Dodam tylko że od stacji jestem oddalony o około 12Km.
Moderator: Moderatorzy
To jest odpowiedz na Twoje pytanie (wskazana bdb antena na 1800MHz, niestety nie widzę w PL takiego produktu).clamaranop pisze: Dodam tylko że od stacji jestem oddalony o około 12Km.
Te testery czasem się mylą. Sprawdź jaki masz upload podczas wysyłania plików np na pocztę czy serwer ftp.clamaranop pisze:Co może być wynikiem tak niskiego uploadu-u ?
W zasadzie można powiedzieć, że HSUPA też ma takie zachowanie.Abramek pisze:zauważyłem, że gdy w LTE zasięg jest dość niski, upload też jest niski.
Czasami jest jeszcze bardziej kapryśne i nie chce utrzymać połączenia w tym standardzie przerzucając na HSDPA a wówczas pingi rosną x2...YaHooo pisze: HSUPA też ma takie zachowanie.
A to też prawda. Dlatego pingi testujemy <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a> po wcześniejszym wymuszeniu HSUPA/HSDPA.jarek999 pisze:Czasami jest jeszcze bardziej kapryśne i nie chce utrzymać połączenia w tym standardzie przerzucając na HSDPA a wówczas pingi rosną x2...
Mam to wszystko z automatyzowane (połączenie z podtrzymaniem aktywności w HSPA obsługuje router 24h/24h), dla wglądu na OSX mam wygodne narzędzia sieciowe i np. na HSPA : PING 8.8.8.8 (8.8.8.YaHooo pisze: »PING« po wcześniejszym wymuszeniu HSUPA/HSDPA.
To nie powiem całkiem przyzwoite wyniki.jarek999 pisze:np. na HSPA :
Cyfrowy Polsat działa na stacjach bazowych Aero2 (HSPA+), także darmowe BDI działa na stacjach bazowych Aero2.nara pisze:czy Cyfrowy polsat to jest siec Aero2