Iplus - koniec umowy

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Iplus - koniec umowy

Post autor: Patryk »

Po prostu w dzisiejszych czasach nie opłaca się brać ofert z modemem.
Ale też pytanie, czy w Plusie nie dostałbyś np. E398, bo wtedy porównanie z Playem i stareńkim E173 traci sens...
Pankracy
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pankracy »

Patryk pisze:Po prostu w dzisiejszych czasach nie opłaca się brać ofert z modemem.
Ale też pytanie, czy w Plusie nie dostałbyś np. E398, bo wtedy porównanie z Playem i stareńkim E173 traci sens...
Spoko ja rozumiem że oferta bez modemu jest bardziej opłacalna. Tylko dlaczego gdzie w Plusie mam 3 telefony i internet bodajże od 5 lu 6 lat muszę prosić o coś co dostaje w innej firmie od ręki (gdzie za internet płacę na obecną chwilę z iplusopobieraczem 115 zł). Bardziej chodzi mi o podejście i ofertę dla stałych klientów.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Pankracy pisze:
Spoko ja rozumiem że oferta bez modemu jest bardziej opłacalna. Tylko dlaczego gdzie w Plusie mam 3 telefony i internet bodajże od 5 lu 6 lat muszę prosić o coś co dostaje w innej firmie od ręki (gdzie za internet płacę na obecną chwilę z iplusopobieraczem 115 zł). Bardziej chodzi mi o podejście i ofertę dla stałych klientów.
Jak widze jakie Plus daje "promocje" dla starych klientów, to nie wiem czy jest sens tam się przenosić. :(
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Pankracy pisze: Tylko dlaczego gdzie w Plusie mam 3 telefony i internet bodajże od 5 lu 6 lat muszę prosić o coś co dostaje w innej firmie od ręki
To, że masz 3 telefony i net nie ma żadnego znaczenia, dla takiej firmy jesteś dokładnie takim samym klientem jak ktoś kto ma jeden abonament za 25 zł.
Czas dobrych ofert przedłużeniowych już dawno niestety minął, a Play jest po prostu tańszy.
No i kolejny raz pytam - jaki modem dostajesz w Plusie, bo to jest istotne w porównaniu ofert.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: jarek999 »

Patryk pisze:Po prostu w dzisiejszych czasach nie opłaca się brać ofert z modemem.
czy w Plusie nie dostałbyś np. E398, bo wtedy porównanie z Playem i stareńkim E173 traci sens...
Opłaca się w ofertach dla stałych abonentów-jestem w Plusie 11-lat i pozostanę kolejne dwa-gdyż wyszli mi na przeciw stojąc przed wyborem albo się decydują na proponowany rabat-30% albo przelewy od następnego miesiąca idą do konkurencji-telefon z extra ofertą był następnego dnia (rabat 30%+E398+USIM za 79zł przy abonamencie 52,50-15GB/50GB lub 1zł przy abonamencie 77zł-23GB/50GB, oczywiście umowa na 24m-ce rabat również. Mam zasięg LTE-kiedy będę potrzebował coś szybko pobrać to przełączam się na LTE, także bardziej elastycznej oferty nie znajdę. :ok:
jareq
Pankracy

Patryk pisze:No i kolejny raz pytam - jaki modem dostajesz w Plusie, bo to jest istotne w porównaniu ofert.
Trochę się nie rozumiemy ja nie chcę LTE i Plus proponuje mi dokładnie ten sam modem co Play a umowę na 24 mc.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Pankracy pisze:ja nie chcę LTE i Plus proponuje mi dokładnie ten sam modem co Play a umowę na 24 mc.
Może bardziej sprecyzujmy co proponuje Play http://www.play.pl/pl/promocja/play-int ... index.html , nie mówmy że to są takie same oferty, poza nocami bez limitu oferta Play w tym przypadku pozostaje daleko w tyle (wyższy abonament, ograniczenie prędkości download do 2Mb/s, upload do ok. 500kb/s). :)
jareq
Gaalikk

Post autor: Gaalikk »

