Ja mam 3.62j.ryba825 pisze:Której wersji używacie?
A ja mam jeszcze lepiej. TNI pokazuje 7 portów COM, zaś Menadżer Urządzeń tylko 3...Chris-Kr pisze: Istotne, czy widzisz porty COM tego modemu w Menadżerze Urządzeń, w gałęzi "Porty (COM i LPT)".
Moderator: Moderatorzy
Ja mam 3.62j.ryba825 pisze:Której wersji używacie?
A ja mam jeszcze lepiej. TNI pokazuje 7 portów COM, zaś Menadżer Urządzeń tylko 3...Chris-Kr pisze: Istotne, czy widzisz porty COM tego modemu w Menadżerze Urządzeń, w gałęzi "Porty (COM i LPT)".
To ja już nie wiem w takim razie jak to jest... Być może autor za jakiś czas się sam wypowieChris-Kr pisze:U mnie bez względu na wersję zawsze jest to samo.
W interesie naukiYaHooo pisze:Hmm, ale coś się zmieniło. Gdyż pobrałem właśnie najnowszą wersje testową (3.64t) i teraz mam tylko 2 porty COM, z czego 1 od Sierry, drugi od Bluetooth'a.
Zatem w nowszych wersjach TNI wyświetla tylko niektóre porty COM.
Nie, nic takiego nie miało miejsca. Cały czas jadę odkąd mam Sierrę 881 na tych samych sterownikach.Chris-Kr pisze:A nie zmieniałeś np. sterowników od modemu?
Rzeczywiście po zaznaczeniu tej opcji pojawiły mi się nowe porty COM...Chris-Kr pisze: W Menadżerze Urządzeń zaznacz jeszcze opcję "Pokaż ukryte urządzenia" - może co tam się schowało.
Już to robięChris-Kr pisze: W interesie naukipowinieneś równolegle zainstalować starą wersję TNI i porównać, jakie porty COM ona widzi.
Tylko autor programu coś na ten temat może powiedzieć.YaHooo pisze:Ktoś umie to wytłumaczyć?
Myślałem, że coś przeoczyłem. Ale jednak nie.wojteks pisze: Tylko autor programu coś na ten temat może powiedzieć.
W wersji 3.64 wyświetla tylko niektóre porty COM. W wersji 3.36a też tak jest. 3.62y, 3.62x też tak jest. Ale już w 3.62s wyświetla wszystkie porty COM. Tak więc mamy nieco zawężone pole szukania. Niestety wersji pomiędzy 3.62s oraz 3.62x nie mam.Chris-Kr pisze:zwłaszcza czy występuje on w ostatniej oficjalnej wersji TNI.
Nowe linki:ryba825 pisze:Nie chce się z tego serwera pobierać.
Jeśli dobrze rozumiem, to porty zniknęły dopiero wtedy, gdy port wybrany do komunikacji AT zmieniłeś na inny?ryba825 pisze:Aktualizacja stabilnych wersji szła sobie na komputerze i w ustawieniach nic nie patrzyłem. Na kompie, na których jest UBDI tak właśnie było. Sprawdziłem i miał on port z "UI" w nazwie (wszystko działało bardzo dobrze), bo był zapisany przez poprzednie wersję, ale gdy zmieniłem na inny, to na liście się on nie pokazał.
Odkryłem to jakieś 1,5 godziny temu, ale nie miałem kiedy napisać.Chris-Kr pisze:Proponuję żebyś też zainstalował nowego, czystego TNI i sprawdził, jaki port automatycznie ustawi Ci się do komunikacji AT.
Niewątpliwie jest to błąd w programie, ale występuje on tylko wtedy, gdy wyłączy się opcję automatycznego ustawiania portu podczas uruchamiania programu.ryba825 pisze:Z automatu ustawia ten z "UI".
Teraz to sprawdziłem i rzeczywiście tak jest. Nie wiem nawet czemu tak się dzieje. Tu byłby pomocny autor.Chris-Kr pisze:Zainstalowałem sobie nowy, dodatkowy egzemplarz TNI.
Na nowym, czystym TNI automatycznie ustawił mi się właściwy port do komunikacji AT, ale gdy go zmieniłem na inny, to dotychczasowy mi w ogóle zniknął.
Nie.kobrasek pisze:czy nowa wersja umożliwia łączenie się w technologi CDMA orange ?
Niewątpliwie, ale o to może być trudno.YaHooo pisze: Tu byłby pomocny autor.
No to jak się mówi przykra sprawa...Chris-Kr pisze:Janek ponad miesiąc czasu poświęcił na dostosowanie TNI do modemów pracujących w technologii LTE. TNI był w tym czasie pobierany tak często, że Janek musiał wykupić dodatkowy transfer na serwerze, z którego program był ściągany, ale nie przełożyło się to w żaden sposób na finansowe wsparcie ze strony użytkowników programu.
To tak jak u mnie...Chris-Kr pisze:A w domu na utrzymaniu żona i już dwójka dzieci.
Ale Ty nie poświeciłeś 5 lat życia na tworzenie programu dla innych.Andrzejz78 pisze:To tak jak u mnie...![]()
![]()
Jakie pliki? Czy top_netinfo.exe?esem pisze:A mi się "wsadziły" dwa pliczki top_netinfo do modemu.
Bo dashboard jest zapisany na wirtualnym CD-ROMie, a z CD-ROMu nie da się usuwać poszczególnych plików.Kolejne dashboardy ich nie kasują (są zabezpieczone przed kasowaniem).
Zainstalować dashboard, który nie zawiera TNI.Jak je usunąć?
Tak, ten dashboard oprócz Mobile Partnera, przy okazji instaluje TNI.esem pisze:Mam zainstalowany dashboard "made in Lesiolo". Pliki .exe i .ini. Czy on ma TNI?![]()
A w czym Ci te dwa pliki przeszkadzają?esem pisze:Więc jak to wykasowaćWgrywanie kolejnych dashboardów pozostawia te pliki - są zabezpieczone przed usunięciem.
![]()