumiem. T-Mobile sprzedaje modem. A ty pytasz o tablet i dostajesz odpowiedz na temat tabletu:
Zwłaszcza ten tekst:
Tak samo napisałem do T-Mobile że szukam modemu a nie że tabletu.w nim można było używać internet za pomocą modemu GSM. Na stronie http://www.goclever.pl/pl...tab_a73#support co prawda jest jak to uruchomić lecz ja szukam odpowiedniego modemu.
Facet z T-Mobile też nie umie czytać ze zrozumieniem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wrecz przeciwnie. Napisales do T-Mobile ze maja ci dobrac modem do sprzetu ktorego T-Mobile nie zna. Dobrze zrozumialem?Bo nie czytasz ze zrozumieniem.
Ty nie rozumiesz odpowiedzi. Sprobuje jak dla przedszkolaka:RUMCAJS pisze:Facet z T-Mobile też nie umie czytać ze zrozumieniem.
T-Mobile nie bierze odpowiedzialnosci za to, ze ich sprzet bedzie pracowal z tabletem ktorego nie maja w ofercie, nie mieli w rekach i co jest bardzo prawdopodobne o istnieniu ktorego przed twoim mailem nawet nie wiedzial. I jeszcze sa tak mili wskazac Ci gdzie szukac pomocy.
Nie pomagam na PW.
-
RUMCAJS, przeczytaj mój post: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=396231#396231
brak podpisu, tak jakby
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
key, jakbym mógł to bym Ci wstawił plusa za cierpliwośćkey pisze:Ty nie rozumiesz odpowiedzi. Sprobuje jak dla przedszkolaka:
T-Mobile nie bierze odpowiedzialnosci za to, ze ich sprzet bedzie pracowal z tabletem ktorego nie maja w ofercie, nie mieli w rekach i co jest bardzo prawdopodobne o istnieniu ktorego przed twoim mailem nawet nie wiedzial. I jeszcze sa tak mili wskazac Ci gdzie szukac pomocy.

Ale nie mogę, to tylko piszę.
Rumcajs - o to jakie modemy działają z tabletem pytaj producenta tabletu. I daj już spokój...
tosiek, nie mam zasięgu PLAY ale za to mam bardzo dobry zasięg T-Mobile. Nie będę się męczył z usługą która u mnie może będzie działać. Chcę mieć neta w T-Mobile a nie innych sieciach.tosiek pisze:RUMCAJS, przeczytaj mój post: http://www.bez-kabli.pl/v...p=396231#396231
Przecież w instrukcji pisze co będzie działać.ygreko pisze:Rumcajs - o to jakie modemy działają z tabletem pytaj producenta tabletu. I daj już spokój...
Podałem konkretny model z sieci T-Mobile . Widocznie za dużo sam wyszukałem i już.
Do producenta też napisałem ale na chwilę obecną milczą.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
T-Mobile i Plus nadaja na tych samych czestotliwosciach i dzialaja z tymi samymi modemami.RUMCAJS pisze:nie mam zasięgu PLAY ale za to mam bardzo dobry zasięg T-Mobile.

Nie maja tyle cierpliwosci co jaRUMCAJS pisze:Do producenta też napisałem ale na chwilę obecną milczą.

Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
RUMCAJS, niestety ale key ma rację. Nie rozumiem czemu oczekujesz od T-Mobile obsługi sprzętu, którego nie sprzedają i nie znają?
Że pomimo braku zasięgu Play czy Plusa będzie mi działać od nich internet.Jo_gurt pisze:niestety ale key ma rację.

- wojteks
- *** Administrator ***
Co ma do tego zasięg? Czytaj co do Ciebie piszą ze zrozumieniem.RUMCAJS pisze:Że pomimo braku zasięgu
Nie pomagam na PW!
Nic, bo mnie chodzi głownie o modem.wojteks pisze:Co ma do tego zasięg?
Ja rozumiem to doskonale , tylko co niektórzy myślą że wszystkie rozumy pozjadali i wiedzą wszystko najlepiej.wojteks pisze: Czytaj co do Ciebie piszą ze zrozumieniem.
Dzięki za wszystkie porady.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No i o tym ci wszyscy caly czas pisza. Ale wyglada na to, ze latwiej bylo by to wytlumaczyc mojemu kotu - sprawia inteligentniejsze wrazenie.RUMCAJS pisze:Nic, bo mnie chodzi głownie o modem.
Wydaje Ci sie.RUMCAJS pisze:Ja rozumiem to doskonale
Ludzie twojego pokroju sprawiaja ze pomoc przez internet jest czyms sprawiajacym niesamowita frajde

Dla mnie EOD

Nie pomagam na PW.
Mnie się wydaje że ten znaczek do ciebie pasuje bo dopiero wtrąciłeś swoje 3 grosze po poście kolegi ezaq. On dał pierwszą konkretną odpowiedź.key pisze:Wydaje Ci sie.
Ty zacząłeś od sieci. A co tu ona ma wspólnego?
Jak masz zamiar nadal mnie obrażać to skończ te żałosne wypociny.
Do moderatorów.
Usuńcie ten wątek bądź zamknijcie aby już nie było tu dalszych zwad bo nie oto tu chodzi.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Może to i dobry pomysł.
Zamykam.
Zamykam.