PLUS LTE

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gombej
Użytkownik forum

Re: PLUS LTE

Post autor: gombej »

Chodzi o to, że połaczenie z konsultantem kosztuje 1,90 tak to dzwonienie na 2601 z telefonu plusa jest za free więc nie wiem jak to chcesz ominąc ;)
danielmiller
Stały użytkownik forum

Post autor: danielmiller »

Od jutra nowe warunki w LTE. Byłem dziś w salonie i mi babka pokazała. Nie będzie już iplusopobieracza, tylko będzie limit dzienny i nocny. Dzienny lekko w każdej taryfie podniosą. Ceny taryf takie same. W każdej taryfie limit nocny taki sam - 50GB
www.e-ledago.pl klocki lego
himilsbach
Początkujący użytkownik forum

Post autor: himilsbach »

Trochę mnie zmartwiłeś tą informacją że likwidają iplusopobieracz głównym powodem dla którego założyłem Lte w plusie był nielimitiowany iplusopobieracz dlatego ni założyłem internetu w polsacie a teraz sie okazuje ze bedzie to samo 50 giga w miesiacu Lte mam od 11 sycznia
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: kmy »

himilsbach pisze:likwidają iplusopobieracz
ale dla nowych umów, do końca umowy masz iplusopobieracz chyba, że aneksuja umowę, ale wówczas masz prawo wypowiedzenia umowy bez kar umownych
danielmiller
Stały użytkownik forum

Tak. Ci którzy mają już podbieracza to z nim zostają ;)
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

danielmiller pisze:Tak. Ci którzy mają już podbieracza to z nim zostają ;)
Ale chyba tylko do końca umowy, nie wierzę żeby umowa przeszła na bezterminową razem z iplusopobieraczem, takie rzeczy tylko w play'u ;) gdzie jest to wpisane w umowę. iPlusopobieracz to niestety tylko dodatkowa usługa nie wpisana w umowę :zly:
picador
Stały użytkownik forum

Post autor: picador »

Nie bardzo chce mi się wierzyć w to , że użytkownicy którzy podpisali umowę przecież niedawno bo LTE w plusie jest od grudnia 2012 będą na starych warunkach przez prawie 2 lata , bo na ten okres minimalnie jest umowa ... Czy Plus sobie na to pozwoli ? , czy to wytrzyma ?

Skoro się przeliczyli i zmieniają zasady , to teraz niech nie liczą za bardzo na nowych klientów . Na pewno wielu zwracało uwagę na darmowe noce w LTE , ale są tacy którzy w nocy nie korzystają , ja w nocy ściągnąłem może 2Gb , ale widamo są tacy którzy jedną noc zamykają na 200Gb i tu pewnie o takie szaleństwo chodzi :)

Sprawdzę umowę , sam jestem ciekaw jak to u mnie wygląda ...
zygzak73
Stały użytkownik forum

Post autor: zygzak73 »

picador pisze:Nie bardzo chce mi się wierzyć w to , że użytkownicy którzy podpisali umowę przecież niedawno bo LTE w plusie jest od grudnia 2012 będą na starych warunkach przez prawie 2 lata , bo na ten okres minimalnie jest umowa ...
Ja chętnie zmigruję jeśli tylko będzie taka możliwość. W tej chwili za 60pln mam "gołe" 7GB i na styk wystarcza, w nowej ofercie w tej samej cenie jest o 1GB więcej i 50GB w nocy. Jak dla mnie w zupełności wystarczy, nie mam potrzeby pobierania całego internetu na dysk. Z większych rzeczy czasem tylko ściągam grę kupioną on-line na xbox-live albo oglądam transmisje sportowe niedostępne w telewizji.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

picador pisze:Czy Plus sobie na to pozwoli ? , czy to wytrzyma ?

Spokojnie by wytrzymał, to po prostu polityka pana Zygmunta. Testowałem w paru miejscach iPlusa i playa i w nocy nie widziałem żadnych dramatycznych przeciążeń. Ja też nie przekraczam 50GB w nocy , ale chodzi o sam komfort nie liczenia ;) i fakt że mogłem sobie np. pooglądać youtube do 12.00 a teraz tylko będzie do 8 rano, a nie będe po to wstawał o 5.00 :dobani:
picador
Stały użytkownik forum

Post autor: picador »

