Antena zewnętrzna - Huawei E5

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zyznos321
Początkujący użytkownik forum

Antena zewnętrzna - Huawei E5

Post autor: zyznos321 »

Mam zamiar podłączyć antenę zewnętrzną do modemu Huawei E5 od blueconnect.
Niestety nie posiada on zewnętrznego gniazda antenowego. Zdjąłem obudowę i ujrzałem takie coś:

Obrazek

Czy do tego gniazda można podłączyć antenę? Widziałem już podobne w sony ericssonie...
Czy dałoby się podłączyć do niego ten kabel: http://allegro.pl/z550-antena-sony-eric ... 07929.html i podłączyć do niego antenę?
Z góry dzięki za pomoc ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Antena zewnętrzna - Huawei E5

Post autor: YaHooo »

zyznos321 pisze: Czy do tego gniazda można podłączyć antenę? Widziałem już podobne w sony ericssonie...
Nie. To jest gniazdo serwisowe. Wytrzyma kilkadziesiąt cykli połączenia/rozłączenia. Służy do testowania sprzętu w procesie produkcyjnym.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
zyznos321
Początkujący użytkownik forum

Post autor: zyznos321 »

Ok, dzięki.

W takim razie wie ktoś może, czy da się przylutować zewnętrzną antenę w tym modemie?
Jeśli tak, to gdzie?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

zyznos321 pisze: W takim razie wie ktoś może, czy da się przylutować zewnętrzną antenę w tym modemie?
Zapewne się da. Trzeba tylko to zrobić ostrożnie.
zyznos321 pisze: Jeśli tak, to gdzie?
W miejsce fabrycznej anteny. Najlepiej gdzieś niedaleko miejsca gdzie jest ona przylutowana. No i wtedy trzeba odłączyć antenę wewnętrzną.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