Korzystanie z Aero2 z kartą Play do rozmów
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Korzystanie z Aero2 z kartą Play do rozmów
Jak mam kartę Play, to mogę korzystać ze stacji bazowych Plusa. Mogę się zalogować do GSM ale też do UMTS 2100. Czy z taką kartą w odpowiednim telefonie zaloguję się także do UMTS900, czyli do stacji Aero2 i będę mógł wykonywać połączenia głosowe?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Korzystanie z Aero2 z kartą Play do rozmów
Karty Playa nie są wpuszczane do Aero2.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Po drugie do korzystania z usługi bezpłatnej trzeba mieć... kartę SIM usługi bezpłatnej wydawaną przez Aero2.
-
Oto odpowiedź której szukałem. A karty Plusa są wpuszczane na te 900 MHz i można gadać _głosem_ przez telefon z tym pasmem?ezaq pisze:Karty Playa nie są wpuszczane do Aero2.
Chodzi Ci o internet? Mam tą kartę, ale tutaj szukam innego scenariusza, czyli jak skorzystać z gadania _głosem_ przez stację Aero2.jakubd pisze:Po drugie do korzystania z usługi bezpłatnej trzeba mieć... kartę SIM usługi bezpłatnej wydawaną przez Aero2.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Karty Plusa jak i operatorów wirtualnych np. mBank mobile działających na infrastrukturze Polkomtela działają na Aero2. Tylko podobno są problemy z połączeniami głosowymi, tzn. jak ktoś się chce do Ciebie dodzwonić, a jesteś zalogowany do Aero2 to czasami dostaje informacje, że jesteś poza zasięgiem.ygreko pisze:A karty Plusa są wpuszczane na te 900 MHz i można gadać _głosem_ przez telefon z tym pasmem?
-
Dzięki za info, już wiem wszystko.