[NEWS] Nowy Simplus od 17. maja

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

[NEWS] Nowy Simplus od 17. maja

Post autor: ja.michal »

Już za tydzień, 17. maja, wystartuje nowa oferta na kartę sieci Plus - dowiaduje się TELEPOLIS.PL. Nowy Simplus ma być "rewolucyjny" i co ważne - mniej skomplikowany.

Oferta prepaid Plusa będzie zmieniana rewolucyjnie, a nie ewolucyjnie, bo jest zbyt skomplikowana - powiedział w kwietniu Wojciech Pytel, członek zarządu Polkomtelu.

Jak dowiedział się TELEPOLIS.PL, oferta startuje już za tydzień, 17. maja. Startery w sieciach sprzedaży z dotychczasowymi taryfami będą miały specjalną naklejkę, która będzie mówiła o cechach nowej oferty i sposobie migracji do nowej taryfy.
Źródło
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: [NEWS] Nowy Simplus od 17. maja

Post autor: Pijo »

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Nie głupie, ale poproszę np. 4zł dzień bez limitu do wszystkich, 4zł bez limitu SMSy do wszystkich, 4zł internet bez limitu (może być lejek np. po 100MB). ;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ja.michal pisze:ale poproszę
Ja poproszę długą ważność SIM po doładowaniu.
Nie pomagam na PW!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

wojteks, zapomniałem. Lepiej tak jak w T-Mobile - rok po każdym ruchu od/do.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ja.michal pisze:Lepiej tak jak w T-Mobile
Jak po doładowaniu za 3zł będzie rok to też może być.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

wojteks pisze: Jak po doładowaniu za 3zł będzie rok to też może być.
Mi by starczyło jakby zrobili, że 10zł przedłuża o rok :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Jak już mamy koncert życzeń to proszę stawkę do PLAY nie wziętą z kosmosu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Maciek764 pisze:Jak już mamy koncert życzeń to proszę stawkę do PLAY nie wziętą z kosmosu.
Ale to już trudniejsze. Przecież mamy stawki MTR których nie da się przeskoczyć...
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

No ale są już "trochę" niższe niż były na początku a stawka dalej jest taka jak na początku...
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Niech wezmą taryfę z mBank Mobile i dodadzą do cen 20%.
Wyjdzie bardzo dobry prepaid nie dla dzieciaków mających czas i chęć na pakieciarstwo.
A nie to, co teraz w każdej sieci.
Sam nigdy bym z abo głosowego nie zrezygnował gdyby nie mBank Mobile.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

To jak chcesz mBank Mobile zrobić z Plusa na kartę to niech jednak zasady i ceny roamingowe zostaną z Plusa. ;)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Fakt, stara platforma czasami wkurza (o roamingu lepiej nie mówić...).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Maciek764 pisze:No ale są już "trochę" niższe niż były na początku a stawka dalej jest taka jak na początku...
Swoją drogą ciekawe za ile czasu stawki MTR zostaną zrównane, albo w ogóle zniesione :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Od stycznia 2013 r. Play będzie miał taką samą stawkę jak Plus, Orange i T-Mobile.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:Od stycznia 2013 r. Play będzie miał taką samą stawkę jak Plus, Orange i T-Mobile.
No i to jest dobra wiadomość :ok:
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Patryk pisze:Niech wezmą taryfę z mBank Mobile i dodadzą do cen 20%.
Bardzo dobry pomysł, tylko że na nowej platformie.
Stara trochę jest upierdliwa z GPRS/MMS@roaming.
Patryk pisze:Wyjdzie bardzo dobry prepaid nie dla dzieciaków mających czas i chęć na pakieciarstwo.
Mi się podoba taryfa Nowe Orange Go. Mogliby ją nieco zmałpować i pozytywnie przerobić. Też mnie osobiście wkurzaj zabawa w pakiety etc dlatego siedzę w abonamencie. Chociaż z tego co można wyczytać tu i tam to nie ma się czego "rewolucyjnego" spodziewać w nowym simpluse
Od stycznia 2013 r. Play będzie miał taką samą stawkę jak Plus, Orange i T-Mobile.
Bardzo dobrze, bo dużo osób poprzenosiło numery do Playa i jest problem jak dzwoni się z zwykłego prepaida (absurdalne stawki).
Tylko podsumowując "przecieki", "fantazje" jak zwał tak zwał które pojawiają się w internecie nie można spodziewać się niczego dobrego.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Pakiety to niech będą, ale niech się same uruchamiają cyklicznie! To jest ból. Np. w Play tylko pakiet BlackBerry sam się uruchamia.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze: To jest ból. Np. w Play tylko pakiet BlackBerry sam się uruchamia.
Znam to. Kiedyś jak nie zauważyłem, że mi się skończył pakiem SMS'ów to zapłaciłem 15zł za SMS'y w normalnej stawce:]
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Od 17. maja dostępna będzie nowa taryfa prepaid sieci Plus: Plus na Kartę. Przedstawiamy szczegóły taryfy i dostępne w niej promocje.

