Od wczoraj jestem posiadaczem iplusa, modem GPRS GC 79. Zainstalowalem sterowniki, modem itd. wszystko zgodnie z zaleceniami. Ale gdy tylko odpalam Iplus Managera (ten program dolaczony na plytce), caly system zwalnia maksymalnie! Po uruchomieniu menedzera zadan windows okazalo sie, ze zabiera on 99% mocy obliczeniowej procesora... Sam net niby dziala na tym modemie, ale przy 1 % mocy procka, nie wiele da sie zdzialac, wiec przesiadlem sie na N-gage + BlueTooth... Dziala wszystko dobrze... No ale jednak wolalbym wykorzystac dolaczony modem

W zwiazku z tym mam pytanie: Czy jest jakis inny, alternatywny program do tego typu polaczen modemowych, ktory by nie zwalnial ? Ewentualnie - dlaczego mam tego typu problemy z Ioplus Manager? Dodam tylko, ze on zwalnia nawet wtedy, gdy modem jest niepodlaczony... Zrobienie zwyklego polaczenia modemowego windows z ustawieniami typowymi dla gprs nie dziala (pewnie przez brak mozliwosci wpisania PINu karty)...
Jak Wy korzystacie z internetu przez uslugi typu Blueconnect, Orange EDGE czy Iplus? Tylko za pomoca dolaczonych programow? Czy sa jakies alternatywne opcje? Prosze o pomocna odpowiedz

Ps. Moj konfig to:
HP omnibook vt6200
P4 1.4, 256 ramu, dysk 40 gb...