Brak kabla sieciowego

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
luigi1994
Początkujący użytkownik forum

Brak kabla sieciowego

Post autor: luigi1994 »

Witam.
Na poczatku napisze ze jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc :)
A wiec zakupilem sobie modem z plusa Huawei E398 LTE. Przyszedlem do domu, no i wiadamo chcialem zobaczyc jak to smiga. No to zainstalowalem, wszystko ladnie pieknie. Podlaczylem modem i lipa :( Wyskoczyl mi komnikat brak kabla sieciowego :zdziwko: i oczywsicie zalamka. Myslalem ze zaraz to jakos ogarne, ale kompletnie nic nie wiem co robic. Jedynie co zrobilem, to w aplikacji iPlusa zmienilem laczenia APN internet zamiast LTE i ledwo ledwo, ale daje rade. Bo czasami mi sie rozlacza tez i znow ten komunikat. No ale wiadomo nie kupilem modemu zeby miec zwyklego neta, tylko LTE no i teraz pytanie do was. Co mam robic? Dodam jeszcze tyle ze nie mam jakiegos komputera mega wypas, a wrecz przeciwnie bardzo slaby. Moze to tez od komputera zalezy?? Przy instalowaniu tego nowego iPlusa wyskoczyl dymek, ze potrzebuje cos tam port hi speed, cos takiego, nie wiem dokladnie, bo chwile pozniej zniknal.
B
ede bardzo wdzieczny za odp :)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-05-18, 17:22 przez luigi1994, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Brak kabla sieciowego

Post autor: YaHooo »

luigi1994 pisze:wyskoczyl dymek, ze potrzebuje cos tam port hi speed,
To jest oznaka, że masz słaby port USB, a raczej stary. Dlatego może działać słabo. Moim zdaniem masz port USB 1.1. A na takim porcie raczej trudno będzie coś zdziałać.

No i wielka uwaga. Jak piszesz używaj kropek, przecinków oraz wielkich liter. Inaczej źle się czyta taki słowotok. W ogóle ciężko było zrozumieć o co Ci chodzi... Teraz jak poprawiłem, to mam nadzieję, że inni też zrozumieją co masz na myśli.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