Witajcie!
Jestem tu nowy i nie za bardzo znam się na modemach opiszę swój problem może ktoś udzieli mi pomocy jak to rozwiązać.
Kupiłem E31312 w Play a Internet na kartę w Polsacie miałem problem z połączeniem się do internetu w CP coś znalazłem i Internet działa przez Top_netinfo. Mam pytanie czy za każdym razem jak chcę korzystać z Internetu to muszę korzystać z TopNet. I ustawiać parametry dla danej sieci od nowa?
Czy jest możliwość przeprogramować E3131 na stałe aby łączył się tylko z CP a nie pokazywał mi oprogramowania z PLAY?
A może coś źle robię i nie zapisuje mi ustawień na stałe tylko tymczasowo bo jak wyłączę komputer to znowu od nowa muszę ustawiać w TopNet. Trochę to nie wygodne.
Proszę o pomoc jak to zrobić najlepiej.
Pozdrawiam Lutek
Modem w Play e 3131
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem w Play e 3131
Lutek
- kris68
- Stały użytkownik forum
Re: Modem w Play e 3131
Lucjan zasadniczo 95 % osób tutaj kupuje w Playu modem Huawei 3131 s-2 jak i ja zrobilem w celu uzyskana modemu ktory spelnia wymogi Aero 2 ktore jest darmowe. Nie wiem ile placisz za internet w polsacie ale jak mieszkasz gdzies kolo Warszawy to kup karte Aero 2 za 25 zł lub zamów przez internet. Ten internet jest calkowicie darmowy jeszcze przez 1000 tak tysiac dni z tym ze masz predkosc 512/512 ale za to za darmo. Co do wykorzystywania programu do polaczenia z CP bedzies sie musial jednak opierac na top netinfo bo raczej aplikacja Play ci tego nie obsluzy. I z mojej czystej ciekawosci dlaczego wziales internet w Polsacie bez modemu a kupiles gdzie indziej - przeciez tamten by ci smigal bez problemu bo jest przystosowany - a zreszta wiekszosc modemow jak nie wszystkie z CP obsługuja Aero 2.
Niedokladnie przeczytalem - masz internet na karte z CP - wez chlopie wywal to i postaraj sie o karte - nawet jak nie mozesz sam bezposrednio ani nikt z rodziny odebrac w Warszawie to zamow przez internet tu masz namiary : AERO 2 i przy modemie ktory masz bedziesz w 100 % zadowolony. Przy zamawianiu przez internet czas oczekiwania okolo 1,5 miesiaca na karte - musisz wplacic 25 zl - kaucje zwrotna za karte, zrobic skan dowodu osobistego obu stron i wypelnic ten dokument - pobierzesz go ze strony - przyklad : http://www.aero2.pl/pdfs/wzor_zamowienia_BDI.pdf.
To wszystko wysylasz poleconym do Aero 2 i czekasz na maila kiedy przyjdzie karta a potem juz tylko na karte. Jak przyjdzie wkladasz ja do swojego modemu i masz neta za darmo. Mam nadzieje ze cos pomoglem.
Mało pisze o Cyfrowym Polsacie i internecie na karte. Jezeli dobrze rozumieo wziales oferte pre-paid i chcac korzystac musisz doladowywac - mam nadzieje ze nie wziales tego na abonament - moglbys to wyjasnic ? Bo jezeli na abonament to bylaby to tragedia - ceny zabójcze a gigabajtów do wykorzystania malo.
Prosze odpowiedz,
Niedokladnie przeczytalem - masz internet na karte z CP - wez chlopie wywal to i postaraj sie o karte - nawet jak nie mozesz sam bezposrednio ani nikt z rodziny odebrac w Warszawie to zamow przez internet tu masz namiary : AERO 2 i przy modemie ktory masz bedziesz w 100 % zadowolony. Przy zamawianiu przez internet czas oczekiwania okolo 1,5 miesiaca na karte - musisz wplacic 25 zl - kaucje zwrotna za karte, zrobic skan dowodu osobistego obu stron i wypelnic ten dokument - pobierzesz go ze strony - przyklad : http://www.aero2.pl/pdfs/wzor_zamowienia_BDI.pdf.
To wszystko wysylasz poleconym do Aero 2 i czekasz na maila kiedy przyjdzie karta a potem juz tylko na karte. Jak przyjdzie wkladasz ja do swojego modemu i masz neta za darmo. Mam nadzieje ze cos pomoglem.
Mało pisze o Cyfrowym Polsacie i internecie na karte. Jezeli dobrze rozumieo wziales oferte pre-paid i chcac korzystac musisz doladowywac - mam nadzieje ze nie wziales tego na abonament - moglbys to wyjasnic ? Bo jezeli na abonament to bylaby to tragedia - ceny zabójcze a gigabajtów do wykorzystania malo.
Prosze odpowiedz,
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Prędkość w Aero2 to 512/256 kbps.kris68 pisze:predkosc 512/512
- kris68
- Stały użytkownik forum
ezaq oczywiscie masz racje - przyznaje moja pomylka w ferworze pisania.

Choc czasem jest troche wiecej. Pozdrawiam.

Choc czasem jest troche wiecej. Pozdrawiam.