Problemik z moim modemem
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Problemik z moim modemem
Cześć,
Mam od jakichś 2 tygodni modem z play'a, jest to Huawei E3131 , i zauważyłem że gdy siędzę na necie z 4 godziny np. albo pobieram coś to strasznie ciepły się robi, czy modemy tak mają ? nawet karta sim jest bardzo ciepła. I drugie pytanie to to, że ostatnio muszę dłużej czekać, aż się zarejestruje w sieci, miga kolor niebieski co trzy sekundy (rejestruje się w sieci 3G lub 3G+) ale czekam i czekam, czemu to tak trwa ? mam coś wyłączone ?
Mam od jakichś 2 tygodni modem z play'a, jest to Huawei E3131 , i zauważyłem że gdy siędzę na necie z 4 godziny np. albo pobieram coś to strasznie ciepły się robi, czy modemy tak mają ? nawet karta sim jest bardzo ciepła. I drugie pytanie to to, że ostatnio muszę dłużej czekać, aż się zarejestruje w sieci, miga kolor niebieski co trzy sekundy (rejestruje się w sieci 3G lub 3G+) ale czekam i czekam, czemu to tak trwa ? mam coś wyłączone ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Problemik z moim modemem
Nagrzewanie się modemu podczas pracy to normalne. Im słabszy zasięg (większa transmisja) tym więcej energii jest potrzebne i w efekcie to ciepło.
Jaki masz zasięg? Wygląda na to, że sieci szuka długo. Możesz w ustawieniach wybrać Tylko WCDMA. Pominie skanowanie wszystkich pasm i powinien szybciej znajdować zasięg.
Jaki masz zasięg? Wygląda na to, że sieci szuka długo. Możesz w ustawieniach wybrać Tylko WCDMA. Pominie skanowanie wszystkich pasm i powinien szybciej znajdować zasięg.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jaka tempertura w jakiej temperaturze otoczenia?Belmondo pisze:lbo pobieram coś to strasznie ciepły się robi
Jesli modem nie parzy (znaczy po dotknieciu nie wyskakuja bable na palcach) nie masz sie czym przejmowac.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
No trudno powiedzieć... a modem znajduje się w temperaturze 20C więc to nie powinno szkodzić?!
[ Dodano: 2012-06-02, 14:20 ]
Komp stoi w samym rogu, zasięgu łapał ostatnio tylko 23% pewnie przez to, że jest trochę schowany.
[ Dodano: 2012-06-02, 14:20 ]
Komp stoi w samym rogu, zasięgu łapał ostatnio tylko 23% pewnie przez to, że jest trochę schowany.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To masz odpowiedź. Kiepski sygnał i modem musi być wysilony.
-
- Użytkownik forum
No taa:D także trzeba zmienić mu miejsce:)
-
- Użytkownik forum
No nic no, to dzięki za zainteresowanie się tematem, będę musiał przestawić komputer w inne miejsce... temat do zamknięcia.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jednak na naszym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.Belmondo pisze: temat do zamknięcia.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)