Konczy mi sie umowa z Plusem i dzwonili juz do mnie w sprawie przedluzenia. Niestety nie moge juz zwiekszyc limitu i zostajac przy starym abonamencie. Wciskaja mi LTE chociaz jestem poza zasiegiem :zdziwko: Za 75 zl moge miec 15GB i 50 GB w nocy, gdzie dotychczas mialem 24 i 100 w tej cenie. Jezeli dalej bede korzystal z E1750C internet bedzie dzialal tylko w nizszej technologii. Widzialem gdzies sprawy z rozdzielaniem limitu. Moze uda mi sie wyciagnac jeszcze kilka gigabajtow i chyba przedluze umowe, bo zasieg z Plusa mam bardzo dobry. Dodatkowo chce dokupic drugi modem do Aero2 i z niego korzystac przy przegladaniu www. Moze ktos mi cos jeszcze doradzi? W nocy bedzie odpalany torrent czy Aero sie do tego nada?
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Gaalikk pisze:Moze ktos mi cos jeszcze doradzi? W nocy bedzie odpalany torrent czy Aero sie do tego nada?
Jak cię prędkość zadowala i połączenie będzie wznawiane automatycznie to raczej tak.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Gaalikk pisze: Za 75 zl moge miec 15GB i 50 GB w nocy, gdzie dotychczas mialem 24 i 100 w tej cenie. Dodatkowo chce dokupic drugi modem do Aero2 i z niego korzystac przy przegladaniu www. Moze ktos mi cos jeszcze doradzi? W nocy bedzie odpalany torrent czy Aero sie do tego nada?
Jak jesteś dobrym płatnikiem to możesz mieć ww ofertę 30% taniej. Dodatkowo masz 2 w 1-z LTE nie musisz korzystać ale możesz kupić modem w ofercie na 24m-ce Huawei E398 za 79zł i masz dostęp do HSPA+900MHz, wrzucasz kartę BDI (ja mam dostęp do oferty LTE od 2 tygodniu i jeszcze go nie odpalałem-nie ściągałem dużych paczek danych aby mi się chciało to robić bo internet na HSPA+2100MHz Polkomtela działa mi świetnie :) , a limity w LTE to jakieś nieporozumienie :] ).
jareq
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

jarek999 pisze:Jak jesteś dobrym płatnikiem
A to Plus patrzy na takie rzeczy? ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Gaalikk

Post autor: Gaalikk »

Nie chce sie pakować w umowę na dwa lata, więc do aero muszę dokupić modem. Polecicie coś w okolicach 100-150zł :) E173 już wystarczy? Po przekroczeniu np. dziennego limitu, w nocy też już są naliczane dodatkowe opłaty?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Gaalikk pisze:Polecicie coś w okolicach 100-150zł :) E173 już wystarczy?
Starczy, ale w tej cenie masz E3131 u Playa, który jest zgodny z regulaminem Aero2.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Gaalikk pisze: Po przekroczeniu np. dziennego limitu, w nocy też już są naliczane dodatkowe opłaty?
Ustawiasz kwotę ponad abonament na 0 przy podpisywaniu umowy i masz stopowany internet w przypadku przekroczenia limitu ale mieścisz się w abonamencie (BDI wskazany w takim przypadku). :cwaniak:
jareq
Pankracy

Witam. Po ponad miesięcznych bojach podpisałem wczoraj umowę z Plusem, umowa na 24m-c. 18GB 56 zł m-c, Huawei E398 za 69 zł + USIM. To jest max co udało mi się osiągnąć. Pozdrawiam. :cfaniak:
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Pankracy pisze:Plusem, umowa na 24m-c. 18GB 56 zł m-c, Huawei E398 za 69 zł + USIM.
Nie można powiedzieć że Plus nie dba o swoich stałych klientów-to bdb oferta i o możliwościach jakich nie ma konkurencja. :ok:
jareq
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Pankracy pisze:Huawei E398 za 69 zł + USIM
Ciekawe tylko po co wymiana działającej karty na nową :P
jarek999 pisze:Nie można powiedzieć że Plus nie dba o swoich stałych klientów-to bdb oferta i o możliwościach jakich nie ma konkurencja. :ok:
Jakoś o mnie nie chcieli zadbać :]
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Pankracy

