[NEWS] Nowa oferta Plus Internet na Kartę

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

[NEWS] Nowa oferta Plus Internet na Kartę

Post autor: Yanusz »

Od czwartku (26 lipca 2012 roku) komórkowa sieć Plus wprowadza nową ofertę internetu na kartę, w ramach której klient otrzyma m.in. Internet bez umowy do 21 Mb/s, bonusy za doładowanie konta - nawet 14 GB ekstra, możliwość aktywacji pakietu nocnego.Nowa oferta Plus Internet na Kartę to mobilny internet bez umowy i rachunków - do 21 Mb/s w technologii HSPA+; niskie stawki za korzystanie z internetu - tylko 11 groszy za 1 MB; niska stawkę za minutę połączenia do wszystkich dużych sieci i na numery stacjonarne - tylko 29 gr za minutę rozmowy.
Na potrzeby oferty został przygotowany nowy zestaw startowy w cenie 10 zł. Znajduje się na nim 250 MB do wykorzystania na transmisję danych oraz 2 zł do wykorzystania na dowolne usługi dostępne w ofercie.

Natomiast dla osób, które nie mają modemu przygotowany został specjalny zestaw Plus Internet na Kartę z modemem HSPA+. W jego skład wchodzi Zestaw startowy Plus Internet na Kartę oraz modem USB ZTE MF669, który umożliwia transmisję danych z prędkością do 21 Mb/s w technologii HSPA+ i pozwala także na korzystanie z internetu w starszych technologiach: HSPA+/HSPA/UMTS 900/2100 MHz, EDGE/GPRS 850/900/1800 MHz. Modem posiada gniazdo na kartę pamięci microSD, gniazdo anteny zewnętrznej i obsługuje wiadomości SMS. Cena zestawu Plus Internet na Kartę z modemem HSPA+ wynosi 179 zł
Obrazek

Więcej info na Media2.pl oraz Plus.pl

Słowem komentarza..

Oferta, której (mimo pewnego kroku na przód) wciąż daleko do starszych ofert na kartę Orange Free, czy też Nowego Play Online. To co razi najbardziej, to ważność bonusowych GB (max 30 dni) oraz stawka za 1MB po wykorzystaniu bonusa/utracie jego ważności - 11gr, gdzie np. w Play po wykorzystaniu bonusowych gigabajtów, za 1MB płacimy tylko nieco ponad 3 grosze.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
marens
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] Nowa oferta Plus Internet na Kartę

Post autor: marens »

Wszystko byłoby fajnie, gdyby zrobili jakieś przyzwoite ważności dodatkowego bonusowego transferu oraz normalną stawkę po wykorzystaniu choćby 2gr/MB :dobani:
zimplusowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: zimplusowany »

Dla mnie w tej ofercie do przełknięcia jest tylko pakiet nocny (prędkość + transfer).
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

marens pisze:Wszystko byłoby fajnie, gdyby zrobili jakieś przyzwoite ważności dodatkowego bonusowego transferu
Jeszcze 50zł to bym zrozumiał, ale i tak by fajnie było aby było ważne 3 miesiące jak w ofercie SimPlusa. Ale 100zł/miesiąc to przegięcie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Jak by nie patrzeć to zawsze postęp do przodu :)
Porównując do oferty abonamentowej w której również bonusy się nie przedłużają to nie jest źle, jak dla mnie te 14GB mc to w sam raz a nocne 50GB również wystarczy.
Nareszcie konkurencja dla playa 6G ;) bez limitu prędkości, myślę ze pójdą po rozum do głowy i zmienia ważność bonusu na te 60/90dni wtedy oferta była by naprawdę atrakcyjna dla wszystkich, w tym stanie tylko dla tych którzy intensywnie używają internetu.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

atento pisze:Jak by nie patrzeć to zawsze postęp do przodu :)
A można zrobić postęp do tyłu? :hyhy:

Co do oferty Plusa. Niby fajna, ale jednak. Nie znam szczegółów, ale sądzę, że nowy bonus nie przedłuża poprzedniego (nie sumują się).

W praktyce oferta tylko dla osób, które mają zamiar często korzystać z internetu prepaid. Nie da się nawet zachomikować GB.

[ Dodano: 2012-07-27, 00:05 ]
Już zrobione na wiki:
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?titl ... Kart.C4.99
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

ja.michal pisze: A można zrobić postęp do tyłu? :hyhy:
Oczywiście, że można patrz ofertę abonamentowa i iplusopobieracz zrobili 50GB :hyhy:

Jak dla mnie sa jeszcze dwa dodatkowe + oferty ;) pakiet zlotówek mogę wydać na sms premium w własnym serwisie z czego będę miał zwrot jakies 45% wiec te 14GB bedzie kosztowac 60zl i pakiet nocny można aktywować wielokrotnie wiec jak braknie transferu zawsze można dezaktywowac i aktywować ponownie usluge by ściągać kolejne dystrybucje linuksa ;d
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

atento pisze:pakiet zlotówek mogę wydać na sms premium w własnym serwisie z czego będę miał zwrot jakies 45% wiec te 14GB bedzie kosztowac 60zl
Jakby dodać do tego fakt, że są sprzedawcy w sieci (nie na allegro), którzy oferują kody doładowujące Plus 100 za 89zł, to te 14GB będzie Cię kosztowało nie 60 a 49zł i to już wydaje się być bardzo opłacalnym rozwiązaniem ;) Poza tym myślę, że oszczędzisz jeszcze więcej, gdyż doładowując konto kwotą 100zł do wykorzystania jest 115zł, a 45% ze 115zł to ok 52zł.
Przy założeniu, że kupujesz doładowanie za 89zł i dostając z tego zwrot z smsów premium w wysokości 52zł, miesięczny koszt tych 14GB danych to.. tylko 37zł.
Poprawcie mnie, jeśli coś źle policzyłem, ale tak mi wychodzi. :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

atento pisze: Oczywiście, że można patrz ofertę abonamentowa i iplusopobieracz zrobili 50GB :hyhy:
To nie postęp tylko raczej cofnięcie. :]
bodzio61
Stały użytkownik forum

Post autor: bodzio61 »

Czy wszystkim abonentom plusa internetu na kartę oni aktywują tą dziadowską promocję ?
Płaciłem 150zł i miałem 10 GB na 6 miesięcy, teraz 150zł i 14 GB na miesiąc .... :gwiazdki:
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

bodzio61 pisze:Czy wszystkim abonentom plusa internetu na kartę oni aktywują tą dziadowską promocję ?
Być może kiedyś nowa oferta zastąpi całkowicie starą. Póki co obie działają równolegle.
Awatar użytkownika
bluecrush
Stały użytkownik forum

Post autor: bluecrush »

Jak przejść z simplusa na Plus na kartę? Czy to coś kosztuje?
Samsung Galaxy S6 | OFnK
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Na wiki wszystko napisałem. :)
Awatar użytkownika
bluecrush
Stały użytkownik forum

Post autor: bluecrush »

@ja.michal, o fajna strona.
" 100/0,03 zł "
a teraz nie jest 11gr za 1mb?
Samsung Galaxy S6 | OFnK
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Faktycznie, umknęło mi. ;)
Cena dokładniej rzecz biorąc jest 1 gr za 100 KB. Zgodnie z regulaminem opłata jest zaokrąglana do pełnych groszy i wychodzi właśnie 11 gr za 1 MB.
ODPOWIEDZ