Internet bez limitu w nocy!

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Colder
Użytkownik forum

Internet bez limitu w nocy!

Post autor: Colder »

Witajcie!

Boże jakiego ja mam pecha, 25 kończy mi się umowa z iplusem, już od miesiąca planowałem ją przedłużyć, mieć na pewno 21 mb/s a może nawet LTE, a tu co, usunęli iplusopobiercza! Nie mogę tego przeżyć jak pomyślę że jeszcze kilka dni wcześniej mogłoby być tak pięknie.

Potrzebuje nowej oferty internetu z nielimitowanym transferem w nocy.
Czytałem, czytałem i chyba najlepsze będzie T-Mobile choć pewny nie jestem.

Możecie mi coś doradzić - mieszkam w Uchaniu Dolnym (wieś pod Łowiczem).

Z nielimitowanych nocy został jeszcze TMobile i Orange. Jeżeli chodzi o Orange to po mapie widać iż zasięg kończy się na Łowiczu, w TMobile jest lepiej.

Co myślicie o ich ofercie?
Warto zamówić kuriera przez internet? Na czym to polega? Czy jest to bezpieczne?
Dostałbym + 1GB i darmowy transfer nocny za darmo! Normalnie jest to 10 zł więc w skali 2 lat to 240 zł oszczędności czyli całkiem ciekawa sumka.

Doradźcie mi coś, bardzo proszę, nie chce popełnić błędu którego skutkiem będzie cierpienie przez 2 lata.

Pozdrawiam i dziękuję.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Internet bez limitu w nocy!

Post autor: key »

Colder pisze:Jeżeli chodzi o Orange to po mapie widać
Nie wierz w mapy. kup startery interesujacej cie sieci i sam sprawdz, co sie dzieje w realnym swiecie. Mapy moga bazowac na pozwoleniach (czyli jest zgoda na nadajnik ktorego jeszcze nie ma) lub nie byc aktualizowane wystarczajaco szybko (jest nadajnik a nie ma go na mapie).
Nie pomagam na PW.
Colder
Użytkownik forum

Dzięki tylko jak to sprawdzę. Telefon mam do 3,5 transferu a modem iplusa więc ma pewnie simlocka. Hmmm.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Colder pisze:Telefon mam do 3,5 transferu
Wystarczy ci przeciez tylko informacja, czy telefon znajduje siec i jaka jest moc sygnalu :roll:
Nie pomagam na PW.
Colder
Użytkownik forum

Hmm. Czyli jeżeli do mojej noki C6 która obsługuje 3G do 3,6 mb/s (coś koło tego) włożę kartę Orange i wyświetli mi się magiczny znaczek 3G i np 70% zasięgu to to będzie oznaczać że 21 mb/s też złapie? To jest ta sama technologia przesyłania danych?
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

To czy osiąniesz te 21 Mb/s zależy od obciążenia nadajnika.Nawet jak będzie 40% sygnału to jak będziesz miał modem z gniazdem antenowym można kupić antenę.Antena może polepszyć prędkość i stabilność łącza.

P.S. - Myśle że warto zamówić przez kuriera, jest to korzystne i wygodne.Kurier przywiezie ci umowę i modem ty ją podpisujesz i czekasz na aktywację karty. Przynajmniej u mnie tak było jak zamawiałem Orange CDMA.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Ja bym Ci doradził darmowe Aero2. Bez limitu, bez zobowiązan i bez nerwów.. :cfaniak: 0,5 mb wystarcza nawet do youtuba.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

To czy osiąniesz te 21 Mb/s zależy od obciążenia nadajnika.
W konkretnym momencie. Czyli nawet jesli dzisiaj chodzi 21Mbps, to nie masz najmniejszej gwarancji ze tak bedzie tez pojutrze. Dlatego wiazanie sie na okres 24 m-cy jest IMO troche naiwne.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
clamaranop

Post autor: clamaranop »

Wiem key, ja jak brałem OFP to wkopałem się na 36 miesiące.Na początku było super prędkości nie spadały poniżej 1Mb/s a teraz w dzień nie przekraczają 200Kb/s no ale we Wrześniu biorę T-mobile .

P.S. - Ufo atakuje, Myśle że jak Colder, rezygnuje z iplus bo limit nocny 50GB na miesiąc może mu nie starczyć to ma nadzieję na coś szybszego niż Areo 2 : D
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

I tak mu sie przyda Areo , jak wykorzysta limity. :hyhy:
Colder
Użytkownik forum

T-Mobile to taki sam zasięg jak heyah prawda?
W Plusie w telefonie mam nieco lepszy zasięg:
Plus 4-5 kresek
Heyah: 3-4

Nie wiem jak jeszcze Oragne, swoją drogą czy Tmobile daje internet na próbę? Bo nie mogę znaleźć takiej informacji, zaraz sprawdzę Oragne.