Darek.74 pisze: a teraz tylko będzie do 8 rano,
Zaraz , piszesz do 8 rano , darmowy transfer w tej chwili jest w dwóch wersjach 00.00-09.00 i 00.00-12.00 , czyli co tez do 9 rano ma być zmienjszony jeszcze o godzinę ?
Do dópy to się zaczyna robić troszki :szok:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-04-17, 17:51 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-04-17, 17:13 przez picador, łącznie zmieniany 2 razy.
danielmiller
Stały użytkownik forum

Link do oferty:
http://internet.plus.pl/indywidualni/pr ... any-cenowe
uniu
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: uniu »

Kiedyś jak dodawali gigabajty do podstawowych taryf cenowych to pozostali uzytkownicy mogli przejść na wyższe limity poprzez przesłanie odpowiedniego smsa na odpowiedni numer. Ciekawe czy teraz tak bedzie
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Solorz po przejeciu Plusa powiedział: "Zostane tylko Ja i TPSA" . Owszem, ale chyba tylko na lodzie.. :rotfl: On zmierza ze swoimi "promocjami" w przeciwnym kierunku niż rynek :)
gombej
Użytkownik forum

Jak to bedzie ze starymi użytkownikami ? Skoro podpisałem umowę i korzystam z iplusopobieracza to raczej nie mogą go teraz zamienic na te 50 GB nocne, niby jeżeli tak to mam prawo rozwiązac umowe chyba nie ?
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: kmy »

gombej pisze:to raczej nie mogą go teraz zamienic na te 50 GB nocne
wszelkie zmiany muszą być w formie pisemnej, jako aneks do umowy, jak nic nie przyszło, znaczy nie zmieniają tego, co jest, każda zmiana w umowie daje Ci prawo do rozwiązania umowy. Nam (ja też mam) nic się nie zmienia.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

kmy pisze:
wszelkie zmiany muszą być w formie pisemnej, jako aneks do umowy, jak nic nie przyszło, znaczy nie zmieniają tego, co jest
Nie wiem może się mylę, ale iplusopobieracz jest uruchamiany jako usługa dodatkowa, za pomocą sms, lub telefonicznie i nie ma tego na piśmie, jest po za umową abonencką i może być odwołany tak jak ostatnia sprawa doładowań w orange, skończyła się promocja i po ptakach :dobani: mogą dać np. możliwość przejścia na te 50GB. Mam nadzieje że jednak nie zrobią takiego numeru do końca umowy.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

gombej pisze:Skoro podpisałem umowę i korzystam z iplusopobieracza to raczej nie mogą go teraz zamienic na te 50 GB nocne
Ale te nowe plany jak napisali tu http://www.telepolis.pl/news.php?id=24857 są dostępne tylko podczas podpisywania nowej umowy albo przedłużania starej
telepolis pisze:Można z nich skorzystać jedynie przy podpisaniu nowej lub przedłużeniu dotychczasowej umowy. Nie ma możliwości przejścia na nie podczs trwającej już umowy
Tak więc na razie nikomu nie mają prawa zmienić niczego.

Chociaż z drugiej strony ja iPlusopobieracza mam aktywowanego od samego początku jako usługa. A że zrobiłem to do określonego czasu, to mam do cały czas za darmo :) Coś takiego to już mogą wyłączyć mi, bo nie mam o tej usłudze ani słowa w umowie.
Ufo atakuje pisze: On zmierza ze swoimi "promocjami" w przeciwnym kierunku niż rynek :)
Zastanawia mnie tylko dlaczego tak się dzieje...

[ Dodano: 2012-04-20, 10:17 ]
Darek.74 pisze:nie ma tego na piśmie
Ale niektórzy mają w umowie zapisane, że mają za darmo tą usługę, więc nie można im tego wyłączyć.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

YaHooo pisze:Ale niektórzy mają w umowie zapisane, że mają za darmo tą usługę, więc nie można im tego wyłączyć
Farciarze :ok:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Darek.74 pisze: Farciarze :ok:
Ale co z tego jak tak będzie do końca trwania dotychczasowej umowy...
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
gombej
Użytkownik forum

YaHooo pisze:
Tak bedzię ale kto wie co za 2 lata będzie, podejrzewam ze internet limitowany zginie ;) zreszta w kablówce interent 100 mbit jest za 100 zl bez limitu więc nie wiem czemu oni tu tak limituja

Pozatym to było pewne bo cyfrowy polsat i plus to prawie to samo. Ja zdecydowałem się podpisac tylko umowe z plusem ze wzgledu na iplusopobieracz bez limitu a nie jak w CP 50 GB nocnego sciągania.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

