Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Witam jestem nowy na forum dlatego tez nie wiem czy umieściłem swoje zapytanie w odpowiednim miejscu ,a mianowicie chciałem zapytać czy internet z play'a który nabyłem w Warszawie (aero2) będzie mi działał we Francji w sobotę mam wyjazd i nie wiem czy to będzie dobra opcja czy może istnieje jakaś lepsza moje miasto docelowe to marsylia.
Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Czyli masz darmowy internet Aero2 w modemie, który był kupiony w Play.
Niestety Aero2 to darmowy internet i działa tylko na terenie Polski. Możesz w prawdzie kupić kartę operatora któregoś, ale to się nie opłaca. W roamingu we Francji u każdego z nich zapłacisz 3,57zł za 1MB.
Są opcja pakietów np. T-Mobile czy Orange, które obniżają te koszty, ale i tak są spore.
Najtaniej kupić kartę lokalnego operatora.
Ogólnie o internecie w roamingu, pakietach i innych opcjach masz na naszej wiki. Linki do szczegółowych tematów masz w moim podpisie.
Proszę bardzo.
Możesz też tutaj zajrzeć: http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/
Niestety musisz ręcznie poszukać bo jest bałagan a autor nie kwapi się do porządków i nie chce pozwolić tego zrobić nikomu innemu.