Ogólnie to posiadam jeszcze antenę zewnętrzną ale modem z simlockiem więc lipa.
Awatar użytkownika
witoj

Post autor: witoj »

Colder pisze:ale modem z simlockiem więc lipa
Jesteś pewny ? jaki modem ?
Colder
Użytkownik forum

Hmm, pewny nie jestem ale wszystko co z plusa raczej ma simlocka.
Modem to HUAWEI E169.
Abramek
Użytkownik forum

Post autor: Abramek »

Jak podasz IMEI na PW to Ci wygeneruje kod do zdjecia simlocka ;)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Colder pisze: co z plusa raczej ma simlocka.
Akurat Plus już długo nie zakłąda simlocków na modemy. Wsadź kartę innego opa do modemu (obojetnie jaką oby aktywną) i zobacz czy się zaloguje do sieci.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Colder,
25 kończy mi się umowa z iplusem, już od miesiąca planowałem ją przedłużyć, mieć na pewno 21 mb/s a może nawet LTE, a tu co, usunęli iplusopobiercza! Nie mogę tego przeżyć jak pomyślę że jeszcze kilka dni wcześniej mogłoby być tak pięknie.
Jeżeli Ci odpowiadają warunki na których korzystasz dziś (wysokość abonamentu limity etc.) to co Cię interesuje nowa oferta iPlusa? Warunki starej umowy przechodzą automatycznie na czas nieokreślony i nie musisz podpisywać żadnych aneksów! Z racji tego że korzystam też z tej stacji Polkomtela ( maszt radia Viktoria) to trudno będzie wyszukać lepszej jakościowo oferty HSPA+ konkurencji, LTE przy tych limitach nie biorę pod uwagę. P.S Zmienił bym modem na wyższy model. ;)
jareq
-bolox-
Stały użytkownik forum

Post autor: -bolox- »

jarek999 pisze:Warunki starej umowy przechodzą automatycznie na czas nieokreślony i nie musisz podpisywać żadnych aneksów!

Ja podpisałem aneks i jakież było moje zdziwienie jak po 12 miesiącach umowa się skończyła - dowalili abonament x2 i iplusopobieracz zabrali !

Co do tematu to Play ma też taryfę nocną i ściągasz ile fabryka dała (oczywiście opłata 10zł miesięcznie - internet na kartę).
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

-bolox-,
Ja podpisałem aneks i jakież było moje zdziwienie jak po 12 miesiącach umowa się skończyła - dowalili abonament x2 i iplusopobieracz zabrali !
Chwila, korzystałeś z oferty promocyjnej która jest ważna określony czas. Takich ofert nie było i nie ma w ofertach dla nowych klientów, którzy korzystają z oferty podstawowej w dniu podpisywania umowy! (Jeżeli były promocje to upusty na okres 1 do max. 6 miesięcy). :cfaniak:
Ostatnio zmieniony 2012-04-22, 12:07 przez jarek999, łącznie zmieniany 1 raz.
jareq
December
Początkujący użytkownik forum

Post autor: December »

Wow, rzeczywiście nie mam simlocka - dzięki.

Sprawdziłem siłę połączeń:
http://iv.pl/images/03578714563519119905.png

Z 54% w plusie osiągam max prędkości na swój modem (7mb/s), jak będzie to działać w TMobile? Czy po włożeniu ich karty ( a nie heyah ) może być nieco lepszy zasięg?

Jutro sprawdzę Orange, przeraża mnie fakt, że jeżeli ich zasięg będzie równie słaby to będę musiał uwiązać się na 2 lata z limitem nocnym w plusie. :/

Edit:
Nie zauważyłem 2 strony postów:
Byłoby fajnie ALE na rok miałem 2x więcej GB, czyli zamiast 7 - 14. I mam ograniczony limit szybkości 6 mb/s.

W zasadzie jakbym miał chociaż te 14 gb to bym został z tym na rok i tyle, ale jak byłem w piątek to mnie właśnie konsultantka ostrzegła że jak bym został na tym to będę miał tylko 7 gb. :/
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Heyah działa na tej samej infrastrukturze co T-Mobile, zasięg będzie taki sam, jedynie transfery mogą być większe (pre-paid może mieć mniejszy priorytet). 35% to nie jest słaby sygnał ale znając T-Mobile to 7Mb/s to nie osiągniesz...
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

December,
Jutro sprawdzę Orange, przeraża mnie fakt, że jeżeli ich zasięg będzie równie słaby to będę musiał uwiązać się na 2 lata z limitem nocnym w plusie.
Ewentualnie jeżeli Orange ma HSPA+ i nie przeciążoną stację dokupić zestaw antenowy. Choć nie wiem czy znajdziesz coś lepszego w kategorii jakość (ba czy te spółki CP stawiają w ogóle na ten parametr??? :dobani: ), mnie przy 25%(-97dB)ww stacja Polkomtela lepiej działa od stacji Aero2HSPA+900 mającej zasięg 80-90%(-53:-63dB) i to nie jest kwestia tylko obciążenia stacji bo transfery są przyzwoite, stabilność-totalna porażka (gubione, pakiety, wieszanie transmisji...). ;)
jareq
December
Początkujący użytkownik forum

Post autor: December »

Wow! Wynik z Orange:
http://www.iv.pl/images/73183044739409464732.png

Lepiej niż w Plusie!

Jutro chyba rozwiąże umowę z Plusem i wezmę Orange na próbę i zobaczymy.

Dzięki za pomoc, jak będę miał chwilkę to dam Wam plusiki bo teraz się śpieszę.
ODPOWIEDZ