YaHooo pisze:Ciekawe tylko po co wymiana działającej karty na nową :P
Dorzucili ją do pudełka. Może ze względu że święta idą :)
jarek999 pisze:Nie można powiedzieć że Plus nie dba o swoich stałych klientów-to bdb oferta i o możliwościach jakich nie ma konkurencja. :ok:
Jeżeli chodzi o ofertę to owszem jest dobra. Jeżeli chodzi o dbanie o stałych klientów to jeżeli standardem jest : albo rezygnuje albo się dogadujemy to spoko, tylko według mnie nie na tym rzecz polega. Tak czy siak umowa podpisana znowu jesteśmy przyjaciółmi. :P
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

YaHooo pisze:
Ciekawe tylko po co wymiana działającej karty na nową :P
Bo ta stara nie działa z LTE?
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Pankracy pisze:Bo ta stara nie działa z LTE?
Możliwe. Z wymianą im się zejdzie pewnie dłuuuugo.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Pankracy pisze: Dorzucili ją do pudełka. Może ze względu że święta idą :)
Nie. Jest to karta USIM uprawniająca do korzystania z usługi LTE (dostajemy ją za free-nie wiem po co tu marudzić? ).
ryba825 pisze:Z wymianą im się zejdzie pewnie dłuuuugo.
Przecież stare karty działają normalnie w 3G i racjonalna jest wymiana w przypadku zakupu sprzętu LTE od operatora (tak się dzieje-klient dostaje kartę za free). Jak ktoś chce kupić sprzęt na wolnym rynku i stać go wydać 200-300zł to może też się pofatygować i wymienić sobie kartę w dowolnym punkcie odpłatnie (25zł). Nie widzę potrzeby powszechnej wymiany kart. :) . P.S Co do ww ofert do nie wiem do czego się tu jeszcze czepiać? Operator ma określone koszty i usługa nie może być za free (proszę spojrzeć na oferty konkurencji- osobiście nie jestem skazany na Polkomtela bo mam zasięg 3G wszystkich operatorów ale nie zmieniam operatora który jest sprawdzony i daje mi więcej). :)
jareq
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

jarek999 pisze:Nie widzę potrzeby powszechnej wymiany kart.
Wymogi koncesji. Karta musi działać w 3G i LTE.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

ryba825 pisze:Wymogi koncesji.
Plus nie ma koncesji na LTE-kupuje dostęp na zasadach partnerskich od Aero2. :)
jareq
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

jarek999 pisze:Plus nie ma koncesji na LTE-kupuje dostęp na zasadach partnerskich od Aero2.
Aj. Myślałem, że toczy się rozmowa o tym: http://jdtech.pl/2012/07/aero2-dziwny-e ... t-sim.html
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze: Bo ta stara nie działa z LTE?
A no racja, zwracam honor.
geordi

Post autor: geordi »

Pankracy pisze:Witam. (...) Podpisałem wczoraj umowę z Plusem, umowa na 24m-c. 18GB 56 zł m-c, Huawei E398 za 69 zł + USIM.
O, to sie lepiej targowales ;)
Dostałeś "wszechstronną" -30% (zdaje się, że obecnie maksymalny ANZ).
I do tego podwyższony pakiet "dla posiadających abonament w plusie" (chyba że masz tam już telefon?)

Ja walcząc ok. 4 czerwca "wynegocjowałem"
na 24 miesiące "intensywną" -30% (77zł) z pakietem 20gb, do tego ZTE MF821 za 1zł (na wyrażne żądanie E398 dowiedziałem się, że "w ogóle na magazynie nie ma") + USIM.

