Dzisiaj kupiłem iPlus CDMA z modemem CT-680. Po podłączeniu do komputera modem został zainstalowany, po czym komputer się zresetował. Od tego czasu nie wykrywa modemu, to znaczy przy kolejnych podłączeniach nie ma żadnej reakcji. Próbowałem instalować iPlus Managera z ściągniętego pliku instalacyjnego, ale nic z tego - program informuje, że "brak modemu". Dodam, że świecą się dwie lampki: czerwona oraz pomarańczowa.
Na drugim komputerze poszło bez problemu i się zainstalowało, także to nie wina uszkodzonego modemu. Niestety na tym pierwszym, "wadliwym", nie mogę skorzystać z przywracania systemu.
[problem] Komputer nie wykrywa modemu (CT-680)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: [problem] Komputer nie wykrywa modemu (CT-680)
adam656, musisz spróbować odinstalować sterowniki i zainstalować od nowa np. ręcznie. Poszukaj w menedżerze urządzeń źle działające (będzie taki wykrzyknik i komunikat to urządzenie nie działa poprawnie) lub nieznane urządzenia.
Żeby zobaczyć niepodłączone urządzenia skorzystaj z pliku menedzer urzadzen.bat w załączniku lub ręcznie:
http://support.microsoft.com/kb/315539/pl
i potem Widok > Pokaż ukryte urządzenia:

Żeby zobaczyć niepodłączone urządzenia skorzystaj z pliku menedzer urzadzen.bat w załączniku lub ręcznie:
http://support.microsoft.com/kb/315539/pl
i potem Widok > Pokaż ukryte urządzenia:

brak podpisu, tak jakby
-
Dzięki, już sobie wcześniej z tym poradziłem, podobnie. Najważniejsze, że dało radę 

-
kiedy wlaczasz komputer i masz podlaczony modem to w moim komputerze wlacz ikonke iplusa to zaloguje cie ja tez sie z tym meczylem