Opłata za minutę połączenia do abonentów Polkomtelu, PTK Centertel, PTC, Cyfrowego Polsatu i na polskie numery stacjonarne wynosi 29 groszy. Połączenia do abonentów P4 (i dostawców świadczących usługi w oparciu o P4) kosztują 73 grosze za minutę, a do abonentów CenterNetu 81 groszy za minutę.

Stawka za pojedynczy krajowy SMS wynosi 19 groszy, za wiadomość MMS 40 groszy, a za wiadomość SMS wysłaną na numer stacjonarny 62 grosze.

Transmisja danych rozliczana jest oddzielnie dla danych wysyłanych i odbieranych, w paczkach po 100 kB w cenie 49 groszy. Ważności konta po doładowaniach nie zmieniły się.

Powyższe opłaty zredukować można za pomocą czterech nowych usług dodatkowych:
• Nielimitowane rozmowy w Plusie
• Nielimitowane SMS-y w Plusie
• Wybrane numery w Plusie
• SMS-y do wszystkich za 3 gr
Aktywne promocje na swoim numerze abonent może sprawdzić krótkim kodem *136#.

Nielimitowane Rozmowy w Plusie
Po aktywacji promocji i uiszczeniu opłaty za wykonanie pierwszego płatnego połączenia do sieci Plus, użytkownik może do godz. 23:59:59 dnia, w którym włączył promocję, wysłać dowolną liczbę bezpłatnych krajowych połączeń do użytkowników sieci Plus. Promocja automatycznie odnowi się o północy, pod warunkiem, że zachowana będzie ważność na połączenia wychodzące, a na koncie będą dostępne środki na dokonanie pierwszego połączenia do sieci Plus (minimum równowartość stawki za pierwszą minutę).

Aktywacja promocji wiąże się z jednorazową opłatą 1,50 zł, a pierwsze połączenie do sieci Plus przy aktywnej promocji kosztuje 29 groszy do 13. lipca 2012 roku, a po tym terminie 69 gr.

Aktywacji usługi dokonać można za pomocą kodu *136*11*01#, a dezaktywacji kodem *136*00*01#.

Oferta nie łączy się z promocją Wybrane Numery w Plusie - w przypadku aktywacji obu usług, połączenia na wybrane numery będą rozliczane w ramach promocji Wybrane Numery w Plusie.

Nielimitowane SMS-y w Plusie

Po aktywacji promocji i wysłaniu pierwszego, płatnego SMS-a do sieci Plus, użytkownik może do godz. 23:59:59 dnia, w którym włączył promocję, wysłać dowolną liczbę bezpłatnych do SMS-ów użytkowników sieci Plus. Promocja automatycznie odnowi się o północy, pod warunkiem, że zachowana będzie ważność na połączenia wychodzące, a na koncie będą dostępne środki na wysłanie pierwszego SMS-a.

Aktywacja promocji wiąże się z jednorazową opłatą 1,50 zł, a pierwszy SMS do sieci Plus przy aktywnej promocji kosztuje 39 groszy.

Aktywacji usługi dokonać można za pomocą kodu *136*11*02#, a dezaktywacji kodem *136*00*02#.

Oferta nie łączy się z promocją SMS-y do wszystkich za 3gr - w przypadku aktywacji obu usług, wiadomości rozliczane są zgodnie z promocją SMS-y do wszystkich za 3 gr.

