PROSZE O POMOC W WYBORZE

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
link2jack
Początkujący użytkownik forum

PROSZE O POMOC W WYBORZE

Post autor: link2jack »

Potrzebuje routera adsl z wifi. (podzial neostrady na laptopa i stacjonarny)
Fundusz jak na taki sprzet niestety niewielki - okolo 220zł

Na początku zastanawialem sie nad jakims D-linkiem ale po przeczytaniu paru postów zrezygnowalem (d-link jest dobry ale od przedzialu cenowego od 400zł)

i tu prosze o jakies propozycje.
zastanawiam sie nad:

http://allegro.pl/item198711166_router_ ... arm_a.html

Prosze o jakies konkretne propozycje - ewentualnie ocenic moj wybór.
Z gory dzieki!!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: PROSZE O POMOC W WYBORZE

Post autor: zDaleKi »

Koniecznie musi być z ADSL? Nie możesz mieć zewnętrznego modemu ADSL i normalnego routera? Bo jeżeli tak, to z czystym sumieniem bym polecił Linksys WRT54GL.

Tego podanego przez Ciebie routera nie znam, wiec nic o nim nie mogę powiedzieć.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

link2jack pisze:zastanawiam sie nad:

http://allegro.pl/item198711166_router_ ... arm_a.html
bardzo dobry sprzet, polecam. Poza tym mozesz zrobic tak jak napisał Bliski.
mario006
Użytkownik forum

Post autor: mario006 »

Dołączę się z pytaniem, jaki sprzęt byście polecili, jakiego producenta w przypadku poniżej opisanych wymagań, może macie sposób jak to inaczej rozwiązać. Wymagania są następujące: podłączenie neta przez gniazdko telefoniczne jest na parterze i z tego punktu musze doprowadzić neta na piętro gdzie znajduje się parę komputerów połączonych w sieć kablową i dodatkowo wymagana jest jakaś karta wifi na usb do podpięcia notebooka lub komputera tymczasowego do, którego nie ma kabla. Zastanawiałem się nad sprzętem D-linka, co sądzicie o tym sprzęcie. A bym zapomniał kasa jaką mogę przeznaczyć jest w granicy 400-450 zł, dotyczy to sprzętu, który będzie wysyłał neta w wifi oraz wifi na usb. Doradzie coś bo to będzie moja pierwsza, większa styczność z wifi( pomijając ISP, po którym mam nie miłe doświadczenie).
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

Router masz podanu wyzej, karta na usb mozesz kupic np Sparklan AD-600Z
ivo_ferency
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ivo_ferency »

Router TP-Link ADSL (Annex A) TD-W8910G zintegrowany z 4 portowym switchem oraz Access Pointem w technologii eXtended Range - www.dipol.com.pl - 183 zł. z vat :szok:
ODPOWIEDZ