jeśli już to w 95 oktanowej, ale 70 i tak nie ma szans, zbyt szczegółowa KJheb25 pisze:Ale jak Orlen w benzynie 92 oktanowej
pracuję, to wiem

Moderator: Moderatorzy
jeśli już to w 95 oktanowej, ale 70 i tak nie ma szans, zbyt szczegółowa KJheb25 pisze:Ale jak Orlen w benzynie 92 oktanowej
Jakoś nie wierzę w to rewelacyjne działanie- pokaż screeny ze statusu pracy (307-potrzebuje trochę łyknąć energii a to jest właśnie słaby punkt tego routera).Mi zestaw Air3Gii + Sierra 307 działa rewelacyjnie, jak widać Huawei e398 jest problematyczny bo jak czytam opinie to w każdym routerze wychodzą z nim jakieś kwiatki.
Niestety ale musisz mi uwierzyć na słowojarek999 pisze:Jakoś nie wierzę w to rewelacyjne działanie- pokaż screeny ze statusu pracy (307-potrzebuje trochę łyknąć energii a to jest właśnie słaby punkt tego routera).
U mnie poziom sygnału to -71dBm a i tak air3g zrywał połączenie, zdarzało się, że co 2-3 minuty. Czasami nawet nie pobierałem dużo danych - ot wszedłem na stronę onetu i w połowie ładowania po prostu przestawała się ładować.heb25 pisze:zmierzyłem pobór e398 w notebooku i brał grubo ponad 500mA !!!! rzeczywiście poziom sygnału nie był z tych najmocniejszych.
i właśnei dla tego nie udzleam się na forach - tu każdy wie i tak lepiej. czarne jest białe a białe jest czarnejarek999 pisze:Jakoś nie wierzę w to rewelacyjne działanie- pokaż screeny ze statusu pracy (307-potrzebuje trochę łyknąć energii a to jest właśnie słaby punkt tego routera).
a To ty nie wiesz że w specyfikacji USB jest napisane że przy przekroczeniu granicznego nateżenia urządzenie jest odcinane ? no bo ja tego nie wiesz ... to się dziwisz .. że CIę odpina. Weź zestaw skonfigurowany do kogoś w centrum - sprawdź jak z temperaturą podczas pracy z notebookiem.ygreko pisze:U mnie poziom sygnału to -71dBm a i tak air3g zrywał połączenie, zdarzało się, że co 2-3 minuty. Czasami nawet nie pobierałem dużo danych - ot wszedłem na stronę onetu i w połowie ładowania po prostu przestawała się ładować.
No to po co się odzywasz? Czy np. po to, aby pokazać, że nie rozumiesz co jest napisane? Np. tu:heb25 pisze:i właśnei dla tego nie udzleam się na forach - tu każdy wie i tak lepiej. czarne jest białe a białe jest czarne
Tak, moje posty, gdzie narzekam na jakość sygnału HSPA+ z modemem E182E, czyli nie mającym nic wspólnego z LTE, o ile wiesz (?).heb25 pisze:Ygreko a CZy to nie twoje posty ? LINK gdzie narzekasz na jakość sygnału ?
No, niestety nie wiem co to za linka wkleiłeś, bo nie działa...heb25 pisze:http://www.**SPAM**/hu...-usb-modem.html
No, nie wiedziałem. Może napisz coś jeszcze ciekawego, to też się dowiem.heb25 pisze:a To ty nie wiesz że w specyfikacji USB jest napisane że przy przekroczeniu granicznego nateżenia urządzenie jest odcinane ?
Czemu jadzisz ? zrobiłem Ci coś ? link, który nie działa to specyfikacja tego Huaweia nieszczęsnego : http://www.twayf.com/huawei-e398-lte-modem wszędzie gdzie znajdziesz info jaki to ma (ponoć) standard - piszą 2.0ygreko pisze: No, nie wiedziałem. Może napisz coś jeszcze ciekawego, to też się dowiem.