Ten ZTE (odpukać) dziala bardzo dobrze,i LTE w mieszkaniu jest, i Aero2 bez zarzutu. Bałem się strasznie, bo czytanie wątków tutaj mocno mnie do ZTE uprzedziło :P

W wątku o modemach może trochę o tym modemie potem napiszę.
Śmigałem na RegioKarcie, ale demontażu kolei ciąg dalszy:/
SierraWireless
Użytkownik forum

Post autor: SierraWireless »

testuje teraz Play, ale niestety na slabym modemie.
wniosek jest taki ze chyba bede musial sie przeprosic z iPlus i wrocic do tego co jeszcze mam, czyli umowa na czas nieokreslony, technologia 3G, nielimitowany iplusopobieracz 24-12, i to wszystko za 166zl/miesiac.

dodatkowo pewnie wezme drugi abo na LTE zeby miec niski ping w grach. w sumie wyjdzie jakies 225zl/miesiac za te dwa abo.

ci co maja nielimitowany iplusopobieracz 24-12 i LTE pewnie sie strasznie ciesza, ze trafili super oferte, ktora w iPlusie juz raczej nigdy nie bedzie dostepna. strasznie dziwna ta polityka w Plusie, miast oferty byc coraz lepsze to sa coraz gorsze, i to za te same pieniadze. nie licze tutaj wytrwalych ktorzy cos tam po dlugich bojach ugrali, bo chyba nie tak to powinno wygladac, ze sie dostaje jakas sensowna oferte tylko grazac rezygnacja z abo i nie podpisywaniem nowej umowy.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

SierraWireless, nie lepiej kupić sam modem LTE i zmienić SIM na USIM?
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

Orientuje się ktoś czy w każdej sytuacji bezlimitowy iplusopobieracz przechodzi na czas nie określony, czy tylko wpisany w umowę? Ja mam zamówiony telefonicznie 1 dzień po podpisaniu umowy :?
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

SierraWireless pisze:bede musial sie przeprosic z iPlus i wrocic do tego co jeszcze mam, czyli umowa na czas nieokreslony, technologia 3G, nielimitowany iplusopobieracz 24-12, i to wszystko za 166zl/miesiac.

dodatkowo pewnie wezme drugi abo na LTE zeby miec niski ping w grach. w sumie wyjdzie jakies 225zl/miesiac za te dwa abo.
strasznie dziwna ta polityka w Plusie, miast oferty byc coraz lepsze to sa coraz gorsze, i to za te same pieniadze. nie licze tutaj wytrwalych ktorzy cos tam po dlugich bojach ugrali, bo chyba nie tak to powinno wygladac, ze sie dostaje jakas sensowna oferte tylko grazac rezygnacja z abo i nie podpisywaniem nowej umowy.
Szukasz dziury w całym, oferty nie są coraz gorsze. To że się ogranicza nadużywanie sieci poprzez ściąganie setek GB (nawet jestem pewien że znaczna część tych plików multimedialnych jest nawet raz nie przejrzana), nie można nazywać dawaniem gorszych ofert (bo jednak w najnowszych ofertach limity dzienne rosną a u konkurencji stoją od ponad roku). LTE sprzedawane jest w ogólnym pakiecie bo dla tej oferty limity wg mnie powinny zaczynać się 20/50, 30/50, 50/50 i przy najwyższym abonamencie powiedzmy bonus 100/100GB-bez ściągania w nocy bez limitów, to było jakieś przeoczenie na początku pozwalające na ściąganie setek GB danych bez potrzeby z nich korzystania (chyba z resztą coś sami blokowali, łamiąc warunki umowy i użytkownicy skarżyli się na forum). Jakie czekanie nie wiadomo jak długo przy wypowiedzeniu umowy! Jak jesteś wiarygodnym klientem to zapukają niezwłocznie (np. w moim przypadku w ciągu kilkunastu godzin). Włącz myślenie biorąc w rabacie jak kolega @Pankracy ofertę z LTE masz pokaźny limit a jak lubisz dużo ściągać to dodatkowo ofertę z P4 bez modemu np. za 59zł-19GB+noce bez limitu, na aukcji dobry modem E3131 za 129zł i masz w sumie miesięczny abonament za niecałe 120zł (tyle to "prawie" kosztuje NEO na ADSL). ;)
jareq
ODPOWIEDZ