TP LINK - WR543G wifi.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FaNtoOoM
Początkujący użytkownik forum

TP LINK - WR543G wifi.

Post autor: FaNtoOoM »

Witam,
wczoraj zakupiłem router tp-link'a model: wr543g + i dokupiłem do niego antene Yagi, po to by móc mieć internet zewnątrz, u nas w miejscowowości udostępniono kilka stacji od których można ściągnąć inteneten, lecz ja nie mogłem tego zrobić w domu, na zewnątrz owszem lecz jak byłem w budynku to już był problem i postanowiłem to kupić co wymieniłem ugóry.. rozpakowałem, podłaczyłem pod swojego laptopa dokonałem instalacji iii BUUU! ; / nie wiem jak przełączyć router w tryb acces pointa. :/ może opisze jak chciałbym aby mi to działało, wiec tak: aneta zewnetrza wyszukuje zasięg przesyła go do routera aa router przez kabelek wysyła je do komputera, i gdy ja kliknę w " Pokaż dostepne sieci bezprzewodowe " to pokaże mi wszystkie sieci które ta antenka zewnetrza sciągła. Dodam , że sieć jest niezabezpieczona, tylko musze wiedzieć jak mam się przełaczyć w tyb AP, bo chyba o to tu chodzi. :roll: szukam u was odpowiedzi, bo myślę że troszke wiecie na ten temat, no ale jeśli nie to trudno już wczoraj rozmawiałem, z kumplem ( mistrz od kompów, odrazu wiedział o co chodzi ) i mówił, że mi to zrobi wiec tak czy tak, bedzie zrobione. Z góry dziękuje, za odpowiedz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TP LINK - WR543G wifi.

Post autor: wojteks »

Zacznij od instrukcji od routera, tam jest opisane jak przełaczyć tryb pracy z "router" na "AP Client router"
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
FaNtoOoM

Instrukcja, jest po angielsku. :cry:
[center]~nie zatrzymuj się, cokolwiek będzie, musisz iść!`[/center]
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Ale obrazki i i cyferki chyba idzie zobaczyć. Skoro instrukcja jest po angielsku to pisz do sprzedawcy żeby Ci polską przesłał.

Zresztą masz http://www.atel.com.pl/doc/05985i_v_1_2_www.pdf przecież google jeszcze działa.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
FaNtoOoM

Dziękuje, lecz i tak nic z tego nie zrozumiałem. :niepewny:

Zajmuje się tym poraz pierwszy, jestem totalnie zielony. :gwiazdki:
[center]~nie zatrzymuj się, cokolwiek będzie, musisz iść!`[/center]
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

FaNtoOoM pisze:lecz i tak nic z tego nie zrozumiałem.
No to ja za Ciebie przecież nie poklikam. Poczytaj jeszcze :faq: o konfiguracji routerów, może to Ci coś rozjaśni.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