PROSZE O POMOC W WYBORZE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
PROSZE O POMOC W WYBORZE
Potrzebuje routera adsl z wifi. (podzial neostrady na laptopa i stacjonarny)
Fundusz jak na taki sprzet niestety niewielki - okolo 220zł
Na początku zastanawialem sie nad jakims D-linkiem ale po przeczytaniu paru postów zrezygnowalem (d-link jest dobry ale od przedzialu cenowego od 400zł)
i tu prosze o jakies propozycje.
zastanawiam sie nad:
http://allegro.pl/item198711166_router_ ... arm_a.html
Prosze o jakies konkretne propozycje - ewentualnie ocenic moj wybór.
Z gory dzieki!!
Fundusz jak na taki sprzet niestety niewielki - okolo 220zł
Na początku zastanawialem sie nad jakims D-linkiem ale po przeczytaniu paru postów zrezygnowalem (d-link jest dobry ale od przedzialu cenowego od 400zł)
i tu prosze o jakies propozycje.
zastanawiam sie nad:
http://allegro.pl/item198711166_router_ ... arm_a.html
Prosze o jakies konkretne propozycje - ewentualnie ocenic moj wybór.
Z gory dzieki!!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: PROSZE O POMOC W WYBORZE
Koniecznie musi być z ADSL? Nie możesz mieć zewnętrznego modemu ADSL i normalnego routera? Bo jeżeli tak, to z czystym sumieniem bym polecił Linksys WRT54GL.
Tego podanego przez Ciebie routera nie znam, wiec nic o nim nie mogę powiedzieć.
Tego podanego przez Ciebie routera nie znam, wiec nic o nim nie mogę powiedzieć.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
bardzo dobry sprzet, polecam. Poza tym mozesz zrobic tak jak napisał Bliski.
-
- Użytkownik forum
Dołączę się z pytaniem, jaki sprzęt byście polecili, jakiego producenta w przypadku poniżej opisanych wymagań, może macie sposób jak to inaczej rozwiązać. Wymagania są następujące: podłączenie neta przez gniazdko telefoniczne jest na parterze i z tego punktu musze doprowadzić neta na piętro gdzie znajduje się parę komputerów połączonych w sieć kablową i dodatkowo wymagana jest jakaś karta wifi na usb do podpięcia notebooka lub komputera tymczasowego do, którego nie ma kabla. Zastanawiałem się nad sprzętem D-linka, co sądzicie o tym sprzęcie. A bym zapomniał kasa jaką mogę przeznaczyć jest w granicy 400-450 zł, dotyczy to sprzętu, który będzie wysyłał neta w wifi oraz wifi na usb. Doradzie coś bo to będzie moja pierwsza, większa styczność z wifi( pomijając ISP, po którym mam nie miłe doświadczenie).
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Router masz podanu wyzej, karta na usb mozesz kupic np Sparklan AD-600Z
-
- Początkujący użytkownik forum
Router TP-Link ADSL (Annex A) TD-W8910G zintegrowany z 4 portowym switchem oraz Access Pointem w technologii eXtended Range - www.dipol.com.pl - 183 zł. z vat