YaHooo pisze:
Teraz sie okazało, że niektórzy zatęsknią za starymi zasadami.. To ci dopiero rewolucje wprowadził Zygmunt. :rotfl:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Tak bedzię ale kto wie co za 2 lata będzie, podejrzewam ze internet limitowany zginie ;)
Nie byłbym taki pewny. Zasad fizyki nie da się ominąć. Bez limitów może się zrobić z tego jedna wielka uryna.
gombej pisze:zreszta w kablówce interent 100 mbit jest za 100 zl bez limitu więc nie wiem czemu oni tu tak limituja
Łącze radiowe ma to do siebie, że jest mniej pojemne od kabla. Oraz to, że w sieci kablowej wpływ tego co robią inni użytkownicy jest o wiele mniejszy niż w sieci komórkowej.

Ufo atakuje pisze:Teraz sie okazało, że niektórzy zatęsknią za starymi zasadami..
Ja już tęsknię. Ale na szczęście pozostało mi jeszcze 11 miesięcy umowy na starych zasadach. Jak tak dalej pójdzie to nie będę podpisywać nowej umowy.
abber
Stały użytkownik forum

Post autor: abber »

byłem dzisiaj w punkcie plusa, Pani zapewniała mnie jeżeli została podpisana umowa przed nową promocją-przed wtorkiem, są takie same warunki jaka była wtedy oferta dotyczy to także nielimitowanych noc, nawet jeśli się podpisało umowę w tamten piątek mamy już tak przez 23 miesiące! Pani zapewniała, że nie planują jakichkolwiek aneksów! zobaczymy ...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

abber pisze:Pani zapewniała mnie jeżeli została podpisana umowa przed nową promocją-przed wtorkiem, są takie same warunki jaka była wtedy oferta dotyczy to także nielimitowanych noc,
No i tak być powinno :)
abber pisze:Pani zapewniała, że nie planują jakichkolwiek aneksów! zobaczymy ...
Aneksu nie musisz podpisywać. I to jest powód do zerwania umowy bez ponoszenia jakichkolwiek konsekwencji.
abber
Stały użytkownik forum

Post autor: abber »

Ja rozumiem, że nie muszę, wtedy następuje zerwanie umowy ale nielimitowanych nocy w LTE nie dostanę tak czy inaczej, oby tego nie zrobili!
PS. Już widzę teraz ceny kart SIM iPlus' a - cesja na które były podpisane umowy przed kwietniem :D
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

abber pisze:oby tego nie zrobili!
Zrobią i to na pewno.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

abber,
Ja rozumiem, że nie muszę, wtedy następuje zerwanie umowy ale nielimitowanych nocy w LTE nie dostanę tak czy inaczej, oby tego nie zrobili!
Jeżeli warunki obecnej oferty Ci odpowiadają, to nie musisz się martwić nawet jak minie okres kontraktu, gdyż umowa automatycznie przejdzie na obecnych warunkach na czas nieokreślony.
Już widzę teraz ceny kart SIM iPlus' a - cesja na które były podpisane umowy przed kwietniem
Nic takiego nie może mieć miejsca bo aneks cesji byłby traktowany ze zgodą na przyjęcie nowych warunków. :cfaniak: YaHooo,
Zrobią i to na pewno.
Nigdy tak nie robili i nie wierzę aby teraz zaczeli (musieli by ponieś dodatkowe koszty z całą procedurą wypowiedzenia). ;)
jareq
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

jarek999 pisze:Nigdy tak nie robili i nie wierzę aby teraz zaczeli
Po tym jaką ofertę przedstawili mogę się od nich spodziewać wszystkiego... ;)
gombej
Użytkownik forum

a teraz pytanie z innej beczki ;)

Mam antenkę magnetyczną Multiband2 do modemu Huawei 398 i mam takie oto parametry:

Na LTE:

z podłaczona antenka -59 dBm
bez antenki -71 dBm

Na 3G:

z podłaczona antenka -63 dBm
bez antenki -63 dBm

Czyzby ta antenka nie dzialala ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

gombej pisze:z podłaczona antenka -59 dBm
bez antenki -71 dBm
Tu działa, -59 to znacznie lepiej niż -71, na 3G nie ma zysku ale to takie antenki, ich zadaniem jest przeniesienie punktu odbioru z modemu w miejsce anteny (na dach samochodu/kontenera/budynku) a nie zapewnianie nie wiadomo jakiego zysku, czasami nawet tłumią.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