router i siec na drugi laptop i xbox
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
router i siec na drugi laptop i xbox
Przebywam za granicą i założony mamy na budynku oddalonym odemnie 150metrow antene z ktorej lączymy sie z internetem. Mój laptop miał słaby zasięg więc zakupilem karte sieciową na usb High Power. Zasięg jest teraz bardzo dobry. Jednak mam jeszcze jednego laptopa i xboxa ktory też bym chciał podpiąć pod internet.
Czy są jakieś routery których nie trzeba podlączyć do internetu przez kabel ADSL tylko sam złapie sieć przez wi-fi i potem rozprowadza je przez wifi na xbox i laptopa?? Nie mam <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> dostępu do anteny ktora rozsyła nam sygnał z internetem. Kupiłem dziś router Netgear ale niestety niewiedziałem że trzeba to podpiąć pod sieć.
Czy są jakieś routery których nie trzeba podlączyć do internetu przez kabel ADSL tylko sam złapie sieć przez wi-fi i potem rozprowadza je przez wifi na xbox i laptopa?? Nie mam <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> dostępu do anteny ktora rozsyła nam sygnał z internetem. Kupiłem dziś router Netgear ale niestety niewiedziałem że trzeba to podpiąć pod sieć.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: router i siec na drugi laptop i xbox
Ovislink G.Duo, Ovislink WL5470, Tp-Link WR543G czy podobne.sixaa395 pisze:Czy są jakieś routery
Nie pomagam na PW!
-
To te Routery które polecileś nie trzeba podłączać żadnym kablem do internetu tylko łapią sygnał przez zamontowaną antenke i rozprowadzają go dalej przez wi-fi np. do laptopa i konsoli xbox tak?
A czy router Netgear N150 Wireless Modem Router DGN1000 też posiada taką funkcje że nie_trzeba go podłączać do internetu żeby rozsylał sygnał?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-05-06, 18:58 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
A czy router Netgear N150 Wireless Modem Router DGN1000 też posiada taką funkcje że nie_trzeba go podłączać do internetu żeby rozsylał sygnał?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-05-06, 18:58 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2012-05-06, 17:59 przez sixaa395, łącznie zmieniany 2 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak to tylko Ovislink G.Duo potrafi, w innym przypadku 2 urządzenia potrzebujesz.sixaa395 pisze: nie trzeba podłanczać żadnym kablem do internetu tylko łapią sygnał przez zamontowaną antenke i rozprowadzają go dalej przez wi-fi np. do laptopa i konsoli xbox tak?
Raczej nie ale nie znam sprzętu.sixaa395 pisze:DGN1000 też posiada taką funkcje że nietrzeba go podłanczać do internetu żeby rozsylał sygnał?
Nie pomagam na PW!
-
a mając ten sprzęt Ovislink G.Duo musze mieć dostęp do anteny która wysyła sygnał na ten router. Czy trzeba wprowadzać jakieś zmiany w głównej sieci?? Znam tylko hasło sieci WPA2 i czy to wystarczy żeby się polączyć z siecią
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli nie ma zabezpieczenia po <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119030#119030" target="_blank">»MAC«</a> i <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a> to wystarczy.sixaa395 pisze:Znam tylko hasło sieci WPA2 i czy to wystarczy żeby się polączyć z siecią
Nie pomagam na PW!
-
W swoim Laptopie wpisałem tylko haslo WAP2 i działa. W takim razie otwieram allegro i szukam tego routera. A konfiguracja takiego sprzętu ciężka jest?? Jestem bardzo ciemny w tych sprawach 

- wojteks
- *** Administrator ***
Jak każdego innego routera domowego.sixaa395 pisze:A konfiguracja takiego sprzętu ciężka jest?
Nie pomagam na PW!
-
Dziękuje bardzo za pomoc pozdrawiam