plus 4g zasieg ?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
oskarekc
Początkujący użytkownik forum

plus 4g zasieg ?

Post autor: oskarekc »

witam .

Otóż mój problem polega na tym iż mam modem play 4g huwaei e3131 bodajżę i play na karte ;D

i tak : w programie (play Onlilne) pokazuje mi ze net chodzi z szybkoscia 300 nawet do 900 kb , lecz tak wolno i mozolnie ładuja mi się strony na mozilli i chromie.

mam wylaczoną zapore itp. skanowalem twardziela anty wirem i nic nie wyszło :D
ściąga mi w przeglądarce z predkoscią około 100 kb/s lecz w programie pokzauje 600-800 ?

nw w czym leży problem :D prosze o pomoc ^^
MoruSPL
Stały użytkownik forum

Re: plus 4g zasieg ?

Post autor: MoruSPL »

Różne jednostki? ...
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: usagi »

Najbardziej prawdopodobne jest to, że prędkość ściągania danych przeglądarka wyraża w KB/s a program od Play w kb/s. Wtedy wszystko się zgadza, bo 1KB/s = 8kb/s.
Usagi
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

oskarekc pisze:w programie (play Onlilne) pokazuje mi ze net chodzi z szybkoscia 300 nawet do 900 kb , lecz tak wolno i mozolnie ładuja mi się strony na mozilli i chromie.
Sprawdź jaki masz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a> do tych serwerów których się strony wolno ładują.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