[problem] Komputer nie wykrywa modemu (CT-680)

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adam656
Początkujący użytkownik forum

[problem] Komputer nie wykrywa modemu (CT-680)

Post autor: adam656 »

Dzisiaj kupiłem iPlus CDMA z modemem CT-680. Po podłączeniu do komputera modem został zainstalowany, po czym komputer się zresetował. Od tego czasu nie wykrywa modemu, to znaczy przy kolejnych podłączeniach nie ma żadnej reakcji. Próbowałem instalować iPlus Managera z ściągniętego pliku instalacyjnego, ale nic z tego - program informuje, że "brak modemu". Dodam, że świecą się dwie lampki: czerwona oraz pomarańczowa.

Na drugim komputerze poszło bez problemu i się zainstalowało, także to nie wina uszkodzonego modemu. Niestety na tym pierwszym, "wadliwym", nie mogę skorzystać z przywracania systemu.
tosiek
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: [problem] Komputer nie wykrywa modemu (CT-680)

Post autor: tosiek »

adam656, musisz spróbować odinstalować sterowniki i zainstalować od nowa np. ręcznie. Poszukaj w menedżerze urządzeń źle działające (będzie taki wykrzyknik i komunikat to urządzenie nie działa poprawnie) lub nieznane urządzenia.

Żeby zobaczyć niepodłączone urządzenia skorzystaj z pliku menedzer urzadzen.bat w załączniku lub ręcznie:
http://support.microsoft.com/kb/315539/pl
i potem Widok > Pokaż ukryte urządzenia:
Obrazek
brak podpisu, tak jakby
adam656

Post autor: adam656 »

Dzięki, już sobie wcześniej z tym poradziłem, podobnie. Najważniejsze, że dało radę ;)
kabankoxik

Post autor: kabankoxik »

kiedy wlaczasz komputer i masz podlaczony modem to w moim komputerze wlacz ikonke iplusa to zaloguje cie ja tez sie z tym meczylem :D
ODPOWIEDZ