Problemy z WWW

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pyrdke
Użytkownik forum

Problemy z WWW

Post autor: pyrdke »

Macie może jakiś pomysł co może być przyczyną strasznie długiego czasu otwierania stron WWW? Transfer plików idzie ok, nie można mieć zastrzeżeń, ale WWW to jakaś makabra :cry:
Do niedawna net śmigał aż miło.... a od jakiegoś czasu jest po prostu tragedia... czy to przeciążenie DNS-ów? Czy po prostu ORANGE już nie wyrabia z niczym :dobani:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problemy z WWW

Post autor: YaHooo »

pyrdke a jaki masz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a> do otwieranej strony www?

Co do DNSów to one nie mają wpływu na szybkość ładowania się stron.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
pyrdke
Użytkownik forum

No więc zapuściłem ping do wp.pl, wygląda to tak:

Pakiety: Wysłane = 5783, Odebrane = 5695, Utracone = 88 (1% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 43 ms, Maksimum = 4462 ms, Czas średni = 104 ms

Jest tak że momentami w miarę to chodzi, ale czasem jest taka makabra że nie można niczego otworzyć....no i te pingi....do face-a mam na poziome od 200 wzwyż....wszystko jasne, coś jest nie halo, tym bardziej że do niedawna było wszystko ok, sprawę zgłosiłem do orange, zobaczymy co oni z tym zrobią :] pewnie nic :D
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

pyrdke pisze:no i te pingi...
Wszystko przez te pingi.
pyrdke pisze:pewnie nic :D
Nie nastawiałbym się pozytywnie. Po prostu chyba mają za słabe wyjście na świat. Ale dziwi mnie, że prędkości downloadu masz ok.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
pyrdke
Użytkownik forum

Download jest ok bo to nie przeszkadza przy ściąganiu, na testach mam ok 5Mbit/s, ale jak przeglądasz strony i zaczynają wypadać pakiety no to się zaczyna :/ dziwi mnie to że do niedawna było wszystko ok, a teraz... to wierzcie mi... że trzeba się uzbroić w cierpliwość.... byle do września, kończy się umowa... i już więcej nie uwierzę w net komórkowy... :dobani:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

pyrdke pisze:mnie to że do niedawna było wszystko ok, a teraz... to wierzcie mi... że trzeba się uzbroić w cierpliwość....
Być może coś się dzieje w sieci. Ewentualnie trwają jakieś prace.
ODPOWIEDZ