Usuniećie pin z Modemu HUAWEI E173 HSPA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Usuniećie pin z Modemu HUAWEI E173 HSPA
Witam kupiłem tego tableta http://allegro.pl/okazja-tablet-lark-7- ... ?source=oo chciałbym mieć na nim modem Huawei E173 HSPA i sprzedawca mówił że modem nie może mieć pin a mój ma ; ( . wszedłem tam w ustawienia modemu i kilknełem wyłacz pin czy coś takiego póznej odinstalowałem stery i zainstalowałem ponowie i musiałem podać pin ;( żeby modem działał wiecie może co zrobić żebym mógł mieć ten modem w tablecie prosze o pomoc dzięki z góry ; ))
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Usuniećie pin z Modemu HUAWEI E173 HSPA
Modemy z natury rzeczy nie mają PINów.
PIN zwykle jest związany z kartą SIM, a nie modemem.
Przełóż kartę SIM do telefonu i za jego pomocą spróbuj wyłączyć ochronę karty kodem PIN. Jeżeli ci się to nie uda (np. masz kartę Orange) to musisz udać się do operatora i poprosić o odblokowanie (lub czasem wymianę - odpłatną) karty na taką z możliwością zdjęcia blokady PIN.
PIN zwykle jest związany z kartą SIM, a nie modemem.
Przełóż kartę SIM do telefonu i za jego pomocą spróbuj wyłączyć ochronę karty kodem PIN. Jeżeli ci się to nie uda (np. masz kartę Orange) to musisz udać się do operatora i poprosić o odblokowanie (lub czasem wymianę - odpłatną) karty na taką z możliwością zdjęcia blokady PIN.
-
Nie da rady pisze nie można wylączyc pin 1 . a ile to może kosztować lub u nich odblokować ??
[ Dodano: 2012-04-30, 17:00 ]
a tablet też bd prosił o hasło czy nie ?? bo ja jeszcze tableta nie mam dopiero w srodę i nigdy nie miałem tableta także nie wiem jak to jest w tablecie on też chyba bd prosił o podanie pinu to podam i wtedy bd działać ??
[ Dodano: 2012-04-30, 17:00 ]
a tablet też bd prosił o hasło czy nie ?? bo ja jeszcze tableta nie mam dopiero w srodę i nigdy nie miałem tableta także nie wiem jak to jest w tablecie on też chyba bd prosił o podanie pinu to podam i wtedy bd działać ??
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Piter699, zacznij używać znaków interpunkcyjnych oraz wielkich liter na początku zdania, bo ciężko się czyta Twoje posty.
Tablet się nie pyta o PIN. Jeśli PIN jest włączony, to tablet się nie połączy z siecią.
Tablet się nie pyta o PIN. Jeśli PIN jest włączony, to tablet się nie połączy z siecią.
-
Byłem w orange oni mówią że nie moge wymienić tej karty ;( na inną dlatego jest lipa ; (( nie da rady jakoś podłączyć tego modemu to tableta?
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Jeżeli faktycznie Orange odmówił pomocy, to niestety nic nie zrobisz i nie jest to wina modemu, tylko operatora (nie pierwszy i nie ostatni numer, jaki wywinął użytkownikom Orange) oraz tablet, który nie potrafi przekazać PINu do karty SIM (w sumie ciekawe czemu o tym zapomnieli w tego typu tabletach - w tabletach ze zintegrowanym modułem GSM tego problemu nie ma).