A potem przeczytaj wszystkie moje posty, także te, w których powołuję się na MxPwr = 500, bo takie też były. Szkoda, że wtedy cię nie było, bo my głupcy byśmy trochę wcześniej zostali oświeceni.
No i dobrze, że klienci ci dali link, bo to prawda. Są routery, które zrywają i takie, które nie zrywają. Miałem air3g, który zrywał połączenie i nawet producent nie potrafił tego naprawić, a teraz mam sapido, który w tym samym miejscu, z tym samym modemem działa dobrze. Po prostu jeden producent produkuje gniot a drugi przyzwoity sprzęt i o to chodzi.heb25 pisze:szczerze to moi klienci dali mi ten link, do całego postu i że Ty piszesz wszędzie że to Router - nawet tą opinię próbowałęś wysłąć ponoc na Youtube'a..
Mam ten router i u mnie bezpośrednio w kompie i przez router jest ta sama prędkość.heb25 pisze:Drugi Sapido - wg sprzedacy ogranicza prędkość do max 30Mbps to już w używaniu tańsze będzie dla klienta NEO 24Mbps.. http://allegro.pl/router-...2273484125.html
Na tym forum w jednym z moich wątków wypowiadał się ktoś, komu działa ten router z CP LTE.heb25 pisze:i podpowie jak uzyskać skuteczne połączenie ruter RB1842 i modem Huawei E398
Nie ma tak łatwo sytuacja w tej materii jest bardziej skomplikowana i nie ma powtarzalnych przypadków bo jest to zależne od kilku czynników: siły sygnału,jego zmienności, zakłóceń, a co za tym idzie różnego apetytu na zasilanie. Niektóre routery dają sobie lepiej radę ze wznowieniem połączenia (mistrzem tutaj jest Dovado Tiny).Są routery, które zrywają i takie, które nie zrywają.
W przypadku sieci Aero2 to może za bardzo nie ma sensu ale generalnie warto jeżeli zależy nam na stabilności (osobiście poza Dovado 4GR nie znam routera do obsługi połączenia 3G mającego wydajne prądowo USB). Używam tego na T MR-3420 z aktywnym HUB-em Belkina+Open-Wrt Gargoyle by obsy bo jest stabilny, ma wiele opcji pod open które mnie interesują (np. print serwer, statystyki, 3G-info). Marka Sapido jest b.dobrze osobiście przetestowana (posiadam Sapido-GR-1222 od ponad roku a w minionym tygodniu kupiłem GR-1736-lecz nie do stosowania jako router 3G) i np. ww GR-1222 bez HUB-a działał ale w ciągu doby kilka, kilkanaście razy wznawiał połączenie, po podpięciu Belkina dla testu-5dni pod jednym adresem-ciągłym połączeniem. Używam go jako webcam serwer, bittorent serwer i ftp serwer. heb25,jest sens kupować router i do niego dokupować za 50% ceny aktywny hub usb tylko po to, aby modem zadziałał dobrze?
Cała rodzina od Sapido (ok. 10 modeli), bardzo przyjemny w obsłudze firmware (w GR-1736 w języku polskim, tutaj to wypas obsługa do 2 webcam, przesyłanie dźwięku z iPhona, FTP, DLNA... ) i jak do prawie każdego routera 3G dla stabilności wskazany dobry aktywny HUB.jeżeli ktoś coś ma takiego = byle nie na literę T to chętnie poznam urządzenie i kupię na testy...
Jak się bardzo chce to można i kupić za 100% cenyheb25 pisze:Zapytam inaczej: naprawdę uważasz, że jest sens kupować router i do niego dokupować za 50% ceny aktywny hub usb
A tam prowadzisz jakąś śmieszną krucjatęygreko pisze:Rzecz, która obiecuje że zadziała, a po zakupie okazuje się, że trzeba coś jeszcze dokupić aby jednak działała to chyba... badziewie?
