Witam.
Jestem nowy na forum, i jak to zwykle bywa zaczynam od problemu...
Problem powstaje, gdy próbuję udostępnić swoje łącze innemu urządzeniu na Asusie. Do testów mam, 2 typy połączeń z internetem: LAN i Internet sieci komórkowej z Play, 2 różne notebooki w konfiguracji: Asus-atheros 5006eg-win7 pro x86 i HP- karta z intela-win7 pro x86 oraz telefon Samsung galaxy - android. Zależy mi na połączeniu Asus - SGS+.
Połączonie udostępniam przy użyciu funkcji netsh. Próbowałem ręcznie przez CMD oraz przy pomocy Connectify oraz Virtual Router.
W notebook'u HP wszystko jest jak powinno. Wszystkie urządzenia podłączają się do HP z internetem bez problemu, połączenie stabilne.
W Asus'ie sprawa wygląda już znacznie gorzej, mianowicie połączenie jest widoczne przez cały czas jako aktywne. Jednak po kilku minutach urządzenia zewnętrzne przestają dostawać pakiety i zrywa ich połączenie, mimo że Asus pokazuje je jako dostępne. Pomaga tylko restart połączenia, jednak po kilku minutach znowu jest to samo. Sterowniki aktualizowałem już chyba w każdej wersji pod Windows 7. Próbowałem nawet kilka wersji z Windows Vista. W akcie desperacji postawiłem Windows od nowa, jednak i to okazało się nieskuteczne. Wszystkie połączenia nie są wyłączane przez Zarządzanie energią. Próbowałem połączyć na sztywno przez Bramkę, jednak i to nic nie pomogło. Problem cały czas występował. Zapory powyłączane. ESET nic nie blokuje.
I tak, po kilku dniach tej nierównej walki Proszę o pomoc bardziej doświadczonego użytkownika sieci, ponieważ skończyły mi się już pomysły.
Udostępnianie.Atheros ar5006eg przerywa przesyłanie pakietów
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
Re: Udostępnianie.Atheros ar5006eg przerywa przesyłanie pakietów
Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
ne2ins a próbowałeś ustawiać <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
tryb ad hoc nie połączy windowsa z androidem, przynajmniej nie z tą wersją jądra którą posiadam. Na sztywno połączenie AP próbowałem ustawić ale na nic to się zdało. Chodzi mi o hotspot
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To nie ma co używać protez. Musisz kupić jakiś najtańszy router WiFi i udostępnić w sieci za pomocą ICS internet. A do takiej WiFi już się Android podłączy.ne2ins pisze:tryb ad hoc nie połączy windowsa z androidem
Pozdrawiam YaHooo