Internet bez limitu w nocy!
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet bez limitu w nocy!
Witajcie!
Boże jakiego ja mam pecha, 25 kończy mi się umowa z iplusem, już od miesiąca planowałem ją przedłużyć, mieć na pewno 21 mb/s a może nawet LTE, a tu co, usunęli iplusopobiercza! Nie mogę tego przeżyć jak pomyślę że jeszcze kilka dni wcześniej mogłoby być tak pięknie.
Potrzebuje nowej oferty internetu z nielimitowanym transferem w nocy.
Czytałem, czytałem i chyba najlepsze będzie T-Mobile choć pewny nie jestem.
Możecie mi coś doradzić - mieszkam w Uchaniu Dolnym (wieś pod Łowiczem).
Z nielimitowanych nocy został jeszcze TMobile i Orange. Jeżeli chodzi o Orange to po mapie widać iż zasięg kończy się na Łowiczu, w TMobile jest lepiej.
Co myślicie o ich ofercie?
Warto zamówić kuriera przez internet? Na czym to polega? Czy jest to bezpieczne?
Dostałbym + 1GB i darmowy transfer nocny za darmo! Normalnie jest to 10 zł więc w skali 2 lat to 240 zł oszczędności czyli całkiem ciekawa sumka.
Doradźcie mi coś, bardzo proszę, nie chce popełnić błędu którego skutkiem będzie cierpienie przez 2 lata.
Pozdrawiam i dziękuję.
Boże jakiego ja mam pecha, 25 kończy mi się umowa z iplusem, już od miesiąca planowałem ją przedłużyć, mieć na pewno 21 mb/s a może nawet LTE, a tu co, usunęli iplusopobiercza! Nie mogę tego przeżyć jak pomyślę że jeszcze kilka dni wcześniej mogłoby być tak pięknie.
Potrzebuje nowej oferty internetu z nielimitowanym transferem w nocy.
Czytałem, czytałem i chyba najlepsze będzie T-Mobile choć pewny nie jestem.
Możecie mi coś doradzić - mieszkam w Uchaniu Dolnym (wieś pod Łowiczem).
Z nielimitowanych nocy został jeszcze TMobile i Orange. Jeżeli chodzi o Orange to po mapie widać iż zasięg kończy się na Łowiczu, w TMobile jest lepiej.
Co myślicie o ich ofercie?
Warto zamówić kuriera przez internet? Na czym to polega? Czy jest to bezpieczne?
Dostałbym + 1GB i darmowy transfer nocny za darmo! Normalnie jest to 10 zł więc w skali 2 lat to 240 zł oszczędności czyli całkiem ciekawa sumka.
Doradźcie mi coś, bardzo proszę, nie chce popełnić błędu którego skutkiem będzie cierpienie przez 2 lata.
Pozdrawiam i dziękuję.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet bez limitu w nocy!
Nie wierz w mapy. kup startery interesujacej cie sieci i sam sprawdz, co sie dzieje w realnym swiecie. Mapy moga bazowac na pozwoleniach (czyli jest zgoda na nadajnik ktorego jeszcze nie ma) lub nie byc aktualizowane wystarczajaco szybko (jest nadajnik a nie ma go na mapie).Colder pisze:Jeżeli chodzi o Orange to po mapie widać
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Dzięki tylko jak to sprawdzę. Telefon mam do 3,5 transferu a modem iplusa więc ma pewnie simlocka. Hmmm.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wystarczy ci przeciez tylko informacja, czy telefon znajduje siec i jaka jest moc sygnaluColder pisze:Telefon mam do 3,5 transferu

Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
Hmm. Czyli jeżeli do mojej noki C6 która obsługuje 3G do 3,6 mb/s (coś koło tego) włożę kartę Orange i wyświetli mi się magiczny znaczek 3G i np 70% zasięgu to to będzie oznaczać że 21 mb/s też złapie? To jest ta sama technologia przesyłania danych?
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
To czy osiąniesz te 21 Mb/s zależy od obciążenia nadajnika.Nawet jak będzie 40% sygnału to jak będziesz miał modem z gniazdem antenowym można kupić antenę.Antena może polepszyć prędkość i stabilność łącza.
P.S. - Myśle że warto zamówić przez kuriera, jest to korzystne i wygodne.Kurier przywiezie ci umowę i modem ty ją podpisujesz i czekasz na aktywację karty. Przynajmniej u mnie tak było jak zamawiałem Orange CDMA.
P.S. - Myśle że warto zamówić przez kuriera, jest to korzystne i wygodne.Kurier przywiezie ci umowę i modem ty ją podpisujesz i czekasz na aktywację karty. Przynajmniej u mnie tak było jak zamawiałem Orange CDMA.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja bym Ci doradził darmowe Aero2. Bez limitu, bez zobowiązan i bez nerwów..
0,5 mb wystarcza nawet do youtuba.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W konkretnym momencie. Czyli nawet jesli dzisiaj chodzi 21Mbps, to nie masz najmniejszej gwarancji ze tak bedzie tez pojutrze. Dlatego wiazanie sie na okres 24 m-cy jest IMO troche naiwne.To czy osiąniesz te 21 Mb/s zależy od obciążenia nadajnika.
Nie pomagam na PW.
- clamaranop
Wiem key, ja jak brałem OFP to wkopałem się na 36 miesiące.Na początku było super prędkości nie spadały poniżej 1Mb/s a teraz w dzień nie przekraczają 200Kb/s no ale we Wrześniu biorę T-mobile .
P.S. - Ufo atakuje, Myśle że jak Colder, rezygnuje z iplus bo limit nocny 50GB na miesiąc może mu nie starczyć to ma nadzieję na coś szybszego niż Areo 2 : D
P.S. - Ufo atakuje, Myśle że jak Colder, rezygnuje z iplus bo limit nocny 50GB na miesiąc może mu nie starczyć to ma nadzieję na coś szybszego niż Areo 2 : D
-
- Mistrz bezprzewodowy
I tak mu sie przyda Areo , jak wykorzysta limity. 

-
- Użytkownik forum
T-Mobile to taki sam zasięg jak heyah prawda?
W Plusie w telefonie mam nieco lepszy zasięg:
Plus 4-5 kresek
Heyah: 3-4
Nie wiem jak jeszcze Oragne, swoją drogą czy Tmobile daje internet na próbę? Bo nie mogę znaleźć takiej informacji, zaraz sprawdzę Oragne.
Ogólnie to posiadam jeszcze antenę zewnętrzną ale modem z simlockiem więc lipa.
W Plusie w telefonie mam nieco lepszy zasięg:
Plus 4-5 kresek
Heyah: 3-4
Nie wiem jak jeszcze Oragne, swoją drogą czy Tmobile daje internet na próbę? Bo nie mogę znaleźć takiej informacji, zaraz sprawdzę Oragne.
Ogólnie to posiadam jeszcze antenę zewnętrzną ale modem z simlockiem więc lipa.
- witoj
Jesteś pewny ? jaki modem ?Colder pisze:ale modem z simlockiem więc lipa
-
- Użytkownik forum
Hmm, pewny nie jestem ale wszystko co z plusa raczej ma simlocka.
Modem to HUAWEI E169.
Modem to HUAWEI E169.
-
- Użytkownik forum
Jak podasz IMEI na PW to Ci wygeneruje kod do zdjecia simlocka 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Akurat Plus już długo nie zakłąda simlocków na modemy. Wsadź kartę innego opa do modemu (obojetnie jaką oby aktywną) i zobacz czy się zaloguje do sieci.Colder pisze: co z plusa raczej ma simlocka.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Colder, 
Jeżeli Ci odpowiadają warunki na których korzystasz dziś (wysokość abonamentu limity etc.) to co Cię interesuje nowa oferta iPlusa? Warunki starej umowy przechodzą automatycznie na czas nieokreślony i nie musisz podpisywać żadnych aneksów! Z racji tego że korzystam też z tej stacji Polkomtela ( maszt radia Viktoria) to trudno będzie wyszukać lepszej jakościowo oferty HSPA+ konkurencji, LTE przy tych limitach nie biorę pod uwagę. P.S Zmienił bym modem na wyższy model.25 kończy mi się umowa z iplusem, już od miesiąca planowałem ją przedłużyć, mieć na pewno 21 mb/s a może nawet LTE, a tu co, usunęli iplusopobiercza! Nie mogę tego przeżyć jak pomyślę że jeszcze kilka dni wcześniej mogłoby być tak pięknie.

jareq
-
- Stały użytkownik forum
jarek999 pisze:Warunki starej umowy przechodzą automatycznie na czas nieokreślony i nie musisz podpisywać żadnych aneksów!
Ja podpisałem aneks i jakież było moje zdziwienie jak po 12 miesiącach umowa się skończyła - dowalili abonament x2 i iplusopobieracz zabrali !
Co do tematu to Play ma też taryfę nocną i ściągasz ile fabryka dała (oczywiście opłata 10zł miesięcznie - internet na kartę).
-
- Mistrz bezprzewodowy
-bolox-, 
Chwila, korzystałeś z oferty promocyjnej która jest ważna określony czas. Takich ofert nie było i nie ma w ofertach dla nowych klientów, którzy korzystają z oferty podstawowej w dniu podpisywania umowy! (Jeżeli były promocje to upusty na okres 1 do max. 6 miesięcy).Ja podpisałem aneks i jakież było moje zdziwienie jak po 12 miesiącach umowa się skończyła - dowalili abonament x2 i iplusopobieracz zabrali !