U mnie działa super bez huba mimo że sierra 307 też lubi spory prąd taki że TP-link nie wyrabiał,jarek999 pisze:Nie ma tak łatwo sytuacja w tej materii jest bardziej skomplikowana i nie ma powtarzalnych przypadków bo jest to zależne od kilku czynników: siły sygnału,jego zmienności, zakłóceń, a co za tym idzie różnego apetytu na zasilanie.
Raczej po prostu wybieram rzeczy, które działają. Dzięki temu jestem zadowolony ze swoich wyborów. Poziom akceptacji jakości jest różny dla różnych osób a ja wolę nawet czasami zapłacić więcej i mieć bezproblemowe działanie sprzętu niż plątaninę kabli od routera, huba, dwóch zasilaczy i możliwych problemów gdy jedno z urządzeń zawiedzie.Darek.74 pisze:A tam prowadzisz jakąś śmieszną krucjatę
W sumie rozumiem twoje nastawienie, widzisz ja miałem takie same jak mi się nie sprawdził TP-link. Kupiłem AirLive3gII i pełna euforia wszystko działa jak należy, ty możesz mieć tak samo, wyjdzie nowy model huawei-a twój sapido będzie na nim mieć problemy i ktoś z innym routerem napisze że sapido to badziewie. Teraz jak tak myślę, to posłuchałbym rady kolegi Jarka999 i zostawił tego TP-linka dokupując do niego wcześniej Huba aktywnego. Bo przy tym wysypie nowego sprzętu, modemów trzeba by było żonglować nowym sprzętem co pół rokuygreko pisze:Raczej po prostu wybieram rzeczy, które działają. Dzięki temu jestem zadowolony ze swoich wyborów
Mój zasilacz ma ustawione 6V bo nie ma możliwości ustawienia 5V, a na 4,5V nie działało (nie sprawdzałem też voltomierzem ile ten zasialcz na prawdę daje). Nie namawiam na podnoszenie napięcia, bo to ryzykowne, ale póki co (od 1,5 miesiąca) router i modem działają u mnie bez zarzutu, a internet wykorzystuję dość intensywnie.malybu pisze:Wymieniłem zasilacz na 5V/3A i dalej to samo.
Marka znana od dawna, jeszcze z produkcji modemów "analogowych" (56kbps), produkty drogie.Przeglądałem emulator oprogramowania-sprzęt wg mojej oceny wart jest zakupu dla osób chcących mieć uruchomiony w łatwy sposób Dual-WAN z automatyczną opcją przełączania (opcja dostępna w Open-Wrt przy sprzęcie za stówkę ale tu trzeba zaczerpnąć trochę wiadomości z eko.one.pl a przy Tomato za 170zł mamy Netgeara 3500L z Allegro i tam jest to równie łatwe-to może rzeczywiście być problem z uruchomieniem LTE?). Jeżeli ktoś chce mieć tylko dobre narzędzie do obsługi modemu LTE i nie ważna jest dla niego cena to produkty Dovado są zdecydowanie lepszym wyborem. Natomiast jeżeli ma to być router zapewniający coś więcej (dualband, gigabit, DLNA, webcam serwer, klient torrentów, serwer wydruków...) to z gotowców Airlive N450R(nie ogranicza prędkości), Sapido GR-1736(z tym że nie wiem jak wygląda tutaj kwestia max. speedów) lub produkty pod Open-Wrt Gargoyle PL Netgear WNDR-3800, 3700v2-dla mnie ciekawsza opcja.krzysztof.luc pisze: Czy wiesz coś więcej o tym sprzęcie - DrayTek VigorFly 210, tzn. jak działa.
Sprzedawca opiera sie na stronie producenta a ten twierdzi, że działa z E-398.
Krzysztof
Wszedł Nowy Air3gIIdomin74 pisze:Wyszedł nowy firmware do AirLive3gII. Routerek jakby lepiej działa