Problem z Kartą Intel Pro 3945ABG i Podłączeniem do sieci

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Igiel
Początkujący użytkownik forum

Problem z Kartą Intel Pro 3945ABG i Podłączeniem do sieci

Post autor: Igiel »

Witam mam nowy lap Aristo Smart 460 w którym jest karta Wi-Fi Intel Pro 3945ABG i teraz na początku wszystko było ładnie ,korzystałem z oprogramowania IntelPRO Set Wireless i było ok ale jakoś teraz się nie wiem czemu zepsuło..Wpierw Oprogramowanie intela coś pokazywało żeby włączyć kartę WiFi kiedy ona działała a zresztą nie można było jej włączyć już..Po przeinstalowaniu tego oprogramowania pokazuje się komunikat że "nie można znaleźć odpowiedniej karty bezprzewodowej" próbowałem reinstal IntelPROsetWireless a także sterowników do tej karty ale dalej jest to samo...Nie wiem już co robić by to działało, myślałem że może zmienię kolejność instalacji wpierw program a potem dopiero sterowniki(bo podczas instalacji IntelPROsetWireless instalują się także sterowniki) ale chyba nie wyszło ..zależy mi by to działało bo pozwala to tworzyć ad-hoc i w ogóle jest to dla mnie znajoma aplikacja..Dodam też że teraz nawet windowsowskie sterowanie kartą bezprzewodową nie działa,pisze ze nie znaleziono sieci a jak odświeżam nic się nie dzieje karta niby jest włączona ale zachowuje się tak jak by nie była...po reinstalu sterów windows obsługuje niby tą kartę bo wyszukuje sieci bezprzewodowe ale intelowski program dalej fazuje...Dodam jeszcze że jak wejdę w Menedżer <font color="#FF00FF"><b>»»urządze««</b></font> i kartę bezprzewodową i zaawansowane to pojawia się komunikat "nie znaleziono stanu karty w rejestrze"..Jeszcze na dodatek mam juz Połączenie sieci bezprzewodowej 5 bo tyle razy odinstalowywałem sterowniki do karty wifi..Posiedziałem jeszcze chwilę ale już wysiadłem i proszę o pomoc..
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z Kartą Intel Pro 3945ABG i Podłączeniem do sieci

Post autor: yagi »

Witamy na forum! ;) Kolejna osoba z forum laptopy.info.pl :)
Co do karty to masz we wlasciwosciach sprzetowych karty wlaczona opcje 'wlacz siec bezprzewodowa'? U mnie byly problemy bo ta zakladka miala zaznaczone 'wylacz siec bezprzewodowa' po odinstalowaniu softu Intela i zostawieniu samych sterownikow...
Masz stery dolaczone przez Comes czy najnowsze z sieci?
W razie czego standardowo postaw od nowa system ;)
Igiel

Post autor: Igiel »

Ja byłem już kiedyś zarejestrowany na tym forum ale pogubiłem hasła i maile i w ogóle wszystko...no mam najnowsze stery..najgorsze jest to że windows normalnie teraz zarządza kartą i jest wszystko ok..ale podejrzewam że to coś ze sterownikami bo tak jak mówiłem że jak się wejdzie w zaawansowane właściwości karty to błąd wyskakuje...zainstaluje starsze sterowniki może zadziała..Reinstala nie zrobię bo 2 dni temu postawiłem windows dopiero..chyba ze byłbym zdesperowany strasznie ale na razie chcę znaleźć przyczynę
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

...Miałem podobny problem - doinstalowałem panel administracyjny ze sterów Intela. Nie wiem dlaczego ale domyślnie nie instalują się, dopiero podczas sprawdzenia poprawności instalacji wyszło że nie ma tego panelu. Wówczas jest możliwość (pod warunkiem zainstalowania sterowników dodatkowych klawiszy funkcyjnych laptopa) włączania karty odpowiednim przyciskiem... Sam wtedy wyszukuje dostępne sieci i po zaznaczeniu "automatu" sam się łączy...
badziongos

Post autor: badziongos »

a propo kolegi mam laptopa aristo smart 450 gdzie jest taka sama karta wi-fi i nie mogę znaleźć sieci bezprzewodowej, sterowniki mam ze strony aristo, w menadzerze urządzeń mam po instalacji systemu od nowa 2 odnośniki ze znakiem zapytania podstawowe urządzenie systemowe, a karte mogę włączyć i cały czas szuka sieci i nie mogę jej znaleźć, na drugim laptopie łączę sie bez problemu nawet z telefonu komórkowego a z tym mam problem, sterowniki od karty zmieniałem kilka razy ale nie wiem czy mam najnowsze, nie wiem co mam zrobić, może jakiś link mi podacie do nowszych sterów albo już sam nie wiem.
"Miałem podobny problem - doinstalowałem panel administracyjny ze sterów Intela. Nie wiem dlaczego ale domyślnie nie instalują się, dopiero podczas sprawdzenia poprawności instalacji wyszło że nie ma tego panelu. Wówczas jest możliwość (pod warunkiem zainstalowania sterowników dodatkowych klawiszy funkcyjnych laptopa) włączania karty odpowiednim przyciskiem... Sam wtedy wyszukuje dostępne sieci i po zaznaczeniu "automatu" sam się łączy..." nie wiem jak doinstalować panel ale przy instalacji zaznaczyłem wszytsko i nic,

Masz stery dolaczone przez Comes czy najnowsze z sieci?
jak ktoś ma najnowsze to poprosze
dzięki z góry
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jak nie działają sterowniki od Comes to najlepiej zainstalować sterowniki bez pośrednio od Intela >Intel Download Center<. Musisz wybrać tylko system operacyjny. Oraz pamiętaj aby przez zainstalowaniem nowych sterowników całkowicie usunąć stare.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