Ostatnio zmieniony 2012-04-22, 12:07 przez jarek999, łącznie zmieniany 1 raz.
jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Wow, rzeczywiście nie mam simlocka - dzięki.
Sprawdziłem siłę połączeń:
http://iv.pl/images/03578714563519119905.png
Z 54% w plusie osiągam max prędkości na swój modem (7mb/s), jak będzie to działać w TMobile? Czy po włożeniu ich karty ( a nie heyah ) może być nieco lepszy zasięg?
Jutro sprawdzę Orange, przeraża mnie fakt, że jeżeli ich zasięg będzie równie słaby to będę musiał uwiązać się na 2 lata z limitem nocnym w plusie.
Edit:
Nie zauważyłem 2 strony postów:
Byłoby fajnie ALE na rok miałem 2x więcej GB, czyli zamiast 7 - 14. I mam ograniczony limit szybkości 6 mb/s.
W zasadzie jakbym miał chociaż te 14 gb to bym został z tym na rok i tyle, ale jak byłem w piątek to mnie właśnie konsultantka ostrzegła że jak bym został na tym to będę miał tylko 7 gb.
Sprawdziłem siłę połączeń:
http://iv.pl/images/03578714563519119905.png
Z 54% w plusie osiągam max prędkości na swój modem (7mb/s), jak będzie to działać w TMobile? Czy po włożeniu ich karty ( a nie heyah ) może być nieco lepszy zasięg?
Jutro sprawdzę Orange, przeraża mnie fakt, że jeżeli ich zasięg będzie równie słaby to będę musiał uwiązać się na 2 lata z limitem nocnym w plusie.

Edit:
Nie zauważyłem 2 strony postów:
Byłoby fajnie ALE na rok miałem 2x więcej GB, czyli zamiast 7 - 14. I mam ograniczony limit szybkości 6 mb/s.
W zasadzie jakbym miał chociaż te 14 gb to bym został z tym na rok i tyle, ale jak byłem w piątek to mnie właśnie konsultantka ostrzegła że jak bym został na tym to będę miał tylko 7 gb.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Heyah działa na tej samej infrastrukturze co T-Mobile, zasięg będzie taki sam, jedynie transfery mogą być większe (pre-paid może mieć mniejszy priorytet). 35% to nie jest słaby sygnał ale znając T-Mobile to 7Mb/s to nie osiągniesz...
-
- Mistrz bezprzewodowy
December,
), mnie przy 25%(-97dB)ww stacja Polkomtela lepiej działa od stacji Aero2HSPA+900 mającej zasięg 80-90%(-53:-63dB) i to nie jest kwestia tylko obciążenia stacji bo transfery są przyzwoite, stabilność-totalna porażka (gubione, pakiety, wieszanie transmisji...). 
Ewentualnie jeżeli Orange ma HSPA+ i nie przeciążoną stację dokupić zestaw antenowy. Choć nie wiem czy znajdziesz coś lepszego w kategorii jakość (ba czy te spółki CP stawiają w ogóle na ten parametr???Jutro sprawdzę Orange, przeraża mnie fakt, że jeżeli ich zasięg będzie równie słaby to będę musiał uwiązać się na 2 lata z limitem nocnym w plusie.

jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Wow! Wynik z Orange:
http://www.iv.pl/images/73183044739409464732.png
Lepiej niż w Plusie!
Jutro chyba rozwiąże umowę z Plusem i wezmę Orange na próbę i zobaczymy.
Dzięki za pomoc, jak będę miał chwilkę to dam Wam plusiki bo teraz się śpieszę.
http://www.iv.pl/images/73183044739409464732.png
Lepiej niż w Plusie!
Jutro chyba rozwiąże umowę z Plusem i wezmę Orange na próbę i zobaczymy.
Dzięki za pomoc, jak będę miał chwilkę to dam Wam plusiki bo teraz się śpieszę.