Wybrane numery w Plusie

W ramach promocji abonent może ustawić na swoim koncie maksymalnie 5 różnych numerów sieci Plus (z wyłączeniem numerów w usłudze Kwotoreduktor Stacjonarny), z którymi połączenia będą bezpłatne. Opłata za 30 dni korzystania z usługi wynosi 10 zł. Zdefiniowanie pierwszych 5 numerów jest bezpłatne, każda kolejna modyfikacja na liście numerów kosztuje 1 zł.

Promocja automatycznie będzie przedłużana co 720 godzin od chwili aktywacji pierwszego Wybranego Numeru, pod warunkiem minimum 10 zł na koncie użytkownika. Dwa dni przed zakończeniem ważności użytkownik będzie poinformowany SMS-em o automatycznym odnowieniu promocji i związanej z tym opłacie.

Jeśli w trakcie aktywności promocji zakończy się okres ważności dla usług wychodzących, to po ponownym zasileniu konta promocja zostanie wznowiona a wcześniej ustawione Wybrane Numery będą zachowane.

Aktywacji usługi dokonać można kodem *104*11*48numer telefonu wybranej osoby#, po zapełnieniu listy 5-ciu numerów, kolejne mogą być dodawane po usunięciu jednego z 5-ciu ustawionych Wybranych Numerów. Aby usunąć numer z listy wybrać należy kod *104*00*48numer_telefonu_do_usunięcia#. Aktywne Wybrane Numery sprawdzić można kodem *104#.

SMS-y do wszystkich za 3 gr

W ramach promocji abonent może wysyłać SMS-y do wszystkich krajowych sieci komórkowych w cenie 3 groszy za SMS-a. Koszt usługi wynosi 5 zł miesięcznie. Usługa odnawia się co 30 dni, pod warunkiem dostępności wystarczającej ilości środków na koncie. Aktywacji dokonać można za pomocą kodu *136*11*03#, a dezaktywacji usługi kodem *136*00*03#.

Przejście do oferty Plus na Kartę

Migracja do oferty Plus na Kartę wiąże się z opłatą 3 zł i jest możliwa w przypadku użytkowników taryf Team7, Easy, Nowy Simplus, Twój Profil, Simplus, Sami Swoi, Plus Internet na kartę oraz 36i6.

Kod służący do zmiany taryfy to *147*11#, zmiana oferty potwierdzana jest SMS-em najpóźniej w ciągu 24 godzin od wprowadzenia kodu. Abonent zachowuje staż w sieci, traci jednak wszelkie pakiety, usługi i promocje aktywne w dotychczasowej taryfie.

Po przeprowadzeniu zmiany taryfy na taryfę Plus na Kartę nie ma możliwości zmiany na taryfę Simplus, Twój Profil, Nowy Simplus, Team7, Easy, 36i6, PiszMówDobowy, Sami Swoi poprzednio obowiązującej na koncie abonenta.
źródło Telepolis
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Ręce opadają...
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Patryk, dokładnie.
Chyba trzeba wszystkich w tych sieciach wysłać do szkoły. Nie znają znaczenia słowa rewolucja i ewolucja.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

A ja wstawię tylko taką emotkę :rotfl2: Bo już nawet komentować mi się tego nie chce...
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

YaHooo, to co? Zmieniasz sieć? :hyhy:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal na razie póki żona ma MixPlusa mi to się nie opłaca, bo za 5zł miesięcznie mam nielimitowane SMS'y oraz rozmowy do niej :]
Ostatnio zmieniony 2012-05-15, 18:53 przez YaHooo, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Co z małżeństwo. Mieszkają razem i pewnie śpią, a potrzeba im darmowe SMSy i rozmowy przez telefon. :rotfl:
Awatar użytkownika
bezlimitudanych
Początkujący użytkownik forum

Post autor: bezlimitudanych »

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

bezlimitudanych, dałem tutaj news o tym: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=401264#401264
Jak coś to tam dyskusja niech będzie.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:Co z małżeństwo. Mieszkają razem i pewnie śpią, a potrzeba im darmowe SMSy i rozmowy przez telefon. :rotfl:
Słuchaj, jakiś sposób kontroli żoy musi być :]
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Widzę, że ostatnio wszyscy literki zjadają. ;) Ja w cytowanym tekście, a Ty w odpowiedzi. ;)
ODPOWIEDZ